Отговори
# 195
Пак ще се повторя и попитам, давате ли още пробиотик?
Колебая се дали да продължа, при условие че е в плюс на имунната система, а в този период на вируси..., понеже педиатърът каза да го спирам..
Ние ядем по 120АМ най -много, ако е кърма може и по 140мл, общо за деня 600мл и вече малко зел.пюре. 6.400 бяхме преди 2 седмици.
Понеже минах през доста проблеми с храненето, когато наистина не е гладна, така пищи и плаче като яде, не насилвайте няма смисъл. Мога да съветват да се храни в шезлонг, при мен има резултат отскоро, но може и да не е от шезлонга...

# 196
  • София
Пак ще се повторя и попитам, давате ли още пробиотик?
Колебая се дали да продължа, при условие че е в плюс на имунната система, а в този период на вируси..., понеже педиатърът каза да го спирам..
Аз давам...защо не знам..навик..ама и аз си пия чат пат. На баткото пък давам само лятото.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 16:46 от ditmade

# 197
Искам да попитам има ли мами, които вече дават кисело мляко и ако може малко подробности какво е домашно или купено кога са го дали и т.н....  Питам от любопитство двоумя се кога да започвам

# 198
  • София
Месото от кога се включва? Без да искам съм купила едно зеленчуково пюре с пиле. На него пише от 4 м.

# 199
Пробиотик спрях да давам като започна да се изхожда редовно. Причината да го започна беше нередовно изхождане.
И аз следя за киселото мляко, знам че бебетата много го харесват, но от кога и по колко се дава горещо ме интересува

# 200
  • София
И аз не давам пробиотик отдавна.
Киселото мляко към 9-10 месеца. Преди това от млечните може по малко масълце и сиренце.

# 201
Давам и аз пробиотик.
4+ е за консистенцията на пюрето, а не за съдържанието, доколкото разбрах от по-вещи мами във форума.
И мен ме вълнува киселото мляко, ама май първо масло и сирене, после кисело мляко и накрая прясно към годинката или?

# 202
Давам и аз пробиотик.
4+ е за консистенцията на пюрето, а не за съдържанието, доколкото разбрах от по-вещи мами във форума.
И мен ме вълнува киселото мляко, ама май първо масло и сирене, после кисело мляко и накрая прясно към годинката или?

Аз лично съм давала два пъти сиренце и малко масло в пюре и няма проблеми бебчо

# 203
  • София
Прясно към годинката да, но аз изобщо не давам в чист вид, то така или иначе не е особено полезно. По-добре е киселото. Не си спомням, кога се даваше, утре ще питам на консултацията.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 09:20 от ditmade

# 204
  • Плевен/Пловдив
Пробиотика ми е в комбинация с Вит. Д - ЛЛ каза поне до годинка е хубаво да се дава. Все пак сега започваме да се захранваме, и ми е от помощ при изготвянето + зима е. На 6+ , но все още не сме заместили хранене. Караме я леко по- леко, не бързам. Въртим се като пумпал, все още успявам да я хвана за гащите, като тръгне да полита от дивана 😂. Мойте съм ги къпала в басейн надуваем, много удобно и голяма забава. Идеята с басейна много ми допадна 😉. Ние си скачаме в бъдещето, тези дни и на гърне ще я прибвам- хем въздушни бани за дупата, хем да свикваме. Когато и се ака рев, взема е на ръце тя приклекне и се напъне и ооо😀.
Ние много говорим викаме с цял глас, срички ба- ба и т.н. Те и каките само и говорят кажи това, кажи онова...

# 205
Ето тук хубаво е показано кое кога се въвежда

# 206
Аз питам дали има мами, които по рано са започнали...  Знам че след 10 месеца се почва детска кухня именно заради киселото мляко.

# 207
Аз питам дали има мами, които по рано са започнали...  Знам че след 10 месеца се почва детска кухня именно заради киселото мляко.
Кухнята до годинката е безмлечна, ако нещо е с мляко, добавят АМ. Поне така правят на кухнята, където беше каката, живот и здраве ще е и малката.
Много иска да сяда,  днес се набра на ръцете ми и я пуснах, сви се и почна да си пипа пръстчетата на краката. Бутам я да ляга, не иска, наартая катурна.

# 208
Кухнята до годинката е безмлечна, ако нещо е с мляко, добавят АМ. Поне така правят на кухнята, където беше каката, живот и здраве ще е и малката.
При нас пък ми казаха че заради киселото мляко детската кухня е 10+

# 209
След забележката за късното захранване, го подкарахме на бързи обороти. Менюто им днес включваше тиква, картоф и пуешко месо в 10 + АМ и в 14.00 сменихме млякото с оризова каша с плодово пюре. За първи път не бяха гладни в 18.00, макар пак да си изпиха млякото до дъно.
Та мога да кажа, че имаме едно заместено хранене. Другото ще е наполовина, поради размерите на готовите пюрета на hipp - 125 е малко, 190 е много и го деля на двете.

Общи условия

Активация на акаунт