Отговори
# 315
Момичета аз до сега съм давала пащърнак , тиква , сладък Картоф и тиква, ако искам плодово пак ли на обяд да го дам или след обяд? И как тези които са на кърма им определяте захранването по час , при положение че тя ако е сукала в 11 ч как да и дам 12 пюре?

Аз кърмя долу-горе през три часа. Давам пюре около половин час преди обедното кърмене, 11-12-13 ч., когато се падне. Давам само на обяд, независимо дали е зеленчук, плод, зърнено. Но аз не целя да замествам хранене, а само да си опитва различни храни, да се научи да дъвче, да яде с лъжица и да пие от чаша. Щом си кърмила в 11 ч., може в 13 да дадеш пюре. Аз гледам да е леко гладен, но не прекалено.

# 316
  • София
От утре вадя чашата, че баткото до две години се оливаше. Този искам по-рано да се научи. Кръщене не съм правила на никой от двамата...ще правя, когато ми дойде настроението за това. Предпочитам да са по-големи, да си го помнят. Ако имах момиче и ушите нямаше да пробия докато тя не поиска. Чак пък да се травмира от пробиване на уши, такова момиче не познавам.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 16:11 от ditmade

# 317
Момичета аз до сега съм давала пащърнак , тиква , сладък Картоф и тиква, ако искам плодово пак ли на обяд да го дам или след обяд? И как тези които са на кърма им определяте захранването по час , при положение че тя ако е сукала в 11 ч как да и дам 12 пюре?

Аз кърмя долу-горе през три часа. Давам пюре около половин час преди обедното кърмене, 11-12-13 ч., когато се падне. Давам само на обяд, независимо дали е зеленчук, плод, зърнено. Но аз не целя да замествам хранене, а само да си опитва различни храни, да се научи да дъвче, да яде с лъжица и да пие от чаша. Щом си кърмила в 11 ч., може в 13 да дадеш пюре. Аз гледам да е леко гладен, но не прекалено.
Не ценя заместване на хранене , ами понеже нали навсякъде казват и чета че плодово се дава след обед , та за това питах. Другото което не ми е ясно ,кашите.  Изобщо , се чудя да давам ли не ли , при положение ,че тези които се правят с мляко аз не мога да каже да достатъчно количество ,че да И направя порция . И другата ми чуденка е , кога се почва месо , с какво се почва и в домашни условия как се прави примерно заешко?

# 318
Аз съм дала ориз и елда до сега. Мисля, че зърнените ги водят "каши". Купих био продукти. Варя ги с вода и ги пасирам. Комбинирала съм с тиква до сега, но може и с други зеленчуци/плодове.
Месо след шестия месец пиле, пуйка, заек. Не съм давала и не мисля скоро да давам месо.

# 319
  • София
Месото (бяло, ако е пилешко) се вари и пасира. Аз го замразявам след това на кубчета и давам по едно през ден. И азне съм фен на даването на месо, но от него си набавят важни елементи. Не случайно се започва след 6 месеца. Но не е незаменимо така или иначе.

# 320
Ние днес ходихме на гастро.. най накрая.
Въпреки че не бях очарована от прегледа. В центъра имаше и много болни деца, едно даже се изкашля в бебето, направо лошо ми стана. Скара ми се, че не съм го била захранила хубаво и ми каза да вкарвам месо задължително, както и по два пъти за десерт към млякото плод(може и суров). Върна ни пак на дуфалак само че два пъти на ден по 7 мл. което ми се вижда много, но ще пробвам щом го е изписал.
Баткото го кръстихме на 6 месеца, а малчо сигурно към годинка.

Аз никога не съм носила обеци, но като малка са ми продупчвали ушите. Аз бих оставила детенце то като порасне да си реши само.

# 321
Аз каша ще давам Елда на Хумана безмлечна, четох че е богата на желязо, а бебка има леко нисък хемоглобин 104. Желязото не се усвоява, когато се комбинира с мляко, затова взех безмлечна, а пък и няма как да изцедя 160 мл за една порция.
И месо ще дам тези дни, дано й хареса. Аз също не се стремя към заместване, но не искам и да сме само на кърма, ето желязото й е нисичко, затова си трябва и друга храна, дано прояде, та да я запиша и на кухня след 10ти месец.

# 322
За спането: Чета вашите бебоци лягат към 22-23 ч. Малчо в 8 вече е в истерия,даже млякото доста пъти не успява да изпие,заспива от раз. Той след обедният сън (събуждане м/у 15:30-16:00) не спи и в осем и нещо ляга. През нощта от двумесечен не се буди(пу-пу). Вашите дремват ли привечер?
Да Ви питам: Онзи ден въведох банан. С пюре на Хип. И смених пробиотик а от БиоГая( все този съм му давала от самото начало) на Линекс. Вчера акото му беше много тъмно зелено и твърдо. Но първото изхождане винаги е такова. Вчера имаше две изхождания. И двата пъти с такъв цвят. Не беше по неспокоен или с видима разлика в поведението му. Идеи?
Нормално е! От банана потъмнява, та даже става черно понякога, а и банана запича 🤗

# 323
До кога ще стерилизирате шишетата?
В момента колко често го правите?
Благодаря

# 324
  • София
Не ги стерилизирам от два месеца насам. Но така или иначе сме на кърма и шише използваме само за вода. Обаче при положение, че всичко докопано влиза в устата, не виждам смисъл от стерилизация.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 06:59 от ditmade

# 325
Бебчо не му е добре кашля със запушен нос е плаче на сън. Ставам през две минути да го люлямм. При мен спи по спокойно но ако го взема ще стане навик и ще се научи при мен. Хем не искам да плаче и знам че има нужда от мен хем знам че доста деца така отвикват от кошарата и тогава ММ като се прибере от чужбина бог да ни е на помощ. Не знам дали този плач нощем се дължи на разболяването или зъбки пробиват но е нещо страшно не знам как да се справа не съм имала такива случки с него до сега....

# 326
Плаче защото и се стича секрет в гърлото и сигурно от това кашля. Сложи и разтвор издърпай и сложи капки за нос( хомеопатични или виброцил) и така Като се отпуши нослето ще заспи спокойно. Аз вече 2 пъти минавам през това. Вземи я в теб така се успокоява, не е нужно да свикне от 2 пъти, но ще се чувства спокойна и ще спинка.
Опитвам се да я науча Моята мадама да заспива сама в кошарата ама няма изгледи скоро да стане хахахах

# 327
Момичета, гушкайте се, няма все да е така. Толкова бързо порастват, че ще искате са си ги гушкате, ама вече ще са големи. Аз бебка също я взимам понякога на леглото, точно единия път беше като беше болна и жално ревеше. Еми ще си я гушна и още как. Аз по-скоро не искам да спи при мен, за да не я ударя в съня си, знам ли. Иначе ми е много приятно, а и тя заспива по-спокойна.

# 328
  • София
Баткото ми още спи в нашето легло. Малкото от два месеца спи неспокойно, пробужда се и към 3-4 го взимам и него при нас. Както свикне, така и ще отвикне. За мен е важно наспана мама и спокойно бебе. Както е писала Елси, утре ще порастне и край.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 08:09 от ditmade

# 329
Леееле, Елси! Това с калция и желязото тотално го забравих. Добре, че каза... бъркам си аз каши с мляко от месец. Защо не го пишат на кутията? Rage
maiathebee, Маги Пашова и още няколко сайта, които в момента не мога да цитирам, пишат, че за приготвянето на домашни каши зърната трябва да се киснат, после да се сушат във фурна, после да се смелят в блендер и едва тогава да се правят на каша. Страшна галимация! Директно варене и пасиране - на по-късен етап. И аз се почудих защо, но реших готови да давам, което едва ли е по-добър вариант, ама...
Беба също спи ужасно неспокойно. През половин-един час я намествам, давам биби и галя по главата. Към 6 я взимам при мен да я гушкам, а тя вместо да заспи, започва да си играе с косата ми и да ме скубе и драска по главата Stuck Out Tongue Winking Eye голямо доспиване...

Общи условия

Активация на акаунт