Отговори
# 375
Ние сме също на 3ка на Pampers Premium Care. Лидълските ни обринаха и пропуснаха преди няколко месеца и ги отказах. И аз скоро мисля да минем на 4ка, въпреки че е 6.310кг. То и имаме 2 пакета още, така че тамън да ги изразходваме.

Междодругото обмислям да си взема уред за кисело мляко. Харесва ми че стават в едни малки бурканчета перфектно за едно хранене на детето, пък и за нас. По-натам мисля да давам кисело мляко, ама ми харесва факта че поне това ще съм направила. 😁 Някоя има ли такъв уред или отзиви?

# 376
Аз отдавна използвам 4ка Памперс актив бейби. Последно купих вече 4+ и ще мина на него като свърша пакета. Моя бебчо е едър и все му стягат ластиците. Гледам да е винаги в долната граница на кг, за да не се отбелязват. Сега е към 9 кг, но 4ката вече му прави черти. 4+ е от 10 кг и се надявам да е по-добре. Имам и някакъв промо пакет 5ца, но май ще е прекалено голям. Те са от 11 кг.

# 377
  • София
Ние сме също на 3ка на Pampers Premium Care. Лидълските ни обринаха и пропуснаха преди няколко месеца и ги отказах. И аз скоро мисля да минем на 4ка, въпреки че е 6.310кг. То и имаме 2 пакета още, така че тамън да ги изразходваме.

Междодругото обмислям да си взема уред за кисело мляко. Харесва ми че стават в едни малки бурканчета перфектно за едно хранене на детето, пък и за нас. По-натам мисля да давам кисело мляко, ама ми харесва факта че поне това ще съм направила. 😁 Някоя има ли такъв уред или отзиви?
Вземи си направо пекарна. Аз обмислям този вариант, защото ми се иска да хапваме по-здравословен хляб. Комбинираните са с функция за кисело мляко, конфитюр, тесто и хляб.
Никак не съм фенка на киселото мляко аз (на истинското). Колкото по-малко вкус на мляко има, толкова по ми харесва. Тук въпроса е имаш ли от къде да взимаш истинско прясно мляко, че да ти става истинско кисело?

# 378
  • София
И ние сме на 3-ка Памперс Премиум, мисля че дълго ще си откараме на него, въпреки че му се отбелязва малко на крачетата. Сега ме замислихте дали да не пробвам 4-ка следващия път.
Моят бебо още го мъчи коремче, особено нощем - проплаква, пръцка. Ще го захранвам в понеделник и ми е свито сърцето направо! Вие давате ли пробиотик със захранването?

# 379
Благодаря, момичета! Даниел е, вярвам, почти 9 килограма, последно беше 8.260 в началото на месеца. Обаче моят мъж купил 100 броя памперси, на ден по 4-5 ми отиват, засега ще съм с тях, после веднага минавам на размер 4.
Пробиотик биогая давах в началото, като имаше колики, сега при захранването -нищо. Получи обаче колики от една оризова каша, давах копърена водичка.
Да питам още нещо - вашите дечица вече проявяват ли характер? Може би го мъчат зъбки (още нямаме ни един), но понякога просто вика силно. А понякога пищи от радост.
Преди години бях чела за децата близнаци, че много често си сменят настроенията, моето детенце е такова.

# 380
Аз имам сложна схема с памперсите, през деня ползвам Памперс премиум 3-ка, но за вечер не издържат, вече отиват към малки, а вечер ползвам на ДМ 3-ка, те са малко по-големи, а 4 пропуска, още е голяма.
    За уреда за кисело мляко е добър като идея, но са много малки бурканчетата и за никой не стигат, за сега става като малки дози за захранване, но ако хапва по повече мляко не стават. Преди години на синът ми подквасвах в стъклените буркани с гумено уплътнение и метална закопчалка, от тях има различни размери, а като спряхме с млякото ги ползвам за туршия.

# 381
Бебчо е 9кг. и от скоро минахме на 5 ца пуфис сенситив. Те са от 11кг, но 4+ му пропускат през нощта.
И ние чакаме зъбче уж да пробие ама не и не. Само нервничи и не спи.
А някой мислил ли е да си кваси домашно кисело мляко. Нещо купешки те не ми вдъхват много доверие.

# 382
Аз бих квасила , но не мисля скоро за това . Кисело мляко се дава между 10 и 12 м , даже след 12 според мен е най добре.

# 383
Мале ditmade, добре, че ме светна. Ние имаме такъв уред, но никога не съм се сещала да направя кисело мляко в него. Ще прочета как става и ще пробвам Simple Smile

Вземи си направо пекарна. Аз обмислям този вариант, защото ми се иска да хапваме по-здравословен хляб. Комбинираните са с функция за кисело мляко, конфитюр, тесто и хляб.
Никак не съм фенка на киселото мляко аз (на истинското). Колкото по-малко вкус на мляко има, толкова по ми харесва. Тук въпроса е имаш ли от къде да взимаш истинско прясно мляко, че да ти става истинско кисело?

# 384
  • Плевен/Пловдив
Ние сме на 4 на лупилу, доволна съм.
Имам уред за кисело мляко от много отдавна, много съм доволна. Купувам си прясно мляко домашно, взимам за закваската от някое хубаво купешко и квася. Даже и плодово мляко става. Рецепти има много.

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 09:24 от didi_bili

# 385
  • София
Прясно мляко след, годинка да, ама кисело даже на новородени може да се дава.

# 386
Прясно мляко след, годинка да, ама кисело даже на новородени може да се дава.
всеки си има мнение. Но има доста изписано по темата , дори и в захранването го пише ,че е след 10 м .

# 387
Animimi90 едно време като не е имало АМ са ни хранили с кисело мляко. Има и майки и сега дават кис. мляко вместо АМ. Аз опитах баткото вместо АМ да му давам кисело след като го отбих от кърменети, но нали е с алергия и много го запече та не се получи иначе бих давала кисело мляко вместо АМ. Сами може да си направите извода при алергия към млякото от киселото даде веднага реакция, а АМ си го пиеше без проблем ,какви химии са АМ ама даваме какво да се прави.
Ох ние сме с хрема от вчера цяла нощ не сме спали. Капки, инхалация, дърпам с прахосмукачката не излиза нищо, а тя не може да диша милата.

# 388
Animimi90 едно време като не е имало АМ са ни хранили с кисело мляко. Има и майки и сега дават кис. мляко вместо АМ. Аз опитах баткото вместо АМ да му давам кисело след като го отбих от кърменети, но нали е с алергия и много го запече та не се получи иначе бих давала кисело мляко вместо АМ. Сами може да си направите извода при алергия към млякото от киселото даде веднага реакция, а АМ си го пиеше без проблем ,какви химии са АМ ама даваме какво да се прави.
Ох ние сме с хрема от вчера цяла нощ не сме спали. Капки, инхалация, дърпам с прахосмукачката не излиза нищо, а тя не може да диша милата.
Аз не искам да спорим. Много добре знам от моята майка   леля и баба , та дори и от съвременни майки как са давали кисело мляко. Въпроса беше ,че е грешно , както и подсладената водичка ,  както и вода на кърмаче да се дава и прочие. Има нови изследвания по тази тема и така. Както казах , всеки си има мнение и си гледа детето както прецени.

# 389
  • WonderLand
Patenceto, носа може да е запушен от подута лигавица и без сополи.

За киселото мляко и АМ - АМ може да е химии, но е изцяло съибразено с нуждите на бебето, съдържа всичко необходимо като витамини, минерали и т. н. Киселото мляко (и млякото като цяло) по никакъв начин не е съобразено с нуждите на човешкото бебе. Вярно, не е "химии", но не е и по-подходящо. Аз също смятам да дам кисело мляко към 10 месеца, ще си го квася както баба го е правила, в бурканчета завити с одеало.

Общи условия

Активация на акаунт