Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 835
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
  • на малък остров в океана
South Bank е южният бряг на Темза. Има широка и дълга пешеходна алея, с много заведения по дължината й.

# 121
  • SF
Благодаря за идеята!

https://www.nationalexpress.com/en/airports/luton - трябва да задам крайна точкана пътуването  си. Началната е Лутън летище, но не знам къде в Лондон да слезем. Хотелът ни е в Западен Лондон - трета зона се води - Park Royal e метростанцията.
Ясно е, че автобусът от летището няма да ни закара там, но все пак коя да бъде крайната точка на пътуването?

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 13:05 от Esmee

# 122
  • Bristol
Сложи в Google map от къде до къде искаш да се придвижиш, избери градски транспорт и ще ти даде точните детайли на метро/рейс, прекачвания и тн.

# 123
Благодаря за идеята!

https://www.nationalexpress.com/en/airports/luton - трябва да задам крайна точкана пътуването  си. Началната е Лутън летище, но не знам къде в Лондон да слезем. Хотелът ни е в Западен Лондон - трета зона се води - Park Royal e метростанцията.
Ясно е, че автобусът от летището няма да ни закара там, но все пак коя да бъде крайната точка на пътуването?

Аз харесвам опцията на Google от точка Лутън до точка Park Royal

Лутън е най-отдалеченото летище за мен и най-неудобно, никога не съм пътувала с автобус от там, предпочитам влакове. Ако си закупите билет за влак от летището в цената на този билет влиза и транспорт ( с автобус) от летището до влаковата станция като този превоз трае около 7-8 минути. Служители на летището ще ви упътят откъде да си хванете автобуса за влаковете, ако този вариант предпочетете.
На 25 декември няма никакъв транспорт( и като цяло много малко са работещите заведения - обикновено турски, и ливански места за хапване работят но не разчитайте на това Simple Smile ) в Лондон,
Цитат
There is no public transport on Christmas Day and almost all London attractions are closed. Public transport to and around London is reduced over the Christmas and New Year period so plan your journey in advance. Central London is extremely busy on New Year's Eve, and public transport is limited on New Year's Day.
на 26 - всичкият транспорт работи.
Цитат
Boxing Day 2019. Over the Christmas and New Year period, most of TfL public transport is open. However, planned works and service changes will affect public transport and road travel. See our Status updates map for Tube, Overground, TfL Rail, DLR and London Trams services for Boxing Day.

В новогодишната нощ транспортът е безплатен от 23:45 до 4:30.

Цитат
It will be free to travel between 23:45 and 04:30 on the London Underground, London Overground, buses, DLR, TfL Rail and Trams. London Underground – Trains will run throughout the night with minor exceptions. Some Stations may close at night

South Bank e районът около Waterloo и London eye грубо казано.
Приятен престой в Лондон!
Весела и щастлива нова година  на всички Simple Smile дано Брекзит бъде лек за всички Blush

# 124
  • Варна
TDI, може ли линк,за пресетъл статус.Когато вляза в gov.uk и почна да попълвам на ММ, излиза, че данните не съвпадат и да използвам данните от молбата,а аз сега пускам. Цял ден се ровя и нищо не става.

# 125
Нали започваш със сканиране на паспорта в приложението?

# 126
  • Варна
Не.Излиза, кандидатствай сега и иска номер на паспорт и дата на раждане.

# 127
Започва се със сканиране на паспорта в приложението и след това ви се дава линк за продължаване на процеса в gov.uk. Няма как направо в сайта.

# 128
  • Варна
Благодаря.Пробвах да изтегля приложението, но не е съвместимо с телефона. Ще пробвам с друг.

# 129
  • На острова
Tzvetak, как сте вие? Девойката сигурно е порастнала, спомням си, че тренираше тенис. Занимава ли се сериозно още?

Че и ние обмисляме малката от рано да я почваме с тениса.

Ох, снощи бяхме на един хубав ресторант, имахме гости от БГ, те пък поканили едни други техни познати от Лондон пак, добре си изкарахме. Та не съм прекалявала изобщо, но днес имам adult headache 🙈 За пръв път се осмелих и излязох зимата по сандал, другата дама също беше с отворени обувки, в ресторанта още много като нас (но бяхме с кола).

Коледното ни парти беше миналия уикенд в подножието на Tower of London. Една палатка опнали хората, но беше хубаво. Преди това се бяхме събрали с колегите в вдин скай бар наблизо.

Отчетох социалния живот с тези две излизания до центъра, догодина на Коледа пак 😀

Миналата година ходихме с приятелско семейство и големите деца на Саут Банк да гледаме фовеверките, имаше много хора, но беше спокойно, носихме си шампанско. Със сигурност около
Лондойн ай ще се вижда по-добре, но и нашият вариант беше ок.

# 130
  • Лондон
Tzvetak, как сте вие? Девойката сигурно е порастнала, спомням си, че тренираше тенис. Занимава ли се сериозно още?

Че и ние обмисляме малката от рано да я почваме с тениса.

Ох, снощи бяхме на един хубав ресторант, имахме гости от БГ, те пък поканили едни други техни познати от Лондон пак, добре си изкарахме. Та не съм прекалявала изобщо, но днес имам adult headache 🙈 За пръв път се осмелих и излязох зимата по сандал, другата дама също беше с отворени обувки, в ресторанта още много като нас (но бяхме с кола).

Коледното ни парти беше миналия уикенд в подножието на Tower of London. Една палатка опнали хората, но беше хубаво. Преди това се бяхме събрали с колегите в вдин скай бар наблизо.

Отчетох социалния живот с тези две излизания до центъра, догодина на Коледа пак 😀

Миналата година ходихме с приятелско семейство и големите деца на Саут Банк да гледаме фовеверките, имаше много хора, но беше спокойно, носихме си шампанско. Със сигурност около
Лондойн ай ще се вижда по-добре, но и нашият вариант беше ок.

Добре сме, тенисът върви, пиши ми на лични, ако ще се впускате в тази авантюра🙄 Съчетано с year 7 е трудна работа, финансовата страна ще ти я разкажа отделно😎
За фойерверките пак да кажа, че е добре на някой от мостовете, може да се вземе шампанско и някакви хапки, имаше и тоалетни. Билетите бяха 10 паунда, не съм гледала тази година. С деца е трудна работа, но пък им харесва

# 131
Някой гледал ли е Saturday night take away with Ant and Dec? Аз много го харесвах, много ми беше забавно. Та там има best seat in the house или нещо подобно се казваше и има диван в цетъра на публиката и им дават и нещо за ядене. Е така ще гледам и аз фоерверките, от дивана 😂😂😂. Не е много по темата, но весело изкарване в Лондон, сигурно е мнпго хубаво около Коледа там. На мен мечта ми е да посетя Ню йорк около празниците, ама да ли кога ще стане...

# 132
  • Пазарджик/Лондон
Дъщеря ми иска да си смени един от GCSE предметите, не просто иска, направо заяви че няма да го прави. От училището казаха, че не може според тяхното Policy, късно било.Някои да е имал същият проблем? Или информация по въпроса? Имаме официална среща на 06/01, те ме одрязаха по телефона, че не можело, та ще видим на срещата какво ще кажат....

# 133
  • Bristol
Аелис, късмет, дано да успеете. Ще е трудно, имайки в предвид, че 1/3 от първата година е минала. И в нашето училище нямаше да се съгласят, трябва да имате някаква много хубава причина, за да не ви откажат 🤔

# 134
  • Манчестър
Дъщеря ми иска да си смени един от GCSE предметите, не просто иска, направо заяви че няма да го прави. От училището казаха, че не може според тяхното Policy, късно било.Някои да е имал същият проблем? Или информация по въпроса? Имаме официална среща на 06/01, те ме одрязаха по телефона, че не можело, та ще видим на срещата какво ще кажат....

Моя син успя да смени, но беше в началото на годината.

Общи условия

Активация на акаунт