Великобритания - тема 80 Юбилейна Пред Коледна; Коледна; След Коледна

• 35 945
  • 732
  •   1
Отговори
# 360
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Deje, аз негативи не трупам, по-скоро се учудвам на себе си как неща, кои преди никога не са ми правили впечатление, сега ми правят. Simple Smile

За книги ако харесвате исторически - Български хроники на Стефан Цанев мога да препоръчам.
Любими класики са ми Тютюн- все едно е писан вчера за настоящата ситуация в България и поредицата на Талев - Железния светилник, Преспанското камбани, Гласовете ви чувам и Илинден.
От чужди автори "На изток от рая", но това са все сериозни, тежки книги, не са за разтоварване според мен.

# 361
  • Leeds, UK
Ще разкажа! Утре е изненадата. 😁 Днес генерална репетиция! Избрахме да четем от Котаракът в чизми. Днес и утре ще преговаряме, че малко сбърка вчера п и л, ама ще се оправим. Само четене, писането ще е по-късно, там работата е повече.
Илейн Simple Smile и моето не щеше допреди 1-2 години, ама виж го сега. Когато са готови самите те явно се получава по-лесно и естествено.
TDI, обожавам “На изток от рая”! Да, права си за разтоварване не е. За разтоварване чета сега “ За всяко решение си има проблем”, много е забавна. 😁

# 362
Като за говорихме за вирус и книги, ето една на Дийн Кунц писана преди 40 години. Мисля не е издавана на български.

# 363
Моето почти 4 годишно сменя книгата, когато почна да и чета от българска .... Как ще се справяме не знам.
Иначе и аз в читанката чета, ако ми остане време изобщо Simple Smile.

Чета сутринта новините за вируса и както не се притеснявах и прочетох че вече има случай в Барселона а един колега замина сутринта за там, в понеделник ще съм на тръни Simple Smile

Моя колежка се върна в понеделник вечерта от Тенерифе 8 са били недалеч от затворения хотел. Тя се притесняваше, че няма да може да излетят заради пясъчната буря, но се прибраха и си е сега нормално на работа.

# 364
Момичета, вас обхвана ли ви паниката за коронавируса или пазите самообладание? Аз уж досега държах фронта, за разлика от всички колеги на работа, които бяха за посмешище чак в някои ситуации. Но днес вече се усещам разтревожена с последните новини за 11 затворени гимназии в страната и … с писмото от директорката на гимназията на дъщеря ми, в която ни казват, че Година 13 са ходили до Венеция през ваканцията, но нямало да пазят карантина сега у дома (върнали се на 19/02 и по съвет на НХС нямало нужда от карантина). WorriedWorriedWorried

ТДИ, радвам се, че си си изкарала добре с децата. Не ми се захваща дори темата за туризма в България. Мога цял роман да напиша. Толкова красива страна, с голямо историческо богатство, а просто няма политика и кадри да управляват тази красота и богатство.

За книги, музика и филми - аз чета, слушам и гледам само оригинални. Никога не свалям. Ако нямам толкова пари за харчене, просто се разпростирам в каквото имам. Не обвинявам хората, които го правят, а по-скоро защитавам българските писатели, музиканти и филмаджии. Те и без това имат миниатюрен пазар в България. Ако и 2-та милиона българи навън не можем да ги подкрепим с 10 лева за книга, то за какво/кого да пишат тогава?

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 15:11 от Маpи

# 365
Вече се притеснявам за коронавируса, а току така не ме е страх от грип. Уж починалите не са много повече от всеки друг грип и са от рискови групи, а в същото време толкова строги карантини и изолация? Надявам се поне и обикновени хора, и лекари да са по-бдителни и по-отговорни. Не знам как е било тук 2009/10, когато беше свинския грип.

# 366
  • Bristol
Мари, сигурно заради новината от училището ви си се паникьосала. Около мен е спокойно и колегите не се вкарват във филми, за сега. Само се избъзикаха с мен, като се върнах от Австрия, прекосявайки западна Европа, че ще ме сложат в карантина 🤪

Миналото лято ходихме на яз. Доспат, невероятно обслужване от помаците там, където и да отидеш, много се впечатлих. Чистят, подреждат, но не очаквайте нещо лъскаво и модерно. На мен ми хареса много. Все още не са успели да бетонират района, дано и да не го направят. Аз обикалях из горите и планините с приятелка, пеша и на колела, толкова красиво и диво! И овчарски кучета ни гониха 🤪 А българският, който говорят там, ми напълни душата. Толкова правилен, без жаргон и чуждици.
За тази година гледаме Велинград, но там толкова пък бетон са излели, че не мога да си харесам нищо. Но като излезеш от града, сякаш изглежда по-добре. Ще видим.

Колега ме пита на море края на май, началото на юни къде да отиде. Несебър ок ли ще е според вас? DIY и той като мен ще прави и гледа различни опции,в различни страни. Аз отдавна не съм обикалял по българското черноморие Sad

# 367
Студено си е края на май и началото на юни ..

# 368
  • На острова
Намерих един буквар онлайн и го почнахме снощи, ще се получат май нещата. Беше му забавно. Голям проблем с И и Н, ама ще се практикува.

Adelinda, wow! Наскоро я срещнах тази книга в библиотеката. Това твои снимки ли са или от нет-а?

Стайнбек обожавах като малка. Четох всичките му книги и ревях като магаре, си спомням. Тогава прочетох и повечето сериозни класики, сега вече съм на друга вълна, не мога да определя стил. В малкото ми свободно време за четене - довършвам Notes on a nervous planet, много ми допадна, а в офиса държа Future of leadership, следя авторката в Linkedin (за когато е дъждовно и не мога да излезна в обедна почивка). Мама ще ми носи две български книги подарък другия месец. Нямам киндъл, та купувам или взимам от библиотеката.

Илейн, как е дъщеря ти с бг езика, говори ли? Моята тамън научи 10 думи на български миналата година, после почна да ходи по два дена, сега става една година от както ходи на нърсъри и говори единствено на английски в къщи. Ние си говорим на български.

Този хотел в Тенерифе го гледах докато избирах почивка за Великденската ваканция 😳. Запазихме на друг остров, пак от Канарските, ама то все тая.  НАдявам се всичко да е наред.

Днес вече получихме официално и имейл в офиса от директора по повод Корона вирус. Иначе от джи-пи, училище, постоянно получавам съобщения и имейли.. аз позачистих с Детол и белина навсякъде 😆

# 369
  • Оптимист по принуда
Adelinda, твоя ли е книгата?

# 370
  • На острова
Аз отивам на parent’s evening и ще мина после през библиотеката да я потърся.

Иначе снимките са от нет-а, проверих сега.

# 371
Adelinda, твоя ли е книгата?
Не из фейсбук. Има статия на български.

# 372
# 373
  • Истински се вижда само със сърцето.
Миа тя по принцип има проблем с проговарянето. Напредна вече но не е достигнала необходимото за възраста й и другата седмица сме на спийч терапист за обследване, това което обаче започна да надгражда като говор е на английски основно, на български са няколко думички. Обаче целодневно в градината се говори английски около нея и е нормално.

За вируса аз съм си притеснена вече, и моята и на ММ работата няма как да се работи от вкъщи, дано по някакво чудо започнат да намалят случаите....

# 374
При нас има 2 умчилища, които така и не разбрах дали са затворени. Децата са били на ски в Италия през халф търма, понеделник са били цял ден на училище, вторник сутринта им казват на тия които са ходили на ските, да си останат вкъщи за 14дни, после след 2 часа, че можели да се върнат на училище. И родителите бясни, даваха го дори по БиБиСи. Имаме и едно сърджери затворено за дийп клин.

Общи условия

Активация на акаунт