Генетични и имунологични проблеми - 16

• 44 283
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета. Днес ми излязоха резултатите от разширената тромбофилия. Със сигурност ще запиша час за генетик, но ако вие сте наясно с някое от измененията, ще се радвам да споделите. Благодаря предварително! 🍒

# 586
Здравейте момичета. Днес ми излязоха резултатите от разширената тромбофилия. Със сигурност ще запиша час за генетик, но ако вие сте наясно с някое от измененията, ще се радвам да споделите. Благодаря предварително! 🍒

Аз съм със същите , последното не съм изследвала. При последните опити инвитро ми изписваха фраксипарин, но Стаменов мнг не искаше. Не се получиха - биохимична бременост.Сега при последният успешен от Турция съм на клексан от сърдечен пулс на ембриона - и за момента всичко е наред. Следя си дозата на клексана при Паскалева. Метилирана фолиева пия по 1 или първите седмици по 2 хапчета, но аз имам прекъсната ест.  бременост заради аненцефалия ( към проблеми на невралната тръба) Преди бременност си проследи вит Д и б12.

# 587

При същите резултати, с изключение, на АСЕ( той е нормален ), бях на клексан през бременността, като следях б 12, д, фолат. Износих и родих живо и здраво дете.

# 588
А дали това пречи на самото забременяване? Ние сме след 3 неуспешни вече инвитро опита и затова пуснах това изследване. Предстои ми нов трансфер скоро. Радвам се, че всичко е наред при вас сега. ☺

# 589
А дали това пречи на самото забременяване? Ние сме след 3 неуспешни вече инвитро опита и затова пуснах това изследване. Предстои ми нов трансфер скоро. Радвам се, че всичко е наред при вас сега. ☺
Ами в моят случай имам 2 бремености  с генетични проблеми - 1 ест. бременост и 1 инвитро. След вторият инвитро опит правих само инвитро с Пид и от малко ембриони  3-4 само 1-2 оставаха генетично здрави. В Надежда от 4 инвитро и 2 ЗЕТ не се получи. Сега съм бременна след първи опит в Турция. Отделно имах ниско витД , инсулинова резистентност може да влияе също на качеството на яйцеклетките . При последният опит вдигнах само вит Д до 30 и бях на инжекции прогестерон , което може би при мен също е помогнало. Основно при мен проблема е здрав ембрион и на второ място прогестерона.

# 590
Здравейте! Как ви се струват тези резултати?Има някои стойности извън референтните граници. На терапия съм с Фраксипарин 0,4 и аспирин 75 мг, редувам ги през ден. В 10г.с съм. Скоро предстои да ги коментираме с доктора, но ако някой може да се включи, ще се радвам.

# 591
Здравейте момичета Simple Smile
Престой ми вливака с Интралипид 10 мл  знаете ли колко струва горе долу благодаря ви предварително 😊

# 592
  • Велико Търново
Миналата година ми вливаха в Кирм Плевен и беше 70лв.

# 593
Миналата година ми вливаха в Кирм Плевен и беше 70лв.

Благодаря ви много 😊

# 594
Аз правих вливките в Ню Лайф Пловдив, 30 лв е там.

# 595
Момичета имам назначена терапия от Паскалева 0.4 клексан след положителен тест. Обаче генетичката в Надежда каза да започна след трансфер 0.2 клексан. Смятам да започна след трансфера, но понеже имам наличен клексан от 0.4 и се чудя мога ли да разделям дозата и да ползвам наличния. Моля да ми препоръчате лекар, при който да се проследявам и да ми контролира дозите на Клексана ако настъпи бременност, защото не желая да бъда при Паскалева. Четох добри отзиви за ангиолозите в Токуда, но ще се радвам на препоръки от вас...

# 596
Аз съм с 3 леки тромбофилии (като на Sing Louder по-горе) . И тук и в Турция не считат, че са сериозен проблем попринцип, но при неуспехи и няколко аборта със сигурност изписват фракси/клексан. Сигридов ми беше изписал само аспирин, но не се получи и тази бременност.
Този път при много добър ембрион с ПИД почнах Клексан от 6-7 седмица при сърдечен пулс (според турците). Сега се връщам от Паскалева и аз лично съм много доволна от нея . До тук три пъти ме проследи , при мен поне Клексан 0,4 си е ок през цялото време , не мърдах много със стойностите . Направи ми график около раждането какво правя (остават ми 3 м. ) . И тя ми казва , че нямам голям риск при мен  - пита ме как е кръвотока според гинеколога, история в семейството с проблеми. Пускам си там кръвни изследвания(веднъж ходих и извънредно за мое успокоение) и съм спокойна , че ми ги проследяват.
Аз не бих ползвала част Клексан 0,4 - или си купи Фракси 0,3 или 0,2 каквото има и по-късно при + тест включи 0,4. Аз бях 77 кг и за това ми казаха турците да почна с 0,4 , сега даже отслабнах през бремеността , но тази доза ми е добре според изследванията.

# 597
Момичета да ви попитам има ли смисъл от кариотип при една вече успешна бременност (ин витро) и една неуспешна (естествено забременява е с мисед и спиране на сърдечната дейност в 8гс).Спиред генетик след като имам успешна бременност няма нужда от кариотип, но...

# 598
и според мен няма нужда . Винаги има щанс бременноста да не стигне до своя край

# 599
При нормален кариоти също може нещо да се обърка. Лично ние си направихме, защото бебето заченето при нас беше с доказана Тризомия. Вие сигурно също нас като имате нормален кариотип, щом имате здраво родено детенце!

Общи условия

Активация на акаунт