Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 350
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
Лагерта, нали сега може грейпфрути?
Оф, аз пък така обилно се наградих със сладко преди малко, наруших всякакви режими за отслабване, но ми дойде сЪрце на място поне. Самобичуването ще почака, празници идват все пак.  Satisfied

# 46
  • София
Аз пък се чудя защо те караха да ходиш 2-ри път. На мен ми го дадоха веднага решението. Нали за ТЕЛК в Дървеница става въпрос.

Не, във Втора градска ме викат.

О, Тинтири, потрисам се като чета. Като знам, че сега ще се почва и с тях... И аз съм от инатите и ако някой ме "настъпи,, инатът ми се утроява. За далаверите не ги е срам, ама за болните са много хард....
Между другото вчера бях при Георгиева, кератоза каза за тая, дето си я нарочих, а за другата нещо дълго изрече, не успях да запомня. Ще ги махна по някое време, макар че тя се пошегува, че нищо не си е харесала за операция.
Зори, благодаря, ще погледна като ходя.
Приключих номер 15, направо се възгордях.

Браво, много се радвам! Знаех си, че си внушаваш, видя ли!

# 47
Тото, още едничка ли ти остава? Супер си.
Тони, как си днес?

# 48
Абе, аз като Тома Неверни, ще се успокоя като ги махна и се изследват. Ама трябва да се науча да се радвам като се случи нещо такова да не ме почват с най-лошото.
За Телка не мога да съм полезна със съвети. Подозирам, че ще си имам ядове. На мен и сега ми се правят на интересни от ЛКК, ама само ми цъка бомбичка със закъснител и не знам в кой момент ще ги почна. Иначе си вземат парите за три листа бумаги.
Бела, още една от първата серия. След празниците почвам друго през 21 дни. Абе ще рева след ден -два като ме почне, ама днес съм в настроение Simple Smile  Направо и аз се чудя как се изнизаха 15 седмици, без прекъсване. Докторката ми предложи и днес да е последна, да спираме. Отказах. Казах й, че ако кръвните са добре, няма да се откажа, една остана все пак. Като е написано 16,  16 ги правя.
Тони, дано си останеш със сънливостта. За гърлото не зная, по - скоро не би трябвало да има връзка.

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 15:36 от Анонимен

# 49
Минах на ТЕЛК сутринта. Никакви проблеми.Накараха ме само да си вдигна блузата да погледнат операцията и това беше.  Писаха нещо на компа и ми казаха другия вторник да ида да си взема решението.Питам докторката дали трябва да нося някакви документ във вторник, а тя ми вика, не ама може да почерпиш:D

# 50
Добре съм Бела. Нещо гърлото ме приболва..нормално ли е..? Иначе, няма гадене повръщане, само ми се спинка..придремвам после ми е свежо час два и пак дремя..Лентяйска работа..
Продължавам да се надявам това да е и след заветния 7 ми ден дет се очаквало спада..евентуално.. Косата още не мърда..ма тва нали има време..
Поне за сега съм по спокойна пак е нещо. Blush

# 51
Тони, мен след всяка химия ме болеше гърлото. За косата очаквай включване чак след 17-ия ден.И да знаеш ,че няма да ти падне изведнъж. Аз на втората вливка си бях с моята коса, вързана и отгоре перуката, ей така за проба.

# 52
  • София /Абсурдистан
Вместо грейпфрут не може ли помело да се яде?
За настинките - имам Имунофан, само 1-2 пъти впръсквам в ноздрата и всичко минава. Магическо е това лекарство, да знаете. Донесоха ми го от Русия в хладилна чанта. Тук го има от вносителите, но 2-3 пъти по-скъпо, както и всичко друго.

# 53
Лейди, помелото е по-забранено и от грейпфрут, но е по-екзотично и не го споменават. Все пак тези забрани са по време на химиото. Като ходя ще питам колко време след химиото може да се ядат и ще пиша.
Имунофан е много добро, който може да си го позволи.
На мен ми препоръчаха Полимакс + за след химиото, някъде 2 седмици след последната вливка го почвам.
Тони, за гърлото лекуващият ми препоръча ананас - суров, консерва, вкусно и полезно.
Тото, браво на теб, 15 бели!!! Абсолютна шампионка. Червената, ако се заредиш със Зофран, ще ти се види детска игра! Hug
Маритка, шут на мизерника! Децата са ни преди всичко! Heart
Много здраве и прегръдки на всички! Heart

# 54
  • assenovgrad
Тото, моя много близка приятелка, поставя мигли косъм по косъм и други техники..руски обем 3Д 5Д и т.н За да сложиш такива мигли, трябва да имаш, защото те се поставят на твоите. Специално моята приятелка, ползва от естествени косми и щадящи лепила, аз съм си слагала веднъж доста яко беше..не слагаш въобще спирала и все изглеждаш гримирана, но трябва да ги пазиш от вода, а аз баш тогава отидох на море. Искат подръжка веднъж месечно, падат си като твоите за това. На всяка различно издържат, според кожа, мазнота на клепача и т.н. Ако нямаш никви мигли, в ситито една жена ми даде телефон, на салон в който безплатно вземаме мигли на цял ред за многократна употреба, лепим, разлепяме и така. Косъм по косъм са идеален варянт, ако са ти по рехави или къси. Ако искаш ще ти дам контакт и ще я предупредя че си мой човек. Тя е мн добра принципно има награди за работата си и е много заета с клиенти, но ще те смести като решиш.
Това за което се гледа е с какви матеряли се работи и какви са миглите и техниката на поставяне. Има мн лоши работи, пластмасови косми, на снобчета, лошо лепило и прави алергии, така че се внимава къде се ходи, щот много злоупотребяват. Може да се ориантираш и по цена, ако е мн евтино начи не става..

Момичета, препоръчайте нещо за киселини.. Не ми се гади, ама яко киселини, оригам нон стоп.. Преди рядко съм имала и ползвх талцит, ако се наложи..ама сега не знам...
. Тони, за киселините да кажа- от първата вливка като се почна с парене, чак мислех, че гърло ме боли. Онколожката ми препоръча Нексиум, 20mg, два пъти на ден, сутрин и вечер. Пих ги до няколко месеца след химиите. Консултирай се с лекаря си! Няма нужда да страдаш, когато има облекчение!   PS: Нексиума от Турция е доста по-евтин...

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 17:13 от Голяма Питанка

# 55
  • София
Аз бях на Имунофан през цялата химия. Не съм го спирала от тогава, всеки месец правя по 10 дни. Много съм доволна и аз, нито веднъж не съм се разболяла.

Иначе и мен ме болеше гърло след първите 1-2 химии. И херпеси ми излизаха. После сякаш организма свикна и спряха тия оплаквания

# 56
Разгледах препоръчаните лекарства Нексиума не е чак толко скъп 12 лв ама тоя имунофан ми излиза 120 лв някво мини шишенце.. Или не гледам на правилното място.. ?

# 57
  • София /Абсурдистан
Донесоха ми Имунофан за под 60лв. Ама тук е 120лв.
Сега се сетих - по време на химията ми изгоряха всички лигавици и тръгнаха инфекции, правих и гнойни ангини, та пих и антибиотик, то щото с химията сякаш ми е било малко... От тогава ми остана и лека хрема, нещо подобно на алергична, уж всичко се възстанови, но носа си пострада повече. Доктора каза, че без хич не може.

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 17:40 от The Iron Lady

# 58
Ми аз нямам сливици..лоша работа тогава с ангините. От как нямам сливици не правя ангини, ама са знам ли.. Да чувствам парене, яко киселини. Ще си взема това дет казахте, дано пощади химията лигавиците ми..
Квот такова, нямам какво да правя освен да се надявам да не са много пораженията.. Sad

# 59
За киселини си помислих като каза, че те боли. Не мен много ми помага да ям зелена ябълка или жълто- зелена. Колко по - твърда и сочна е, не хлебна, толкова по- добре. През бременността ядях килограми до четвъртия месец, само те не спасяваха. Сега пак от месец са ми много верен помощник.  Но то пак е индивидуално.
Много ме е срам като съм навън и трябва нещо да правя с ръце. Виждат се увредените нокти,  не стига васкулита + екземи по ръцете ( като прегоряла червена кожа). Направо виждам погнуса в очите им.  А с ръкавици не винаги ми е удобно.

Общи условия

Активация на акаунт