Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 362
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
  • София /Абсурдистан
Tottó и преди ти бях писала - вземи си това
https://sopharmacy.bg/dr-theiss-sensibel-nachtkerzen-intensive-balm-50ml.html
Ще ти помогне много.
Друго, което може да се ползва, или да се комбинира също е това https://sopharmacy.bg/uriage-bariederm-fissures-crevasses-pour-corps-40g.html
Препоръчано ми е от дерматолог. Много добро средство.   

# 61
Лейди, ще ги взема, но трябва да отмине острата фаза. Аз покрай мен преди и най- вече щерката с куп кожни проблеми, от както се роди, все медицински козметики ползваме. За нея даже един крем от Австралия имам.
Сега мажа крем с антибиотик и стероид, трети почвам вече, че първите два никакъв ефект. Всичко друго дразни и сърби, трети дерматолог ми казва да не мажа нищо друго, щом усещам реакция. Иначе ми изписват кой с когото работи, направо ми е смешно като размахат рецепти с отстъпки. Такъв филм изживях с детето до първата година, че нито не впечатляват с нещо ново, нито с отстъпки. Правя бани с перманганат и пръскам пантенол, усещам временно облекчение, това по препоръка на единия лекар. Уж с края на Паклитаксела щяло да се успокои. Но поне и при тримата лекари съвпаднаха горе -долу мненията. Някакъв алергичен васкулит с екзема.

# 62
  • София
Айде честито. Трябва да правя кюретаж Sad Заради лигавицата съм прокървила явно. Не било спешно, януари месец сигурно. Като видим какво ще излезе ще решаваме за хистеректомия. Цитонамазката ще излезне другата седмица, но на колпоскопа всичко е ок. Ма аз докато не излезне цитото и по тоя параграф няма да съм спокойна. Просто прекрасно! Но иначе съм на работа 😆

# 63
Тинтири, бягай на работа и всичко ще ти се оправи с магическа пръчка! Това по повод, че ме разсмя последното ти изречение. Прегръщам те! Да излиза фалшива тревога всичко! Пак казвам - ако искате давам координати на моя хирург. Не реже преди да е сигурен.  Не работи обаче с направление, само за ехо взема 40 лв., цялостния преглед минава 100. Но му имам доверие, работи отдадено. За сега.

# 64
  • София
Гинекологично имам пълно доверие на моя доктор. Обеща пак така хубаво да ме надрусат за кюретажа, както на конизацията, много си го обичам! 😆

# 65
Да не е един и същ Grinning
Много е важно да се попадне на професионалист, който не се е самозабравил.
Като ми излезе хистологията, си спомням че писах тук и се оказа, че са ни много сходни резултатите. Даже при теб бяха по- добре, някаква цифра и буква бяха по- ниски. От тогава някак вървя след теб. Heart
Момичета, благодаря на всички, че споделяте.
Помощта е безценна, надявам се и аз да помагам.
Днес ми се случи да съветвам една дама нещо, получиха се нещата накрая ( преди това три сестри й се изредиха за вените) и ми стана толкова хубаво, че съм помогнала.

# 66
  • София
Тото,кой е твоят лекар?

Тинтири,кажи и ти твоя.И аз съм на твоя хал.Лигавицата ми е 13мм (даже вчера я изкараха 18 мм,но с коремен ехограф,та сигурно не е чак толкова).Трябва да правя хистероскопия или направо да махам всичко.Клоня към второто,но се чудя къде и как.То мина почти месец,аз още го умувам.
 Вчера ходих на ехография на вътрешни органи - камък в бъбрека си отглеждам ,но не е пораснал(за щастие,че и без това е 1см).Обаче полипа в жлъчката е нараснал от 3 на 8 мм.

За болничните - някъде бях чела,че ако се върна на работа за 1-2 дни ,после може пак ЛКК да пуска болничен и без  ТЕЛК.

# 67
Извинявайте, че се намесвам, но точно тези дни си търся имуностимулатор...Работя на студено и често боледувам.
Мога ли да пия Полимакс или Имунофан профилактично нищо, че не съм на химиотерапия? И каква е дозировката, нещо не се ориентирам в упътването... bouquet

# 68
  • София
Полимакс са 2 вида ,обикновения е 3 пъти по 1 таблетка.Това ,че работиш на студено ,не значи ,че ще хванеш вируси,даже напротив.

# 69
Полимакс са 2 вида ,обикновения е 3 пъти по 1 таблетка.Това ,че работиш на студено ,не значи ,че ще хванеш вируси,даже напротив.
Ами те нали не са само за вируси?
Често боледувам зимата, през години си слагах противогрипна имунизация, но преди 2-3 год. явно ми я биха като бях леко настинала и такъв срув получих, че цяла зима бях на АБ
Оттогава спрях да правя.
Благодаря  bouquet

# 70
Още един тъп въпрос. При положение, че нямам загентали лимфни възли възможно ли е въпреки това да имам метастази? Знам, че може, ама да ви питам. Доста ми се вие свят. След малко идва бившия (оня хубавеца италианец) да вземе детето, защото искам да си легна с кокошките и да пробвам да се наспя. Да видим ще се подобря ли преди да орева орталъка и да ида на доктор.

# 71
Маритке, бе....вземи се спри- нищо ти няма! От нерви е. Елиминирай дразнителите и ще се намести всичко. Ако, чак толкова ти се ходи на доктор- вземи се изследвай, че да ти мине мерака, ама помисли- ние така сме облъчени и химизирани, че то нищо не може вирее на тая почва  Mr. Green
Тинти- и ти, пиле се не спря.......съжелявам за прогнозите и  перспективите, ама да кажа пак и на теб и на Зори- откак ме кастрираха, направо се рахатясах- няма кръвоизливи, няма месечни неразположения, нямам и разходи за превръзки даже( че преди сериозно инвестирах в превързочни мат`риали). Като мина малко време и се адаптирах и ПМС и топлите вълни отпаднаха. И секса стана по-хубав( сигурно щот се успокоих). Е, и аз си нося лубриканта, ма то е от ЕГН-то , пък и за по пълноценно удоволствие... Embarassed
Аз, днес си взех мента, глог, валериан на капки. Но, имам малко работа с роднини и институции, та тамън ми дойде...Но, това за през деня- вечер сипвам винцето- то нали е антиоксиднт.
И не взимам нищо за имунитет. Освен В комплекса и  бирената мая, нищо друго не съм пила, а даже и хрема не съм хванала, а около мен и сега и по време на лечението беше пълно с болни хора. Наблягам на плодовете, зеленчуците и  виното вечер и  всичко е на 6.
Тото, на теб явно по някаква друга схема ти ги слагат химиите- ти си всяка седмица, нали?

# 72
Марита, много стрес имаш, гаджета, празненства, промени..това е причината, а не рак. Сега пък аз ще кажа стига си се филмирала! На мен винаги ми се вие свят като съм престресирана, онзи ден на вливката всичко ми се въртеше..питах мн ясно, ама няма как да е от това и ми доведоха психолог... Така че не мисли предварително за най лошото..!

# 73
От стреса, емоциите, промените, Марита! Негативните емоции. Аз при начало на ПА имам такива усещания. Успявам за сега да се контролирам, не вземам нищо. Вярно, иди на лекар, да се успокоиш. Като ме беше хванала хипохондрията, най- спокойна и усмихната бях по болниците.
Зори, Герджиков е от Шейново.  И за Ненов само положителни отзиви, той заедно с Герджиков ми правеха лапаро и хистероскопия след един мисед и проблеми покрай забременяването.
Люба, седмични вливания, поредни седмици. Без прекъсване, защото както каза докторката, всяко прекъсване не е в твоя полза. Удържах,  да му се невиди, на 26.08 ми беше първата.
Днес нещо съм еуфорична, пък не съм пила Stuck Out Tongue Winking Eye

# 74
Здравейте момичета,
Предварително искам да се извиня, ако не пиша кудето трябва, но за оътви път пиша във форум....
Чета ви от известно време и чак сега се осмелявам да се представя....от края на лятото съм с дизагнозата РМЖ, биопсия, радикална мастектомия, ноември ми беше първата вливка (ФЕК) и другата седмица мине втората....от сега съм се здухала, но като ви чета и ми стаеа по-леко на душата.
Пожрлавам на всички бързо да преборите гадината и да сте все така позитивни!

Общи условия

Активация на акаунт