Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 481
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря за топлото посрещане, момичета!! ♥️ От седмица чета темата, изчела съм я до 2008-ма. Честно казано, регистрирах се и писах тук именно защото ми вдъхнахте голям кураж в момент в който бях на ръба особено след като бях изчела сума нещо за стадии, прогнози за преживяемост и прочие.
За сега се колебая дали в София или в Пловдив да провеждам химиотерапията. Нямам представа колко вливания ще бъдат. Останах с впечатлението, че ще ме следят по време на вливките и ще преценят кога е подходящ момента за операция. Иска ми се да е за един ден, максимум с една нощувка заради малката, но ако няма как ще се примиря и с тридневен престой.

# 496
Вливките, в повечето случаи са през три седмици и престоят покрай тях е три дневен( по ЗК- първия ден са изследванията и  премедикацията, на втория- самата вливка, на третия сутринта, ако има нещо да се слага и те изписват). Поне в КОЦ-а, искат да си там плътно трите дни, заради проверките от ЗК
Скрит текст:
( аз лично си оставях телефона, на момичетата в стаята и  първата вечер си спях вкъщи, но живея на пет минути от болницата и в случай на проверка или ако ме потърси доктора, мога да се явя по най- бързия начин, след вливките, обаче си спях там, за да ме наблюдават и ако има нещо, да отреагират).
Броя на вливките, ще ти ги определи от онкокомисията, но мисля че стандартно правят 4 предоперативно, като  мен лично м/у третата и  четвъртата ме пратиха на преглед при опериращия хирург, за да каже дали има нужда от повече. В моя случай- нямаше.

# 497
Благодаря! 🌺🤗
Утре очаквам да излязат вторите резултати от биопсията и ще решавам къде и как.  Искаше ми се в Онкологията в София, но ми казаха, че било голямо чакане и мотаене. Чух положителни отзиви за "Надежда", но нямам представа как става записването там.  За сега сякаш се ориентирам към онкологичния център в Пловдив (до жп гарата, не се сещам как му беше името).

# 498
  • София /Абсурдистан
А от къде си?

# 499
Лейди - Стара Загора, но категорично не искам да я провеждам тук.

# 500
Marry Здравей и от мен!  Насреща сме за всякакви въпроси. Каквото те интересува, питай!Имаш цялата ни подкрепа!

# 501
  • София
Мария,аз се лекувах в Надежда.Спала съм там само на първа и 4-та вливка,а може и изобщо да не спиш там.Имаше доста хора,които не са от София и пътуваха за вливките.Успех в лечението и ако имаш въпроси ще помагаме!

Ние вчера ходихме за подаръци.Само 1 от желаните не намерихме - малкият иска Пинко розовата пантера плюшен.😂
 Днес правих джинджифилови сладки с децата,после ходихме на коледен базар и пих малиново,черешово и обикновено коледно винце.
 На мъж ми подарък не съм купила и не знам вече ,какво да купувам.То за 20 години,какво ли не съм подарявали.

# 502
  • В царството на игрите:)
Благодаря! 🌺🤗
Утре очаквам да излязат вторите резултати от биопсията и ще решавам къде и как.  Искаше ми се в Онкологията в София, но ми казаха, че било голямо чакане и мотаене. Чух положителни отзиви за "Надежда", но нямам представа как става записването там.  За сега сякаш се ориентирам към онкологичния център в Пловдив (до жп гарата, не се сещам как му беше името).
Според мен е по - добре да правиш химията по - близо до Ст. Загора. Непрекънатото пътуване натежава в един момент , а и не знам болница в Сф, в която да не е лудница точно, защото всички смятат, че тук химията е по - различна. Не, не е...Няма да е лесно и ще ти трябва кураж. Млада си,, ще се оправиш!!!

# 503
  • София /Абсурдистан
Навсякъде е едно и също. Аз в Сити видях хора от къде ли не, всички пътуваха. Ако искаш, това е една добра болница. Аз преспивах за по една нощ след вливка, ама то беше заради алергиите. Само веднъж ме оставиха за две нощи, че имаха проверка от касата.
Пътуването уморява и е свързано с разходи. Може би в Пловдив ще ти е по- удобно.

# 504
Благодаря за съветите, момичета! Приятелка работи в онкодиспансера в Стара Загора, тя ми забрани да провеждам химиотерапията там, затова се ориентирам към други градове. Пътуването не ми е проблем (по скоро престоя заради дребната) а и леля живее в София. Но наистина, сякаш Пловдив е по-добрият вариант. А знаете ли случайно, ако провеждам вливанията в Пловдив, има ли как образната диагностика и съответно операцията да са в София? Т.е. - има ли вариант останалата част от лечението да е в онкодиспансера, само химиите да са в друга болница?

# 505
Да, става и така. Моя приятелка се оперира при Гаврилов в София, а химиите си ги направи в Бургас.

# 506
Добро утро мацки! Аз съм вече можем да кажем доста вън от дупката дето ме навря гаджето последните дни. Разбира се сама се извлякох.

Мария, здравей! Адашка си ми. Не се бой, ще се излекуваш. И аз бях като теб (голям и агресивен тумор с предоперативна химия), но моя беше и ХЕР позитивен. Стопи се целия от химиите (2.6 см беше) и така....сега съм в менопауза. Ти поне това ще пропуснеш както и Херцептина. Стягай се и не се отчайвай! Ще си отгледаш детето🤗

Аз ще купувам Лего за двете деца- мойто и на сестра ми. Днес по обяд пристигат, а аз след работа на път за гарата трябва да купя подаръците. Не успях от партита😁🤣

Заредих батерията с поредното парти. Втори дубъл на рождения ми ден мина повече от успешно с онзи момък дето ви показвах и две много луди мацки. Откачихме, бутнахме блока (за щастие лошата комшийка я няма) и ходихме и на дискотека до сутринта. Просто култово ви казвам. Нямам сърдечна недостатъчност, нямам нощо. Даже ходих без сутиен и танцувах без да ми пука от вече леката асиметрия. Даже снощи се сдобрих с гаджето. Поне да не се караме де. Иначе си карам по план. Нека той си живее там както иска, а аз тук както искам и е така. Той нещо се е вкарал в мисли и това ми хареса. Така му се пада! Попита ме дали съм правила вече секс с някой друг хахахааааа. Не, не съм, но ми се щеше😁😁😁 Това не го казах🤣

Ето малко некачествено фото

Бях без перука. Сложих я за дискотеката само. Хайде да ставам за работа. Целувки😘

# 507
kacha, благодаря!

Мария, и аз съм с хер положителен, но хормоно независим. Искрено се надявам бързо да подейства химията понеже не е само един тумор, а цяла колония.

# 508
  • assenovgrad
Heart
kacha, благодаря!

Мария, и аз съм с хер положителен, но хормоно независим. Искрено се надявам бързо да подейства химията понеже не е само един тумор, а цяла колония.
Мари87, аз се лекувах в описаната от теб болница до ЖПгарата в Пловдив - Централ Онко Хоспитал. Доволна съм като цяло от отношението на целия персонал - лекари, сестри и т.н. Там се срещнах с момиче, което имаше предоперативна химия. Операцията си я беше правила в София при Гаврилов. За вливките в Централ Онко Хоспитал се лежи 2 нощувки. Организацията им е добра и не се налага безсмислено много да висиш по коридорите. Ако те интересуват повече подробности, пиши ми на лични.
Heart

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 11:35 от Голяма Питанка

# 509
  • София
Мари, момичетата са ти казали всичко. Аз само бих добавила, че може би София ти е по добрият избор, поради наличието на леля. В процеса на лечението, все ще се наложи да отседнеш някъде. Пловдив пък ти е съвсем близо, ако има кой да те води и прибира, не винаги щ.
е можеш да шофираш до там и обратно. Иначе мисля че не е добре че поне ще ти спестят хормоналнпото лечение, а ще имаш херцептин които казват че наисти лекува и не само ще си отгледаш детето , но може и друго да имаш
Маритка, страхотно, развам се чда те видя , пак в добро разположение на духа. Heart Аз все се каня да питам : кой свири на това пияно у вас?
Лейди, много хубаво си го измислила плана за Коледа. Аз само че чудя това застояване дали няма да ти се отрази влошаво състоянието, но си  представям  каво е да трябва насила да се движиш с болки.
Бела, чакаме снимки на балкавата и видео как точиш. Аз ще правя тази вечер , но с готови кори.
Тази година съм намислила вече всички сладки неща за празниците, решили сме да се размажем, а след това да минаем на без захар. Което ще е много трудно като сме прекалили, но ще трябва да се справим , поне аз със сигурност.
Рени днес добре ли си?
Тони спокойно миличка ще минат всички вливки, не ги мисли. Мама как е?
Прегръдки на всички който не съм споменала!

п.п. Аз все повече се вглеждам в бенките си , Релефните не са се применили, но гладките са се увеличили много. Омръзна ми да ходя по лекари.

Общи условия

Активация на акаунт