Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 358
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
4akura, аз имам операция и на дебело черво, но не във ВМА.  И се чудя защо лапароскопска, обърни внимание на това, съвет! Обикновено предприемат отворена операция, за да огледат всичко добре. Лапароскопската е по-лека, но в такива случаи, другата е по-сигурна.
Успех!
Аз съм на заплата и пенсия, колкото на Лейдито някъде ми е пенсията, сега трябваше да я актуализират, щото телка ми падна с 5%, не знам новата ще има ли промяна.  Един-два месеца не са ми привеждали нищо заради повторното явяване на телк и след това като излезе решението, има 14-дневен срок за обжалването му. Та сега, ако ми преведат две пенсии, едната със задна дата – ще ми направят много добре, защото ще си платя с тях ямр-то.
Тинти, като ти дадат решението и изтече срока за обжалване, отиваш и подаваш в пенсионното документи. После със задна дата трябва да ти изплатят каквото трябва. 

# 31
Прочетох за метастазите в мозъка. Май е малко вероятно това, което усещам да е това, защото болка няма, но общо взето каквото и да се усети в главата би могло да е симптом на тумор. Втълпих си го вече и ще изискам преглед на глава. Ебаси😑
Във всеки случай по-зле е като не се наспивам, а ако се случи да се наспя (рядко) е по-добре.

# 32
Добро утро!
Чакам за вливане и да си задам един бюти въпрос. Никога не съм си слагала мигли. Преди болестта ми е минавало на ум да си сложа т.нар. косъм по косъм, но нищо повече.  Сега мигли си имам още, но гледам че скоро и с тях може да се разделя. Та мога ли да лепя още докато си имам? И как да подбера качествени? Има ли нещо специфично, което трябва да спазя? Препоръчайте моля.
Марита, имах съученичка, която си отиде много млада от тумор в мозъка. И една позната също от това. И при двете имаше силно главоболие, често и неповлияващо се. Едната имаше изтръпване и невъзможност да  контролира едната ръка-изпускаше неща с нея. Но разбира се не винаги такива признаци   са заради тумор.
След Нова година ще започвам сагата с Телка. Момичета от София,  в Онкото ли се ходи? Май трябва по-рано да приготвя документите. Ще ми трябва само за болнични.

# 33
Тото, моя много близка приятелка, поставя мигли косъм по косъм и други техники..руски обем 3Д 5Д и т.н За да сложиш такива мигли, трябва да имаш, защото те се поставят на твоите. Специално моята приятелка, ползва от естествени косми и щадящи лепила, аз съм си слагала веднъж доста яко беше..не слагаш въобще спирала и все изглеждаш гримирана, но трябва да ги пазиш от вода, а аз баш тогава отидох на море. Искат подръжка веднъж месечно, падат си като твоите за това. На всяка различно издържат, според кожа, мазнота на клепача и т.н. Ако нямаш никви мигли, в ситито една жена ми даде телефон, на салон в който безплатно вземаме мигли на цял ред за многократна употреба, лепим, разлепяме и така. Косъм по косъм са идеален варянт, ако са ти по рехави или къси. Ако искаш ще ти дам контакт и ще я предупредя че си мой човек. Тя е мн добра принципно има награди за работата си и е много заета с клиенти, но ще те смести като решиш.
Това за което се гледа е с какви матеряли се работи и какви са миглите и техниката на поставяне. Има мн лоши работи, пластмасови косми, на снобчета, лошо лепило и прави алергии, така че се внимава къде се ходи, щот много злоупотребяват. Може да се ориантираш и по цена, ако е мн евтино начи не става..

Момичета, препоръчайте нещо за киселини.. Не ми се гади, ама яко киселини, оригам нон стоп.. Преди рядко съм имала и ползвх талцит, ако се наложи..ама сега не знам...

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 09:25 от Антония Д

# 34
Тони, аз сега за лепящи питам, не за косъм по косъм. Искам да се слага лесно, да е качествено и ако може да стои естествено. Ще съм благодарна за контактите.

# 35
  • София
Аз за миглите се отказах. Струва ми се, че всичко, което сложа ще повлияе на опазването, както и на растежа на новите. Около месец бях почти без никакви мигли, после новите започнаха да растат. През това време слагах молив горе и долу и така изкарах. Сега вече, два месеца след това, миглите ми са супер гъсти и пораснали повече от половината на нормалната им дължина. Все още избягвам да слагам спирала, за да не ги отежнявам и да растат, да растат 😄. Веждите също ги нямаше толкова време, сега са пораснали на 100%. Използвах случая, за да ги удебеля, щото от постоянно скубане се бях докарала до една съвсем тънка линийка. Сега съм доволна от резултата, само там, където съм скубала има дупки, но се надявам да се запълнят.

# 36
Спиралата, маскара мед, също имат и продукт мазило ли беше или капки ще те излъжа..от аптеките се взима..тя помага яко на растежа.. Поне на мен и на мои приятелки, които я ползват. Не отежнява..може съвсем малко да сложиш и си личи, няма нужда от напластяване.. Може да я пробваш. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 37
4akura, аз имам операция и на дебело черво, но не във ВМА.  И се чудя защо лапароскопска, обърни внимание на това, съвет! Обикновено предприемат отворена операция, за да огледат всичко добре. Лапароскопската е по-лека, но в такива случаи, другата е по-сигурна.
Успех!

4akura,съжалявам,че и ти си тук.Какви ти бяха симптомите,че аз имам една болка,която май е от дебело черво.
 А ,защо лапароскопска.Вярно,че е щадяща,но аз пък съм чела,че ако има тумор е добре да е отворена.Успех !
Зори, имах кървави съсиреци при дефекация и дискомфорт в стомаха. Unabella, като разговарях с доцента, който ще ме приеме и му прочетох епикизата, той каза, че най-вероятно ще е лапароскопска операцията, но на място, като се запознае с всичките ми изследвания ще прецени. Иначе четох, че във ВМА основно лапароскопски операции извършват.
Unabella, при теб имаше ли метастази?

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 11:17 от 4akura

# 38
Тони, за киселините Ранитидин. Химиотерапевта ми го беше изписал, но разбира се можеш и без рецепта да си вземеш. Аз пиех по 2 таблетки, щото една не ми действаше.

# 39
  • София /Абсурдистан
Пенсията зависи от трудовия стаж и осигурителен доход на лицето. От тази година пенсията се за изчислява по два начина. Единият е стария, с дохода от трите години преди 1997г. По другия вариант се взема дохода от 2000 г. до момента. Взема се по високата пенсия.
Преди 10 г вземаха само от преди 97-ма г., аз тогава се пенсионирах заради гръбнака. А сега дали може при заварено положение да отида и да поискам да вземат осигуровките след 2000-г и да преизчислят? Имам ли това право?

# 40
  • София
Ранитидина е блокиран от няколко месеца и няма как да се купи.Нексиум е много добър, но е скъп.Еманера е със същия състав.

Тото,взимаш протокол от ЛЛ или от ЛКК и с него на " Иларион Макриополски" 10.

Аз мигли си лепих 2 месеца .Детелинка ми даде тази идея.Нейните май бяха от ДМ,а аз от Лили си ги купувах.Може би имам едни неотваряни и мога да ти ги дам.Много добре ставаше,даже една колежка си купи и тя,нищо че си има нейни.

# 41
  • София
Тия верно не са се шегували! До вчера съм болничен, от днес съм на работа. Ма как съм на работа, пък в 11 трябва да си взема протокола, тва никой не го е еня.
80% са ми дали. За работата пише, че не трябва да извършвам тежък физически труд, както и да имам стрес и нервно напрежение. Последното как ще стане ми е много чудно.

Аз, обаче, съм инатливо говедо и сега ги почвам пак. Лекарката ми ме светна, че за ексцизията си ми се полагат 20 дни. Само дето пак ще трябва да минавам през тия... да не казвам какви. Та ще направим операцията на 17ти (че имало значение спрямо първата) и ще минавам пак през ТЕЛК за 20 дни болничен по линия на меланома 😆 Голям купон! Сигурно ще ме намразят и в ТЕЛК и в работата...

# 42
  • София
Аз пък се чудя защо те караха да ходиш 2-ри път. На мен ми го дадоха веднага решението. Нали за ТЕЛК в Дървеница става въпрос.
Ох много ми липсват грейпфрутите, това е едно от нещата които се промениха в живота ми. Много ги обичам и много ядях преди химията, но не пиех никакви лекарства, както и почти не боледувах. За джинджифила не знаех , ядях си го по време на химията.
Днес сутринта реших да съм на по лек хранителен режим, дано малко ми се отрази на кръвното, че не издържам вече . Първо мислех да съм на плодове, но на обяд си взех салата и супа от кладница, т.е . реших да съм на веган харнене, до вечерта може и да забравя за лекия режим Simple Smile

# 43
О, Тинтири, потрисам се като чета. Като знам, че сега ще се почва и с тях... И аз съм от инатите и ако някой ме "настъпи,, инатът ми се утроява. За далаверите не ги е срам, ама за болните са много хард....
Между другото вчера бях при Георгиева, кератоза каза за тая, дето си я нарочих, а за другата нещо дълго изрече, не успях да запомня. Ще ги махна по някое време, макар че тя се пошегува, че нищо не си е харесала за операция.
Зори, благодаря, ще погледна като ходя.
Приключих номер 15, направо се възгордях.

# 44
  • София /Абсурдистан
На мен следващата година ми изтича телк решението и направо се чудя на каква комисия да отида, като имам 2 различни заболявания. На онко комисията ще отида задължително, но за гръбнака как и къде трябва да мина, чудя се. Имам 50% до сега за него, но към момента имам много сериозно влошаване и ще искам повече. То не че някой ще ме пита де.

Общи условия

Активация на акаунт