Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 61

• 36 850
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • София /Абсурдистан
Марита, как за бога болят кокали..никога не са ме боляли..ще разпозная ли че те ме болят?
Ей това изби рибата!
Питай мен дали ще разпознаеш болка в кокал  Mr. Green

# 586
  • София
Тонка, ма много си сладка! 😆 Все едно гледам себе си преди година. Точно такива подробности ме интересуваха. Споко, няма как да сбъркаш болката в кокалите. Но мен не ме боляха, мен ме болеше кръста, все едно съм се сецнала яко. Можеш да пиеш обезболяващи, така че няма страшно!

Аз нещо съм притеснена. Имам някакво удебеляване под операцията. Плътно и твърдо е, не като бучка, а е по протежение на почти целия шев. Седя и се чудя имало ли го е, или сега се вглеждам просто. Аз ви казах скоро, че и чувствителността ми се върна там. Съвсем скоро бях на мамолог и на скенер, ако имаше нещо би трябвало да се види, нали? Нали, нали? 😭

# 587
  • София /Абсурдистан
Тинти, аз имам подобно нещо. Казаха, че е фиброзна тъкан. Не било опасно, но прави възпаления понякога. Гледаха на ехограф, после на пет скенер. Виждаха се лезии, които после уж изчезнаха. Обаче имам възпаление и на 3-ти с бойна стъпка съм на ЯМР да видат с подробности какво точно има вътре. Уплътнението се напипва като буца чак и има портокалова кожа.
Аз да попитам, ако някой знае, като не мога да пия хормони, дали не започна пак да пия В17, все е нещо?

# 588
Марита, как за бога болят кокали..никога не са ме боляли..ще разпозная ли че те ме болят?
Ей това изби рибата!
Питай мен дали ще разпознаеш болка в кокал  Mr. Green

И аз си задавах същият въпрос🤣
Сега имам отговорът😑

Тони, мен най-много ме болеше кръста остро като сецнато и явно тазобедрените стави като разчекнато (понякога се получава след дълъг и див секс🤣🤣🤣...дай Боже всеки му), а от както съм на хормонална пък най-много ме болят коленете, но само ако се заседя или залежа и после тръгна да се движа. Когато се раздвижа не ме боли. Стъпалата и ръцете, както и раменните стави също наболват и са станали малко сковани, но не е много. Ми не е готино, но се надявам поне да не се увредят трайно.

Тинти, и аз имам удебелявания тук-там, а снощи открих едно ново, което ме и боли при натиск. Предполагам е фиброзна тъкан, защото е по основата и ръба на импланта. Аз си го напипвам🤣

# 589
Хаха Лейди ти много страдаш с тея кокали, ама аз наистина не знам как боли, като малка съм чупила ръка..тази дет ми е операцията..два пъти. И сега като става студено ме наболва едно такова пронизващо..това ли е болката? Питам, защото винаги съм мислила че имам нисък праг на болка, но напоследък май установявам, че не е толко нисък и да се подготвя ако ме заболи. Може и да разбера как болят кокали..ще видим.
Между другото като ми запада косата..ме болеше..косата..мн странно..
Тинти и аз имам задебелено по шева и на мен казаха че е фиброза.
Препоръчайте все пак някви хапчета за кокали..въобще не знам какви болкоуспокояващи за тях има..
На тая вливка..яко ми се гади..ма зофрана облекчава..и кока колата също. За сега ми е само това..гадене.
Тинти и грипозното в какво ти се изрази на теб? И има ли облекчение с нещо?
А и средно колко време могат да продължат тея странични ефекти от таз инжекция? Питам щот да знам ще изляза ли за нова година или ще си я прекарам у дома...

# 590
  • София
Грипозното беше баш все едно съм болна. Отпадналост, все едно имам температура, ама нямах. Болки в гърлото. Ден-два продължава. Но не се настройвай, може нищо да няма. А и да има, не ти пречи да излезнеш за нова година, не е нещо фатално

# 591
  • София /Абсурдистан
Е хапчета за кокали ... Вземи Вимово за начало - сутрин и вечер по 1 докато ги изпиеш. Това е противовъзпалително. В него си е включен протектор за стомах. Само болкоуспокояващо не може, трябва да спреш възпалението. Ама при системен проблем се ходи при ревматолог. Ако има остеоартрит, дават Плекенил, няма о в БГ, аз поръчах от Турция, но алергясах и от него. На никого не бих казала да пие Фламексин,другото, което изписват, прави проблеми и при неалергични хора даже. Иначе в ревматологията на подута и зачервена става слагаха торбички с лед да успокои малко. И биеха кортикостероиди. Лошо е да те боли точно това, то не се трае на моменти.

# 592
Тони, може пък да те подмине....не се настройвай предварително. А и аз лично, така и не разбрах какво помага- просто го чаках да мине.....Но, определено движението помагаше повече от лежането, но пак да уточня- при мен.
Тинти, нормално е да имаш удебеляване там където е шито...въпросът е дали е нормално удебеленото. От друга страна пък при мен все още няма чевствителност по и около шева- все едно е чуждо( и все ме е страх, като минавам с бръснача под мишницата, да се не срежа, щото изобщо не усещамкъде съм). Но със сигурност, като си била на образна диагностика, са го гледали и ако имаше нещо притеснително, щеше да знаеш.
Лейди, В 17 какъв и как взимаш? За противовъзпалителните-те са наистина скапващи стомаха и черния дроб....и мисля, че трябва се прибягва до тях, само след консултация с доктор. А, Тони, май няма установени заболявания на костите. Да пита химиотерапевта си, ще ѝ каже какво може да пие.
Аз, се извинявам за реакцията си снощи, но честно- писва ми да ми начукват канчето и да ми дават рецепти, без да са ми били в обувките. Най- малко имам нужда, някой да ми казва какво да правя и най- вече, какво не съм направила за да съм в тази тема. Ами, мерси! Имам си доктори, имам си собствен опит, познавам си тялото и характера и надявам се някакъв акъл все още функционира и се опитвам да избирам най- малкото зло и най- доброто от злините. Ако не  успея- аз ще си нося последствията.

# 593
  • София
Момичета, благодаря за поздравите! Много сте мили и много близки ви чувствам!
Скрит текст:
Аз си изкарах много хубав имен ден. Имаше подаръци, направих си хубава вечеря и торта, а за финал малката ми дъщеря ме учи на Дунавско хоро. Мама беше голяма хотропка и съм решила в нейна памет да се понауча на това онова Simple Smile.
Тони и аз имах такива инжекции за бърз растеж на белите кръвни телца. Едната която беше точно на втората ми вливка, ми стръжни живота много. Имах точно грипозни съмптоми, но много силни и температура имах и от нищо не минаваше. Ще я помня винаги. Дано теб те подмине този кошмар. Не знам дали и от какво беше. Доки каза че не може да е било от инжекцията. За нова година не си прави планове, нека те изненада приятно тялото ти. Ако не си в очакване най малкото хубаво ще те зарадва много.
Иначе си имах както всички болки в кръста и сега ме болят колената, но те и преди си ме боляха.
Нати, аз също вярвам в холистични методи на лечение, но Бог ми прати правилните хора в точния момент( някои са от групата в темата), за да взема правилното решение. Не съжалявам ,че минах през терапиите. Съжалявам ,че сега го карам по старуму и умирам от страх че ще ме тресне пак.
Ако ние вярваме в нещо или в някого, всъщност това е вярното лечение за нас. Вярата, доверието са част от процеса. Гнева и отрицателните емоции са на противоположната страна. Ако има вълшебно хапче, но си останем гневни, ядосани на света, чувстващи се неразбрани, неприети, необичани, необичащи.... вълшебство дори не може да помогне. Всеки минал през това може да подвърди, че се е променил.
Подкрепям това. За промяната се надявам да се случи.

# 594
  • София /Абсурдистан
Пила съм В17 Амигос, пие се и по време на лечение, както и за поддържащо лечение.
Аз пих този https://remedium.bg/product/79046/amigos-vitamin-v17-za-dobar-im … h100-kapsuli.html
Поддържащата доза е сутрин и вечер по 1 капс.
Ако се вземе този
https://remedium.bg/product/79095/amigos-kompleks-b17-za-visok-i … -h60-kapsuli.html
дозата е една дневно, 200мг дневно, нищо че пише повече.
Това е за поддържане. Пие се по 3 месеца, после се почива 1-2, после пак и така. Най-евтино е от аптеките Медея и Ремедиум и от Фарма стор също.
Сега мисля да взема от този вторият, с гъбите, хем поддържащо, хем за артрита.

# 595
Тони, и мен ме боля преди да пада косата. Така както боли когато си била вързана на опашка и я разпуснеш. Като расте пак така боло. Точно днес забелязах, че пак ме е заболяло и се чудех ще пада ли или се сгъстява😁
Доматен сок пие ли ти се? На мен това най-много ми "влизаше" 😊

# 596
  • София /Абсурдистан
Мен не ме е боляла косата или кожата на главата  Simple Smile Обаче ме боляха ноктите на краката. При всеки е различно. А ноктите на ръцете се скапаха от химията и сега, вече година и половина след нея, нокти няма и не се и очертава да има. Меки и огъващи се, тънки като цигарена хартия, изпилени са до където може. И не може да стане нокът, с каквото и да го мажа. Преди правих ноктопластика, но сега така са изтънели нокътните плочки, че не мога да издържа печката докато се пече гела, непоносимо боли и се отказах. Ако някой знае как да си ги върна ноктите, приемам идеи всякакви, но вече с гел не може.

# 597
Тони, и мен ме боля преди да пада косата. Така както боли когато си била вързана на опашка и я разпуснеш. Като расте пак така боло. Точно днес забелязах, че пак ме е заболяло и се чудех ще пада ли или се сгъстява😁
Доматен сок пие ли ти се? На мен това най-много ми "влизаше" 😊
Да точно така ме болеше.. Доматения сок ми балбука корема иначе ми се пие, ама после има кенеф парти Grinning

Лейди, за сега моите нокти са ок, ма те са ми мн твърди и дебели... Честно не мога да те посъветвам за тях, тъй като не съм ползвала никакви заздравители за тях. Даже сега мн ми растът..не мога да смогна да ги режа.. Виж в аптеките има някви кремове, серуми,  витамини за нокти, кожа и коса знам ли може да има ефект...

# 598
  • София /Абсурдистан
Тони, няма ефект. Позвала съм какво ли не, не се заздравяват от нищо. Хормоните на щитовидната са ми извън норма, от това също може да е, но не мога да се занимавам и с това сега. Факт е, че след химията вече се прецакаха тотално.

# 599
Лейди, мерси за инфото за витамините! А, ноктите и моите се прецакаха от терапиите- особено палеца на лявата ръка- цепи се по дължина и въпреки, че ги режа вдъно, постоянно ми закача....Иначе мажа масла, заздравители, по няколко пласта топ лак ,слагам........но, цялостното състояние е зле. А, цял живот съм ходила с естествено дълги нокти( и гел като слагах, на моите си го правех, но бяха твърди, здрави и  растяха като невидели). Сега съм като ученичка, по социализма....дето ни проверявах на входа на училището....
Косата, мен ме боля тия дни, ама слава Богу- мина. Само кокалите да спрят да ме " въртят" и ще се пиша " пушка". Но, тая  Фемара, явно няма да я  захаресвам....... #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт