Майски бръмбарчета 2020 - Тема 3

• 39 066
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета! Не съм писала от доста време - последно в предишната тема. Известно време ме мъчеше синузит, много ми се измаряха очите и имах главоболие и гледах да прекарвам колкото се може по-малко време пред дисплеи. Майка ми се беше върнала от Кипър и отделно ми се струпа доста работа, а понеже работя от нас, често се случва да си удължавам работния ден с по 2-3 часа🙂
Днес цял ден ви чета да наваксам. Новоприсъединилите се приветствам с " Добре дошли" и пожелавам успешна и безпроблемна бременност. Доста теми сте обсъждали и доста прегледи са минали - радвам се, че само добри новини се обявяват.
Аз нямам много за разказване. Преди 2 седмици бях се сдухала ужасно много, защото очаквах от кабинета на моя АГ да ми запишат час за ФМ при Сигридов, а той заяви, че преустановява работата си в Св Петка и не приема нови пациенти. Сега още не е ясно кога и къде ще преглежда отново. Аз още в 15 гс исках да си пусна НИПТ, но АГ каза, че ако Сигридов види нещо притеснително - ще ми назначи. Като разбрах, че няма да има преглед при него, аз все пак реших да направя разширения тест на CellGenetics, докато не съм изпуснала последния влак и предвид предишната ми бременност с аномалия на плода. 1650лв ми струваше удоволствието, но поне донякъде ми донесе спокойствие. Резултатите ми излязоха миналата седмица и всичко изглежда наред. И пола се потвърди - момиче си остава Heart EyesFlowers Hibiscus
В крайна сметка записах час за ФМ при АГ, който ме следи за 19.12 (20+1гс). Сега най-големите ми страхове са свързани с лош кръвоток, да не започне да изостава и т.н., заради тромбофилията и съмненията ми дали съм на правилната терапия. Притесняваме дали ще го види моят АГ. Уж за моят град Сигридов препоръчва него, но все пак...
Хубавото е, че вече усещам движенията много силно и са много на често, почти през целия ден и това много ме успокоява. Знам, че честотата на движенията е индикативна за състоянието на бебето едва след 24-та седмица, но аз и сега го приемам за добър знак.
Към момичета, които са по-напред като мен и тези, които са раждали вече - нормално ли е от сега да усещам сякаш бебето ми натиска други органи и да създава дискомфорт. Аз по принцип си имам колит от малка, но напоследък доста често ме боли корема, но не мога ясно да определя каква е болката - понякога ми се струва че е от червата, но друг път ми прилича на тъпа болка подобна на менструална. Някоя от вас има ли подобен experience?

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 00:25 от SweeT DeViL

# 151
SweeT DeVil,

От около десетина дни и аз вече усещам движенията на бебето.В 19 г. с. съм. От време на време, определено се позиционира, така че се натиска в едната част на корема, но не е болезнено.
Когато аз получих болки, наподобяващи менструални, преди две седмици, се обадих на АГ-то и ми изписа магнезий.
Иначе е възможно и стомахът да си те боли, особено ако и ти страдаш от запек.

# 152
Здравейте, момичета Simple Smile Записвам се и аз в темата. От гр. София съм на 26 години и това ми е първа бременност . В 18+1 г.с съм с термин на 20.05 и чакаме госпожица Simple Smile

# 153
Ох, благородно завиждам на всички, които вече усещат бебчета си. Аз явно ще си чакам коледното чудо.
Тази седмица мисля да почна да подготвям сладки за Коледа. Вие ще правите ли нещо специално?
С таткото решихме, че ще опаковаме балон с It's a boy и ще оставим племенничката да го отвори и така да съобщим на моите роднини. Ще има интересни реакции. Simple Smile
tsveti6468, добре дошла и лека бременност.

# 154
tsveti6468, добре дошла. Лека и успешна бременност до края.

JonyJ, нямам запек, даже през около 3 седмици имам разтройство, което ме мъчи по ден-два. Не намирам връзка с някакви определени храни или лекарства, ей така от нищото ме срязва стомаха. Иначе и аз вземам магнезий... Не знам утре ще питам АГ.

mad_hatter, съвсем скоро ще усетиш Sunglasses, а може би просто не успяваш да ги разпознаеш, а и ако твоето бебче не е от много активните.

Момичета, искам и аз вече да се включа във фейсбук групата, но малко се обърках - 2 ли са всъщност групите Thinking Според инструкциите, има скрита група, създадена от момичето на стълбите Blush трябва с нея да се свържа за да ме добави, а още в началото на първата тема имаше някъде отговор с покана за тази група: https://www.facebook.com/groups/433406510599473/
Сега, тази втората каква е?

# 155
Здравейте,мами! Ние сме от София с термин 07.05.2020 😊  чакам момченце 👶

# 156
SweeT DeViL, ако се е метнало на родителите си със сигурност е от по-неактивните.
Neda Zhekova, добре дошла и лека бременност.
Още момченцата водят. Simple Smile
ПС. Забравих защо пиша. Мусля, че втората група е публична. Ако някоя бъдеща мама потвърди ще я добавя като опция.

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 22:59 от mad_hatter

# 157
Здравейте,момичета 👋 в 14г.с. лепнах от някъде варицела ..Веднага се тръгна по инфекциозни и АГ .Започнах лечение съгласувано с АГ с имуностимуланти.За седмица ми мина ,за щастие я прекарах леко без температура.Сега съм в 19г.с и в петък съм на ЖК ,много се вълнувам да видя бебо,но отивам и с лек уплах дали всичко е наред.АГ ме успокоява,че съм минала рисковия период,който може да увреди плода.Гледам да мисля позитивно,но все пак си имам едно на ум. Записах си час и за ФМ на 07.01.Стискайте ми палци всичко да е наред с бебо.
🤞🤞🤞

# 158
Добре дошла, Неда,
стискаме палци. Аз също съм на ЖК в петък.

# 159
Момичета помагайте с тази хрема
Толкова са ми запушени синусите и ноздрите, не се търпи.
От толкова “духане” на носа вече ... Simple Smile
Бях на унг и ми изписа виброцил- вика моме ще търпиш.
Ефекта беше точно 5 дена и после положението стана още по зле .
Вече сутрин се будя и ме боли гърлото.
Абе.... истински ужас !

# 160
tsveti6468, Neda Zhekova 652449, добре дошли! Неда, стискам палци всичко да е наред с младежа и да нямаш повече проблеми до края! Сподели в петък как е минал прегледа Simple Smile
mad_hatter, и аз не усещам още бебето - вече съм 18+3... А уж при втората бременност се усещало от по-рано... По едно време си мислих, че го усещам, но не е било бебето Laughing И аз се надявам на Коледно чудо Relaxed

# 161
Абе.... истински ужас !
Пробвай промивки ClinSin. Аз така се преборих със синузита.
Но не очаквай моментален ефект. Трябва да си редовна и до седмица трябва да започне да помага.Wink

# 162
Абе.... истински ужас !

Препоръчвам ти Шуслеровите соли. Аз бях болна три пъти досега с хрема и гърло. Оправям се всеки път само със солите, без да пия химии. https://shuslerovi-soli.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD% … 0%B5%D0%BC%D0%B0/
Виж коя е комбинацията и следвай дозировките, пият се няколко дни. Не очаквай, че ще мине за ден, това е само ако си го хванала в началото.
Бързо оздравяване! Simple Smile

# 163
  • Варна
SweeT DeViL, mad_hatter, аз потвърждавам, че съм и в двете ФБ групи. И двете са полезни и са Private! Hug

# 164
sara2019, аз бих пуснала секрет, ако има някаква бактерия може да се наложи локален антибиотик. Иначе при синузит ми помагаха Симулант или Синупред, едното има и форте вариант. Доколкото знам са подходящи за бременни.
mis.hle, от четвъртък ще има дънки за бременни в лидл като почват от 34 номер. Забравих ти кой си търсеше 32 или 34. Flushed

Общи условия

Активация на акаунт