Майски бръмбарчета 2020 - Тема 3

• 39 061
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Майка ми си беше в България и бях чувала, че първо се купува за бебето шапчица от бабата, та тя й купи, докато си беше тук. След това и някои други нещица. Имам си вече кутия, в които да й слагам първите покупки Simple Smile)) Все още обаче не се впускаме в много покупки. Първо сякаш ми е рано, второ майка ми ще накупи 100% много дрехи от Германия преди да си дойде април, второ и аз ще харесам доста и да не се затрупаме накрая.
За след НГ имаме много задачи. Едната е най-отговорната да измислим име. И двамата нямаме идеи и ще трябва да вадим именници Grinning Количката също трябва да изберем... Някой да има наблюдение върху Пег Перего? Затрупала съм се и с книги, едните бебешки, другите не. На йога мисля да се запиша след НГ.. и лекции да започна да посещавам. Малко ме притесняват местата с много хора, заради вирусите ама пък ми се и ходи...

# 136
Charming, за шапчицата и аз съм чувала, че за да излезне бебето с главата напред. При нормално раждане. Аз купих първо чорапки и едни гащеризонче.

# 137
Момичета, на вас назначавани ли са ви тестове за токсоплазмоза и трихинелоза при ЖК?

Вече съм в 19та седмица, а освен ПКК и урина, друго не ми е пускано, та се зачудих практика ли е това или само на мен не се обръща достатъчно внимание..

Аз нес ходих и проактивно си пуснах токсоплазмоза, трихинелоза, б6, б9, б12, D, TSH и T4. Няма да ви разправям колко ми струваше цялото удоволствие, но ми се стори редно..

# 138
На мен само ПКК, урина, Васерман, хепатит и антитела заради отр. резус фактор. Това вече 2 пъти. Сега ще ходя в петък на преглед и ще видим какво ще ми пуснат.
На полите Дуфастон, кога ви го спряха?
Моя ден започва така:

# 139
  • Бургас
Привет момичета ! Simple Smile

Скоро не съм се разписвала, но покрай работата, подаръци, коледни истории за малката в училище и става една лудница.Grinning

mis.hle, много големи тези хапченца. И моя ден започва с 5-6 бр. хапчета + капки витамин б6 и витамин Д и май вече свикнах.

Chobsi16, аз си бях пуснала в началото на бременността токсоплазмоза, рубеола и хламидия по съвет на една лекарка, позната на майка, която работи в инфекциозно отделение. Слава богу всичко беше наред ! Стискам палчета за твоите резултати.Hug

Charming_11 и аз съм го чувала за шапчицата ! Скоро да се напълни кутията с прекрасни дрешки ! Purple Heart

Мария, браво за добрите новини ! Все така да расте бебка ! Heart Аз раждах в девата секцио с пълна упойка, единственото гадно е излизането от упойка, на другия ден нищо ми нямаше, ни главоболие, нито болки, нищо. Сега девет години не знам как ще е Grinning - аз предполагам че заради кръвното сигурно ще ми кажат секцио, но не го мисля още !

Имам и аз някаква болки, ту встрани, ту отляво, ту отдясно, но са моменти и не се задълбочават, което е добре.
В понеделник на 23.12 съм на втората ранна ФМ и нямам търпение да дойде, мине ли и потвърди ли че всичко е наред най-вече с предсърдията на бебока и ще кажем на каката ! Мисля че ще е най-невероятния коледен подарък. Да не говорим че в писмото си до дядо Коледа и миналата година и тази освен играчки и iphone му писа че иска сестричка. Grinning

# 140
Момичета, на вас назначавани ли са ви тестове за токсоплазмоза и трихинелоза при ЖК?

Вече съм в 19та седмица, а освен ПКК и урина, друго не ми е пускано, та се зачудих практика ли е това или само на мен не се обръща достатъчно внимание..

Аз нес ходих и проактивно си пуснах токсоплазмоза, трихинелоза, б6, б9, б12, D, TSH и T4. Няма да ви разправям колко ми струваше цялото удоволствие, но ми се стори редно..
На мен освен ПКК и урина, ми пуснаха и желязо и кръвна захар.

В Четвъртък ми е 2-та ФМ и вече нямам търпение. Очакваме с нетърпение да ни потвърдят за пола. 😊
Да мине и НГ и мисля да съобщя и в работата за бременноста.

# 141
  • Германия
Здравейте момичета!
Днес си бях вкъщи, че дъщеря ми беше за 2 часа в ДГ ( тръгва от януари) да свиква. Аз след това направих един малък шопинг, купих ѝ още един подарък за Коледа и вече сме готови май.

Мария, разбирам те за секциото, това на мен ми е най-големия страх! Просто не искам да ме режат и това е, дано и този път ми се размине

# 142
Привет и от мен! Точно се връщам от преглед - следящия АГ ми потвърди, че е момче, всичко е наред, 250гр е и продължава да си върви 1 седмица напред Simple Smile
Мишле, и моят ден започва с 5 хапчета, и после до вечерта още 3 Simple Smile важното е да се чувстваме добре и бебетата да са здрави Wink
Мария, и аз изобщо не исках да чувам за секцио... С първото дете се наложи секцио, но сега се надявам да няма причина за второ секцио. Макар малката разлика /2г и 6м/, следящият ме АГ е твърде решен да опитаме нормално освен ако нещо не наложи секцио.

Chobsi16, и аз мисля да си изследвам вит. Д и Б12, но се чудя на АГ ли да покажа резултатите или да си запиша час при ендокринолог? Или може би при личната? Май месец ходих на ендокринолог и ми изследваха хормони и витамини и се установи недостиг на вит.Д и ми предписа една доза, но зимата трябва да я увелича, а не знам с колко...

# 143
Привет и от мен! Точно се връщам от преглед - следящия АГ ми потвърди, че е момче, всичко е наред, 250гр е и продължава да си върви 1 седмица напред Simple Smile
Мишле, и моят ден започва с 5 хапчета, и после до вечерта още 3 Simple Smile важното е да се чувстваме добре и бебетата да са здрави Wink
Мария, и аз изобщо не исках да чувам за секцио... С първото дете се наложи секцио, но сега се надявам да няма причина за второ секцио. Макар малката разлика /2г и 6м/, следящият ме АГ е твърде решен да опитаме нормално освен ако нещо не наложи секцио.

Chobsi16, и аз мисля да си изследвам вит. Д и Б12, но се чудя на АГ ли да покажа резултатите или да си запиша час при ендокринолог? Или може би при личната? Май месец ходих на ендокринолог и ми изследваха хормони и витамини и се установи недостиг на вит.Д и ми предписа една доза, но зимата трябва да я увелича, а не знам с колко...

Аз в петък съм на втора ФМ и тогава ще я разпитам за резултатите от витамините. Предполагам, че АГто трябва да знае как да процедира с тях... Уж са ми в границите на референтните стойности, но в долните. А си мисля, че за бременни референтните стойности са малко по-високи...

# 144
  • Бургас

Аз направих спонтанен аборт през м.юни. След това АГто ми ме накара да си направя пълни изследвания , за да разбере причината. Една заплата отиде за изследвания. Правих TSH,FT4,(Токсоплазмоза,Цитомегаловирус,Херпес Симплекс,Рубеола - ТORH тестове), Тромбофилия, Микоплазма, Уреаплазма и т.н. Затова след като забременях отново и замалко не "изпуснах" и второто , АГто ми взе адекватно лечение. Сега не ми пуска много от изледванията, защото аз вече съм ги правила, само кръвна картина и урина и направления за специалисти.
Тези дни попаднах на едно интервю на доц.Лозанов, който казва, че преди забременяване и след до 20та г.с трябва да се прави редовно изследване на ТSH и не трябва да превишава 2.5, нищо че по реф.стойности трябва да е до 4. Интересно , че никой не назначава такова, а аз специално имам  проблем с жлезата. Сега мисля с кръвната картина да си пусна, ако не е късно.

# 145

Аз направих спонтанен аборт през м.юни. След това АГто ми ме накара да си направя пълни изследвания , за да разбере причината. Една заплата отиде за изследвания. Правих TSH,FT4,(Токсоплазмоза,Цитомегаловирус,Херпес Симплекс,Рубеола - ТORH тестове), Тромбофилия, Микоплазма, Уреаплазма и т.н. Затова след като забременях отново и замалко не "изпуснах" и второто , АГто ми взе адекватно лечение. Сега не ми пуска много от изледванията, защото аз вече съм ги правила, само кръвна картина и урина и направления за специалисти.
Тези дни попаднах на едно интервю на доц.Лозанов, който казва, че преди забременяване и след до 20та г.с трябва да се прави редовно изследване на ТSH и не трябва да превишава 2.5, нищо че по реф.стойности трябва да е до 4. Интересно , че никой не назначава такова, а аз специално имам  проблем с жлезата. Сега мисля с кръвната картина да си пусна, ако не е късно.

Дано този път всичко с бременността ти остане нормално!
Ти си пример защо такива изследвания трябва да се назначават от лекарите, проследяващи бременността и ми е много чудно защо не се прави...

Иначе моето TSH е 2.92, някъде четох, че до третия месец не трябва да превишава 2,5, а в останалите месеци - 3. Добре, че още за петък имам запазен час, че да разпитам....
Относно токсоплазмозата - тя е опасна при заразяване по време на бременността, за това мисля, че периодично трябва да бъде изследвана...15-20 лв е изследването, смятам, че всеки може да си го позволи..

# 146
Здравейте,
Отдавна не съм писала, но бяхме много заети напоследък. Simple Smile
На мен петък ми мина ранната ФМ(17+6) и следващата ми е на 17.01(23+6).
Всичко е наред с юнака и да се похваля моята плацента, която беше превия в 15+4, сега на ФМ вече е висока. Подозирам, че заради това имах болезнени контракции и зацапване.
Моят ден започва с 8 хапчета и до вечерта ми остават 6. Но щом се налага...
Аз имам изследване за токсоплазмоза и ще го повторим в 24-та седмица, понеже имам котка. Но тя е най-опасна преди формирането на плацентата.
И на мен ми изскочи корема последните две седмици, но слава богу още съм +3.
Ходих на училището на И за мама и мисля да си напиша по натам записките в електронен формат, като ще добавя снимки от техните брошури за упражнения, масажи и списъци за родилното и.ще ви ги споделя.
Просто вкъщи прекарвам много малко време пред лаптопа и затова по-бавно ще стане.
На мен не са ми казали, че трябва секцио заради дисковите, но може би зависи колко са напреднали. Знам само,че е по-хубаво без епидурална, но аз не я ѝ искам. Наистина и аз искам, ако е възможно да родя нормално.
Прекрасен ден ви пожелавам. Simple Smile

# 147
  • Варна
Аз също по мое усмотрение си направих изследване за токсоплазмоза, защото имаме котка вкъщи. Не знам дали трябва да го повтарям...

Витамини също пусках - вит.Д и вит.Б12. В началото на бременността бяха ок, на две АГ-та съм ги показвала, третото АГ изобщо не искаше да ги погледне. Преди 10-тина дни сама реших да си пусна пак вит.Д, защото казват, че през зимата не може да се синтезира от слънцето. Действително ми беше паднало доста под долната граница и сама реших да започна да вземам витамини - комбинирани, в които има и вит.Д.

Мненията на лекарите за прием на витамини са различни и аз още от началото на бременността процедирам така - изслушвам различни мнения и тогава вземам решение за себе си как да процедирам.

Забелязах, че мненията на лекарите са различни не само относно витамините, ами и относно хормоналните терапии. Според единия АГ трябваше да пия Дуфастон, според друг изобщо съм нямала нужда, според трети - ако искам да пия, ако искам да не пия (което мнение всъщност ми беше най-шокиращо).

Хормоните на щитовидната жлеза също никой АГ не ми препоръча да изследвам. Изследвах ги, защото сама реших и слава Богу, че съм го направила, защото се оказа, че имам нужда от терапия. След забременяването ТСХ ми скочи над 7. След бърза среща с ендокринолог, с Еутирокс от тогава насам го поддържам около 2. В тази връзка - на вас казват ли ви колко трябва да бъдат FT4 и FT3?

И само да добавя понеже стана въпрос и за референтни стойности на ТСХ - ендокриноложката тогава ми каза, че стойност до 4 не е проблемна за ТСХ. Но вероятно както при АГ-тата, и ендокринолозите са на различни мнения. Аз също гледам да поддържам 2.

mad_hatter, Страхотно, че с бебко всичко е наред! Hug

# 148
[quote author=kaSsisS link=topic=1160767.msg39847263#msg39847263 date=1576575766]
Аз също по мое усмотрение си направих изследване за токсоплазмоза, защото имаме котка вкъщи. Не знам дали трябва да го повтарям...

Витамини също пусках - вит.Д и вит.Б12. В началото на бременността бяха ок, на две АГ-та съм ги показвала, третото АГ изобщо не искаше да ги погледне. Преди 10-тина дни сама реших да си пусна пак вит.Д, защото казват, че през зимата не може да се синтезира от слънцето. Действително ми беше паднало доста под долната граница и сама реших да започна да вземам витамини - комбинирани, в които има и вит.Д.

Мненията на лекарите за прием на витамини са различни и аз още от началото на бременността процедирам така - изслушвам различни мнения и тогава вземам решение за себе си как да процедирам.

Забелязах, че мненията на лекарите са различни не само относно витамините, ами и относно хормоналните терапии. Според единия АГ трябваше да пия Дуфастон, според друг изобщо съм нямала нужда, според трети - ако искам да пия, ако искам да не пия (което мнение всъщност ми беше най-шокиращо).

Хормоните на щитовидната жлеза също никой АГ не ми препоръча да изследвам. Изследвах ги, защото сама реших и слава Богу, че съм го направила, защото се оказа, че имам нужда от терапия. След забременяването ТСХ ми скочи над 7. След бърза среща с ендокринолог, с Еутирокс от тогава насам го поддържам около 2. В тази връзка - на вас казват ли ви колко трябва да бъдат FT4 и FT3?

И само да добавя понеже стана въпрос и за референтни стойности на ТСХ - ендокриноложката тогава ми каза, че стойност до 4 не е проблемна за ТСХ. Но вероятно както при АГ-тата, и ендокринолозите са на различни мнения. Аз също гледам да поддържам 2.

[/quote]

Аз съм с хипофункция на щитовидната още преди да забременея TSH ми беше около 4. Всеки месец контролно си изследвам и T3 и Т4, като съм забелязала, че докторът повече обръща внимание на Т4, който не трябва да е нисък. Според ендокринолога, при който ходя, по-добре по-ниски нива на TSH, защото високите (над 2) били по-опасни.

# 149

Здравей! От 2 години пия еутирокс 25 мг, по схема от ендокринолог. От началото на бременноста всеки месец изследвам TSH, досега е бил винаги в норма между 1.5-2, но вчера си взех последния резултат и е 3.3, много се притесних. Обадих се на ендокриноложката и тя ми увеличи малко дозата и каза, че нормата във второ и трето тримесечие е до 3. Другия месец пак ще се изследвам. Леко бременеене!☺☺☺

Общи условия

Активация на акаунт