Майски бръмбарчета 2020 - Тема 3

• 38 881
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Стара Загора
Момичета, и аз днес бях на преглед. Тази силна болка, която ме беше събудила една нощ май наистина е била от обръщането на бебето. Миналият месец се беше завъртяла седалищно, сега отново си е с главата надолу. Дано така си остане. Според доктора засега няма предпоставки за секцио, но и е рано и още нищо не се знае. Бебешочката върви едричка 1150 гр Simple Smile Лошото е и, че майка й върви едричка. Отново 4 кг за месец.

И моето момче в събота го измериха 1120гр и си върви със седмица и  нещо напред и по повечето показатели е 28г.с
Ти в коя седмица си сега, аз влизам в 27 след няколко дни официално вече 7 месец, въпреки че се чувствам все едно съм в 9 вече.

Относно термометрите ние имаме Омрон 3 в 1, който активно ползваме вече 4 години и само му сменяме батериите. Много сме доволни и си заслужаваше парите.

Като говорим за покупки топ 3 на най-добрите ни покупки за последните 5 години са:
1) прахосмукачка робот на iRobot
2) Лед нощна лампа, която се зарежда с кабел като гсм. 4 години свети всяка нощ и ми е незаменима
3) овлажнител на Филипс. Усетя ли сух въздух и веднага ми се запушва носа, а живеем в доста малък апартамент от 2 стаи и овлажнителя е страшна работа. При бебетата препоръчват влажност 40-60%.

Може би е рано, но да споделя опит с първото раждане и почерпката за персонала в болницата. Предният път раждането ми струваше 500лв и нали за първо дете е голяма радостта и дадохме още 200лв за почерпки за сестрите, акушерките и лекарите. Като се замисля съм пръскала пари за какво ли не ненужно и сега съм решила да е по-простичко с нещо за пиене, бонбони и една погача. Омръзнало им е от цветя и бонбони, но все пак си плащаме доста пари за престоя и раждането, а в някои градове като София и над 2000лв струва раждането в частна болница.

За изписването ще си направя сама комплект от дадените ми дрешки 56 р-р и само пелена ще си купя.

# 631
  • Бургас
Но е важно за новородено да знаеш каква му е точната температура, а безконтактните не мерят чааааак толкова точно

И аз срещнах много такива мнения и се отказах от безконтактен. Сега обмислям да купя за ухо на Браун. В Амазон доста често ги намалят и ще поръчам, като ми хареса цената. За сега имаме един обикновен живачен, на който вярвам най-много и един електронен от комплекта на Томи типи с четка, нокторезачка, аспиратор и т.н.

# 632
Decuto, 27 и 5 г.с. съм.  И ние сме с Irobot и не мога да живея без него. За термометрите ми е голяма въпросителна още. Чувствам се объркана.

# 633
  • Стара Загора
А измислили ли сте име вече? Ще бъде ли кръстено на някого, има ли очаквания от баби и дядовци да бъде на тяхно име и да няма сърдити?

# 634
А измислили ли сте име вече? Ще бъде ли кръстено на някого, има ли очаквания от баби и дядовци да бъде на тяхно име и да няма сърдити?

При мен има очаквания, но няма да се сбъднат. На който не му харесва, чао 😁
П.с. Ще се казва Рая❤️

# 635
Все ще има сърдити нямат угодия тези  бабчета аз се спрях на име което има и буквата на едната и на другата 🤣🤣🤷‍♀️😍

# 636
Добро утро,
И добре дошли на новите. Simple Smile
Много се радвам за добрите новини от прегледите и как хубаво ви растат бебчетата.
Ние вчера бяхме на втори преглед при феталния кардиолог и всичко е наред със сърцето на малчо, като трябва да го заведа и след раждането на контролен преглед. Чакам сега с нетърпение четвъртък да видим как са водите, шийката и как наддава малкия.
Иначе вкъщи е добре, възстановяват ми се ръцете, че станах на игленик Simple Smile, а ще ме боцкат сега четвъртък. Таткото взе, че се разболя от някакъв много гаден вирус, но аз слава богу удържам фронта и си пия биозина двойна доза.
За количката аз се замислих да си взема шасито със седалката, а коша за новородено може и втора ръка, но не съм сигурна, за сега най ми хареса  cybex balios s, но аз тествах само тях и mutsy, не съм ходила в магазин, а скоро явно няма да стигна. Иначе мисля като се роди да вземем под наем един еластичен слинг от слинготека за месец и после да се научим да връзваме тъкан.
За термометъра, подарихме миналата година на малката ми сестра безконтактен на microlife, който тя не ползва и ще ми го върне и ще взема един с мек накрайник, като вторият ще го ползвам само за контролни замервания. Този безконтактния може да се ползва и за мерене на температурата на стаята, на водата, на кърмата и тн. Тъй че смятам, че ще влезе в употреба.
И в двете семейства има традиция да се взима името на свекъра за момче и свекървата за момиче, но ме съм видяла да има такива очаквания и слава богу, защото няма да се спазят. Искам да си има негово си име. Simple Smile Но все не мога да му харесам. Sad
Жаклин, много красиво име. Simple Smile

# 637
  • Бургас
Мад, радвам се за добите новини и от кардиолога. Все така да ни се хвалиш. Simple Smile

Относно името, аз съм писала и преди - избрано е и няма да е кръстена на никого. Момчетата ми са кръстени на свекъра и майка ми, но не защото те са очаквали това. Точно обратното - изобщо не очакваха и двамата и много се зарадваха.

# 638
Мад, много се радвам, че сърчицето на бебчо е супер и ти се чувстваш добре. За името може да е затишие пред буря Grinning Ние няма да кръстим детето на никого. Може и да има сърдити, но това май си е техен проблем. Уважаваме ги безкрайно и четиримата, но искаме да си има свое име детето. За мен човекът, който заслужава по принцип най-много от всички е майка ми. Но самата тя иска да й дадем неутрално име и дори дава предложения Simple Smile

# 639
Мад, радвам се че си по- добре.
За името - не искаме да е кръстено на никого. Просто нейно си име.
В петък замиваме на спа почивка с приятели, нагласих си бански за всеки случай, но не мисля да влизам е басейни. За сауни и парни бани изобщо не може да става на въпрос. Ще се поглезя с козметична процедура за лице и маникюр сигурно. Добре, че ще сме с приятели и на ММ няма да му е скука самичък по цял ден. И книжка си купих новичка, да имам да си чета там.
Това ще ми е втората такава почивка, първата беше септември няколко дни след като разбрах, беше ми толкова лошо там и всички ме питаха ама как така няма да се къпеш, ама хайде на сауна и т.н. а беше много рано и с ММ не искахме да казваме още. После като съобщихме на тези приятели те навързаха нещата, но това си беше 3 месеца по-късно късно.

# 640
  • Бургас
Добро утро!

Adimitrova12, честита количка !

Charming_11, да точно го определи с шпагатите. Grinning

mad_hatter , браво за ФЕ. Стискам палци и останалите прегледи да са така ! Simple Smile

mis.hle , приятно изкарване! Сестра ми и приятеля си си дойдоха от Англия за седмица-две и са запазили хотел във Велико Търново, но мен тези дни ме наболява крака, не знам от какво и утре съм на ортопед да видим какво ще каже. При всички случаи няма да мога да се включвам пълноценно в разходките.

Аз термометър имам от лидл, който мери в ухо и чело, май не дава отклонения. Имам и още 3-4 за под мишница, всички от каката, та май засега няма да взимаме.

За име, каката е кръстена на баща ми, сега мислим да е или на свекъра или на свекървата, имаме четири имена, умуваме още. Wink

# 641
  • Стара Загора
Дъщеря ми започва се казва Мила, първата буква от името на баща ми, който почина няколко дни преди да им кажа, че съм бременна с нея, но не твърдим, че е кръстена на него. Просто името много ни хареса. Други женски имена, които много ми харесват са Адриана, Емили(я), Лилия.
Сега чакаме момче и пак се спряхме на буквата М и не мисля да го променям.

Моят мъж иска да отидем някъде на планина със сняг, но още на първия преглед АГ каза без басейни, сауни, парни бани и подобни и не виждам смисъл да ходим някъде. Почивните дни отидохме до Бургас и морската градина, е  то с това пишкане на 30мин беше ужасно трудно. Като ми се ходи до тоалетна и коремът ми става адски твърд дори. Разходихме се 3 часа, издържах на темпото 9км навъртяхме, но с тези тоалетни ми е голям зор.

# 642
Здравейте колко кг сте качили от началото аз съм в 24 седмица и съм +7 отгоре

# 643
  • Бургас
26 г.с. +10 кг.

# 644
26+4д. +14кг

Общи условия

Активация на акаунт