Какво значи "Истински мъж"?

• 14 938
  • 557
  •   1
Отговори
# 30
Изкушена съм да използвам картинката за мъжкия характер според модела "крал, магьосник, воин, любовник", в който всеки от четирите архетипа има негативни страни. Само ако тия негативи се преодолеят, мъжът е истински.

# 31
Mъжко е да поемаш отговорност, думата ти да не се дели на две.
И да осигуряваш за жената.
Сори, но за мен е така. Не ми е комфортно да изкарвам повече, или мъже-скръндзи, никак не са ми по вкуса.

Мъжко поведение какво е, ами отговорното. И това, чиито действия потвърждават и/или надграждат думите. Щото всеки може да говори, да обещава, но на действия и резултати е плачевно положението...

Общо взето това е. И не вярвам, че жените не си падат по добрите мъже, тъкмо напротив. Ако е сериозен и дава сигурност, това е само плюс. Говоря за емоционалната сигурност, да знаеш, че можеш да разчиташ и не е някой истерик. И не му става на две думата.

Такива неща.
Иначе словосъчетанието "истински -----" винаги ми е звучало помпозно и насилнически, даже. Много е лесно да се говори за "истински" мъже, жени, деца, учители и еди-кво-си, с цел да набиваме своите идеали върху другите хора и понякога даже да мачкаме с идеала си другите хора... кофти Simple Smile

# 32
Ами, истински мъж- всяка жена си има собствен създаден (програмиран в съзнанието) мъж- мечта, така да се каже нейният принц. И критериите съответно са различни.
Иначе, може би под истински мъж разбираме, мъжът тип мачо, който има за цел да се обвърже трайно с една жена, да създаде семейство с нея и остави поколение. Другият много срещан модел е женомразеца. Неговата цел е да спи с колкото се може повече жени. Може да създаде семейство с една, но да нямат деца.

# 33
Клише.
Всички черти, които се приписват на "истинския" мъж са общочовешки и важат за всеки човек.

Поне аз съм възпитавана в тях, по същия начин възпитавам и дъщеря си.

# 34
Гласувам за това да може да ме защити физически при нападение от куче или бандит. Да не е страхлив и да има съответната физическа сила. Другото са общочовешки качества, несвързани с пола.

# 35
Има общочовешки черти и качества, но зависи и доколко са изразени и развити. Никой не би казал, че за жената е предимство да е много силна физически и способна на агресия.

Да, и мъже, и жени искат професионални успехи. Но при мъжа това извира от желанието да завладява и побеждава. При жената - понякога е продължение на това да е харесвана, добро момиче и да й пишат шестичка.

Не мисля, че агресивен мачо е напълно мъж. По-скоро е полвинчат, некултивиран мъж. Вместо воин - садист.

# 36
  Ох, не знам, като почнете с това разделение по полов признак... Но не си представям да мисля за някого като за истински мъж без да е благороден, работлив и широкоскроен. Ако е податлив на интриги и клюкарство, направо си го вписвам като полов орган, но не мъжки. Това за истинския, не за идеалния, щото ще ни свършат химикалките на всички.

# 37
Гласувам за това да може да ме защити физически при нападение от куче или бандит. Да не е страхлив и да има съответната физическа сила. Другото са общочовешки качества, несвързани с пола.
Т.е. ако човекът до теб претърпи инцидент и вече няма нужната физическа сила, няма да е мъж?
Винаги ще има по-силни от него, по-тренирани, по-страшни. И животни по-силни има и ще има.
Човек трябва да е реалист, Супермен е измислен герой Simple Smile

# 38
E има си го разделението. Айде да го наречем житейска специализация. И в повечето случаи мъжката роля я взима биологичният мъж. Изключенията потвърждават правилото. И определено е донякъде предимство да има мъж с изразени мъжки качества - не спрямо жената, а спрямо външния свят.

# 39
Някои неща не са общочовешки. За мен мъжът трябва да изкарва повече от жената и да й помага, дори тя да може сама. Кавалерство бе.

Странен ми е обратния вариант. И не ми пука, че това е сексистко от моя страна, или че някой ще ме обяви за златотърсача. Хич ми не е. Не харесвам стисняци, ама никак. И стиснатостта хич не ми е мъжка, или да го издържам аз. Защото такива сценарии има мнооооооооого. Жената черпи, жената плаща почивките... Това пък е и анти-женствено, толкова па да държиш на една връзка, та и чак да си плащаш...
Ех, размисли и страсти ме налегнаха покрай тази темичка Grinning

# 40
E има си го разделението. Айде да го наречем житейска специализация.

Има и друг модел - тя изкарва основния доход, той гледа малките "чудовища". Няма лошо, важното е, че са отбор, но е малко относително с уменията.

# 41
НСЧ, при инцидент мъжът може да загуби силата си (както и при остаряването със сигурност ще стане), но смелостта е качество на духа. Тя едва ли ще изчезне безследно. Simple Smile

# 42
  • here and now
Истинския мъж трябва да може да казва "не". Особено на майка си... Най-вече на нея де..
Ааа и на сестра си, ако има такава.

# 43
Истинският мъж трябва да има принципи, които никога да не нарушава. Например - за него жената на приятеля не  е жена! Освен ако е пищна и дащна - тогава той не е приятел! Grinning

# 44
Истинския мъж трябва да може да казва "не". Особено на майка си... Най-вече на нея де..
Ааа и на сестра си, ако има такава.
А на жена си ? На нея само "да миличко" ? Ето ти един истински мъж ! Който казва "не" на оная чума майка си и "да, мило" на онзи небесен ангел, жена си !

Общи условия

Активация на акаунт