Какво значи "Истински мъж"?

• 14 938
  • 557
  •   1
Отговори
# 45
  С майка до море, с жена през море.

# 46
  • here and now
 Тереза, интерпретациите са си лично твои. Аз каквото мисля написах.
Тези дни четох свекървенската та се сетих за това "дефицитно" качество при много български мъже.

# 47
Истинския мъж трябва да може да казва "не". Особено на майка си... Най-вече на нея де..
Ааа и на сестра си, ако има такава.
А на жена си ? На нея само "да миличко" ? Ето ти един истински мъж ! Който казва "не" на оная чума майка си и "да, мило" на онзи небесен ангел, жена си !
Истинският мъж трябва да умее да казва твърдо "Не!" във всякаква ситуация и на всеки. Например в МОЛ-а, като го попита жена му: "Миличко, имаш ли нещо против да си купя тия ботушки за 600 лева?" Grinning

# 48
И тази тема се обърна на пари, и тук има готовите темплейти на Сирената, гладни и недогалени жени и мъже и нереалистични добродетели. Явно всяка тема в този раздел е обречена на едно и също развитие.

Ако си представя, че съм жена, за мен истинския мъж щеше да е комбинация от 3 фундамента:
- личен характер - дали си държи си думата, справедлив, коректен, алтруист, чил, емоционално интелигентен
- съвместимост с мен  - на навици, чувство за хумор, хигиена, хобита, ценности виждания за света
- взаимодействие с другите - дали този човек се поддържа, дали е социално адекватен, дали е общественополезна личност,  дали се държи добре с мен и с останалите, дали умее да общува пълноценно.

Изброих ли нещо материално, свързано с престижна професия или щедрост? Не, защото не би ме интересувало, аз щях да съм от "глупавите жени".
Иронично е, че обществото търси истинския мъж не по улиците, а в драматизирани кино-герои, изиграни от Робърт де Ниро и Ал Пачино. В термина "истински мъж" се влага толкова отговорност, неблагодарност и стрес, че вече почти никой не желае да се стреми да е такъв. То и вече ясно се вижда това. Неведнъж приятелки са ми споделяли, че се възхищават на дядо си, срамуват се от бащите си и мразят гаджето си. Дали обаче осъзнават защо е така?

# 49
Истинският мъж трябва да има принципи, които никога да не нарушава...
А за жената е ок да е безпринципно същество, което всеки ден се лута в различна посока?

НСЧ, при инцидент мъжът може да загуби силата си (както и при остаряването със сигурност ще стане), но смелостта е качество на духа. Тя едва ли ще изчезне безследно. Simple Smile
Това имах предвид, че силата е относително нещо. За мен това качество е задължително за всеки родител. Детето не може да бъде всяка минута с баща си, жената трябва също трябва да може да запази самообралдание и да вземе адекватно решение, независимо дали е застрашена тя или детето.

bratan, а мъжете не търсят ли жена, която си държи на думата, има добра хигиена и т.н.?

# 50
Неведнъж приятелки са ми споделяли, че се възхищават на дядо си, срамуват се от бащите си и мразят гаджето си. Дали обаче осъзнават защо е така?
То е ясно защо е така. Защото дядо им е служил в казармата 2 години и 3 месеца със задръжките. Влязъл е момче и е излязъл мъж. Баща им е ходил 6 месеца на военно обучение и "по-тежко от чаша не вдига и по-високо от жена не се качва, оти да се не преЕбе". А гаджето им АК е виждало само в CS, вместо нож носи в джоба си пиличка за нокти, а като види кръв - припада.

# 51
Неведнъж приятелки са ми споделяли, че се възхищават на дядо си, срамуват се от бащите си и мразят гаджето си. Дали обаче осъзнават защо е така?
За мен пък истински мъж е точно татко !
И мъжът ми, естествено, той ми напомня на моменти на татко !
Третият е синът ми, той е малък още и му предстои да стане истински мъж.
На мама златното съкровище❤
(долу ръцете от свекървите😜)

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 00:04 от Анонимен

# 52
Да не е клиширано и “общочовешко”, ще изпадна в конкретика: Истинският мъж носи тежките ми чанти, прави дребни ремонти на момента, решава бързо възникнали проблеми, които мен ме паникьосват, успокоява ме, дава ми емоционална сигурност, дава ми материална сигурност, има план за действие, защитава ме ОТ ВСИЧКО и ОТ ВСЕКИ, знае как да ме докара до оргазъм, знае как да ме накара да се чувствам добре, имам какво да науча от него, възхищавам му се, изглежда секси и мъжествено, може да ме вдигне, без проблем... (важно е, ако падам и за определени пози), уважава родители си, уважава родителите МИ, гордее се с мен и не се притеснява да покаже, че именно аз съм неговия избор, не харчи парите си за глупости, не си губи времето... строи дом, семейство.

Егати еманципацията в този форум! Ами не, аз нямам много от тези качества. И в същото време не изисквам задължително мъжа да ми готви всеки ден, да ми глади ризите, да е с перфектни черти на лицето, да говори няколко езика, да е до 55кг., с малко дупе и големи гърди, да има дълги крака, да го одобри мама и приятелите ми, да има гладки крака, да не говори по време на мача и да люлее секси децата ми. Това, сигурно го искат повечето мъже...

Иначе, 90% от дамите искат секси мъж, с тяло на Аполон, Бог в леглото и няколко милиона в банковата сметка, да им осигури живота. Това е истинският отговор. Друг е въпроса, че гроздето, като е високо... е кисело. И за жените, и за мъжете.

# 53
  • Варна
А имат ли шанс с подобен Аполон и той какво ще получи освен романтични илюзии ? Не всяка умее да инициира и провокира стандартните качества на нормален мъж .

# 54
Иначе, 90% от дамите искат секси мъж, с тяло на Аполон, Бог в леглото и няколко милиона в банковата сметка, да им осигури живота. Това е истинският отговор.
Схемата е ясна. Само дето няма за всички такива мъже, да не говорим дали тези жени са достойни за такъв мъже и дали изобщо са им нужни Smile
Както беше написала Тайничка (май), мечтаем, мечтаем, а накрая свършваме при братановците Relieved
Вместо да се лакомиш и да търсиш постоянно най-доброто, животът ти предлага много начини да си щастлив и да умреш доволен.

# 55
  • Пловдив
 Последното ти изречение е удар в десятката! Simple Smile

# 56
Да не е досаден.

# 57
А, що Аполон да ми ръби с мускули и кокали. И с dad bod пак е яко.

Дядо ми не е ходил в казарма и дори не шофираше. Баща ми е карал леко облекчена казарма като медицинско лице. Бившият ми мъж е карал брутална казарма, с която не спираше да се хвали. Еми какво да кажа, не ме грее. Сегашният ми е от новото поколение, дето може да води само кибер война.

Мъжът има много роли. Да е добър баща е една от тях. Да е добър съпруг също.

А иначе мъжът е алтруистичен по друг начин от жената. Жената пилее сили за слабите, директно. Мъжът наглед не е толкова умиляващ се, но знае как да реши проблема прагматично.

Истинският мъж също така е до достатъчна степен лаконичен.

# 58
За мен думата "истински мъж" изисква следните няколко качества:

Да дава усещане за закрила и сигурност на семейството си.
Да успява интуитивно да усеща потребностите на жена, деца - семейство, да спомага за удовлетворяването им.
Да запазва самообладание и да вдъхва спокойствие в трудни, тежки или критични житейски ситуации.
Да уважава и цени семейството като важен стълб в живота си.
Да има винаги богат запас от шеги и мъдрости.
Да засади поне едно дърво (може и гора) в живота си.
Да изгради поне един дом.

Другите качества са валидни за двата пола, затова няма да изброявам. Simple Smile

# 59
Истинският мъж е сигурен, спокоен и силен. Липсата на тези качества придава чар на жената, но не и на мъжа. Другите неща са общовалидни.
Аз лично търся в мъжа до себе си "невъзможната" способност да чете женски мисли. Човекът до мен се справя на 99% , което е чудесно. Но не мисля, че това е специфично мъжко качество, така че отговорите на двата въпроса ми се разминават малко. 😀

Общи условия

Активация на акаунт