Какво значи "Истински мъж"?

• 15 106
  • 557
  •   1
Отговори
# 60
Истинският мъж си пласира мъжките качества спрямо света, не спрямо жената. Ако си ползва мъжкарството, за да притиска жената, не е истински мъж. Не си е намерил задача навън, или се е обезкуражил, или гледа по-лесното. У дома е лесно да се прави на мъж, пред шефове - не толкова.

# 61
Това е сигурно най-често повтаряното словосъчетание, когато следва да бъде описан какъв трябва да бъде един мъж, за да бъде видян като достоен в очите на жената. Въпросът ми е: Какво е вашето определение за "истински мъж"? И втори въпрос: Мъжът до вас покрива ли тези изисквания?
 Много мъже чуват това, изричано от жени, но сякаш всяка жена влага коренно различни разбирания в тези свои думи.

п.п.: Не става дума какъв мъж бихте мечтали да имате до себе си, а чие мъжко поведение считате за мъжко.
Не съм чела темата, за да не се ...обърквам.    Smiley
И почвам отзад напред....
Да, имам такъв мъж до себе си.
Истинския мъж:
-обича само една жена.Ако се влюби в друга, не си я държи за резерва, а постъпва умно и справедливо.
-готов е на всичко за нея.
-пренебрегва себе си, когато трябва
-умее да разбира жената.
-умее да се постави на нейно място, или поне опитва...
-работи..достатъчно
-печели..достатъчно
-децата МУ не са му непозната територия
-не е "неканен гост" в дома си
-чувството за хумор и надсмешка НАД себе си е задължително
-не е егоист, включително в секса
-не е стиснат
-винаги поставя Семейството преди себе си
-уважава родителите си, и нейните също
-романтичен, в нормални граници
Сигурно пропускам доста, на първо "четене" това е.....Smiley

# 62
  • София
Има разни подгрупи истински мъж, но основното е, че трябва да е отговорен, загрижен, ориентиран към разрешаване на проблеми и способен да го прави, самостоятелен, уравновесен и стабилен.
Лично по мой вкус е единствено алфа мъжа, което не прави другите подвидове неистински мъже. Алфа мъжът има освен изброеното по-горе по-висока степен на загриженост към другите и е лидер, т.е. има и глутница около себе си, той е и победител.

# 63
  • Пловдив
Скрит текст:
Има разни подгрупи истински мъж, но основното е, че трябва да е отговорен, загрижен, ориентиран към разрешаване на проблеми и способен да го прави, самостоятелен, уравновесен и стабилен.
Лично по мой вкус е единствено алфа мъжа, което не прави другите подвидове неистински мъже. Алфа мъжът има освен изброеното по-горе по-висока степен на загриженост към другите и е лидер, т.е. има и глутница около себе си, той е и победител.
Тази глутница около него от женски или мъжки екземпляри трябва да е съставена? Или смесено?

# 64
  • София
Скрит текст:
Тази глутница около него от женски или мъжки екземпляри трябва да е съставена? Или смесено?
Мъже, разбира се, но около такива винаги има и жени. Не е доказано, че алфа мъжете са повече полигамни от останалите, но мъжете като цяло са полигамни, което не означава, че е признак на мъжественост някой да е женкар. А ако е има два типа женкари – Дон Жуан и Казанова, като първите са си латентни гейове за мен и не стават за нищо, докато вторите не оставят след себе си потоп, а и като цяло не залъгват жените, че ще уседнат и ще водят спокоен семеен живот. Ако мъжът е истински и е загрижен и отговорен това включва и да не залъгва и наранява жените. Отговорните мъже са отговорни за всички жени, с които имат общо – от сестри и майки до бивши приятелки. Такива мъже няма да говорят или правят лошо на една жена, дори да не са с нея, а при нужда ще помогнат.

# 65
Много интересна тема, не изчетох всичко.Според тълковния речник,истински-който отговаря на действителността.Което означава,че когато погледнеш някого разбираш мъж ли е,жена ли е ?
Всеки си има идеал за мъж и го търси,ако не успее се стреми да го направи по свой идеал, има такива жени които успяват и им се възхищавам!

# 66
Това с Алфа мъжкаря, понякога е... нож с две остриета. Опит. Simple Smile

# 67
Много интересна тема, не изчетох всичко.Според тълковния речник,истински-който отговаря на действителността.Което означава,че когато погледнеш някого разбираш мъж ли е,жена ли е ?
Всеки си има идеал за мъж и го търси,ако не успее се стреми да го направи по свой идеал, има такива жени които успяват и им се възхищавам!
Има и друго определение: истински = автентичен, неподправен, достоверен.
Или обратното на "истинския мъж" е фалшив, симулиран, изкуствен

# 68
  • София
Това с Алфа мъжкаря, понякога е... нож с две остриета. Опит. Simple Smile

Винаги е нож с две остриета.
Винаги едно ка4ество има и отрицателна страна,която се проявява в разли4ни ситуации.
Например, така лелеяното "не", което да казва на мама си, но не и на жена си. Ами, няма на4ин на безгръбна4но да му се появява гръбнак по желание на клиента.

# 69
  • Пловдив
Аз не смятам, че има мъжко и женско поведение, а за истински мъж смятам всяко лице, което външно прилича на такъв и се самоопределя като такъв.

# 70
  • София
Има общочовешки черти и качества, но зависи и доколко са изразени и развити. Никой не би казал, че за жената е предимство да е много силна физически и способна на агресия.

Да, и мъже, и жени искат професионални успехи. Но при мъжа това извира от желанието да завладява и побеждава. При жената - понякога е продължение на това да е харесвана, добро момиче и да й пишат шестичка.

Не мисля, че агресивен мачо е напълно мъж. По-скоро е полвинчат, некултивиран мъж. Вместо воин - садист.

Всъщност, агресивният мачо залага на това, с което разполага: сила. Което означава, че не разполага с по-важното: акъл.

# 71
Има всякакви породи хора. То е май вътрешно усещане, извира от биологията. Примерно има жени, които не харесват умни мъже, не виждат къде е предимството и дори ги смятат за по-ниска категория или дори гейове. Ми такъв им е соят, явно ги влече да се размножат с нещо по-първично. Инстинкт...общо взето хората търсят себеподобни.

# 72
  • Пловдив
Истински мъж е този, който не се интересува какво мислят бг-мамите. Stuck Out Tongue
По тази логика 99% от мъжете са "истински мъже". А дали е така в действителност? Simple Smile
Е, може пък 65 процента да са скрити жени, знам ли. Ти как мислиш?

Истинска къща какво е - хубава къща, точно такава, каквито къщи аз харесвам? А истинско дърво? Истински пуловер?

Всъщност ако един мъж не е истински, тогава какво е? Жена?

Последна редакция: чт, 05 дек 2019, 13:07 от Магдена

# 73
Хехе.
Може ли да даваме примери от книги и филми?

# 74
Делян Пеевски покрива доста от зададените критерии тук, ама е зает вече.

Общи условия

Активация на акаунт