Какво значи "Истински мъж"?

• 14 956
  • 557
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Е, аз съм от старата школа. Тогава повечето бяхме такива.

# 511
Не че ще спра да обичам, но ако денят ми е запълнен с мислене за дребно спестяване, може да съм прекалено изморена да ми пука. А парите не са само за глезотии - за съжалене през 21 век нещата загрубяват и без пари няма да е лека романтична мизерия, а може да не успееш да се измъкнеш от гадно, криминално гето в по-хубав квартал.

И докато мислиш на дребно, изпускаш да научиш как може да излезеш от мизерията.

# 512
Когато бедността влезе през вратата, любовта излита през прозореца.

# 513
Ако обичта ти към партньора зависи от доходите, значи не е обич.

Не е по темата, но от този пост се присетих, че това се отнася и за родителите. Детето бива настройвано да не обича родителя, който не дава пари (в този форум - често е бащата, в моя - бе обратното), и да го е еня само за този, който се грижи финансово (тук, във форума, това е майката).

И така. Малко offtopic.

# 514
  • София
Майките на по 2-3 деца да споделят, като се чудят какво да слагаг на масата, колко обичат бащата. Еле, ако е трайно безработен.

Дами, всичко в отношенията има нюанси.

# 515
Не говорим за безработен, а за такъв дето няма 5 бона заплата. Майките на 3 деца без доходи не ги разбирам защо имат три деца. Все пак да създадеш дете, освен любов се иска и отговорна мисъл. И след като се шири феминизма надлъж и нашир защо пък само мъжете да са длъжни да вадят пари?

Изхождах по-горе от собствената си позиция на жена, но темата малко се обърна и сега ми е интересно как жените виждат образа на мечтания мъж, предвид това, че се очертавам двойна свекърва.

# 516
  • София
5 бона заплата, взимат само форумните съпрузи.
Пренебрежимо малък процент от цялото вкупно мъжко население.

# 517
Има статистика за това. В последните години все повече хора взимат тия пари. Дори международен шофьор ги взима. В тоя форум и жени са давали знак, че взимат толкова - примерно корпоративен адвокат, програмист в специфичен проект. Има тенденция тоя вид доходи да става все по-разпространен. И се надявам тая психологическа сума да не плаши и повече хора да си я искат и да си ценят труда.

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2018/10/31/nad-39-000-dushi-sys-z … v-na-mesec.392106

Иначе моето изискване мъжът да се стреми към повече идва от това, че самата аз се стремя към повече и бих загубила уважение, ако мъжът спре на смешно ниско ниво.

# 518
Най-добре да не е на заплата..))

# 519
  • София
39 хиляди. Сметни го сега процентно и не ни занимавай с глупости.

# 520
Ами чакай сега, процент не е само цялата история, тук включваме всички отрепки, а там няма как да има база за сравнение. Въпросът е като влезеш в една среда, то какъв е обичайният доход там и накъде е тенденцията. Гледаш си своето балонче, там е твоят път и твоите отговори, те не включват абс. всички населени места, произход, етнос и професия.

Примерно в моето балонче делът може да е над 50% от мъжете, а останалите да са близко до тия нива. И ако си в това балонче, то стремежът към 5К хич не е нереалистичен. Но трябва да знаеш къде си по стълбицата.

# 521
Не знам каква е тази статистика, но извън София - много малко хора могат да имат такава заплата. Аз лично я виждам при магистрати, адвокати, айти специалисти, капитани на кораби и лекари, (и то от високо ниво), зъболекари (някои)- За бизнесмени и то по-едри не говорим. Много малко професии могат да стигнат тези пари, сори.  Пък тенденцията, която се шири - млад специалист, със зор завършил свободния университет  (примера е случаен, нищо лично) и после да има претенции веднага труда му да бъде оценен в няколко хилядарки, не ми се струва напредничава. 
Извън темата малко беше това

# 522
  • София
Сирено, в моето балонче е тюрлю гювеч. И това не ми пречи да гледам по-мащабно.
Твоето ИТ ти е ограничило взора, излагаш се.

# 523
Аз примерно мога да дам елементарно обяснение - ако бях в Германия, фирмата трябва да ми плаща около 2500 евра чисти , което си е дори над средното и за Германия. Фирмата е западна. За да и излиза сметката, е аутсорснала позиции тук, за някаква сума Х лева, съобразена с тукашния стандарт. Ако ни плащаше на нас по 5к , цялото упражнение от изнасяне на хора тук щеше да им е безмислено. Това имам предвид под стандарт на живот в страната.
Единствено при програмистите има в момента едно изкривяване, тъй като печелят западни заплати при тукашния стандарт, ама живи и здрави, заформила се е такава тенденция и така.

# 524
Сирено, в моето балонче е тюрлю гювеч. И това не ми пречи да гледам по-мащабно.
Твоето ИТ ти е ограничило взора, излагаш се.

Моето балонче не е само айти, а е успешни хора. Просто от гимназията нататък съм в по-високия отрязък и там състезанието е друго. Остави айтито, стоматолозите са в огромен подем, с нови технологии, актуализирани цени. Въпросът не е кое е средното ниво, усредняващо зирадо-мазач и адвокат, а ти на кое ниво си и кои пътища са ти отворени и докъде се стига. Защото теб изобщо не ти влияе това, което взимат общите работници, няма връзка. Всяка гилдия си има различни правила, но общо взето ако си близо до върха, нещата са специфични.

В моето балонче повечето хора 1. гледат да не са наемници 2. правят по-трудни и редки неща, не оперативни само 3. работят по-ефективно и то резултатите си идват.

Общи условия

Активация на акаунт