Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 168
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Пак казвам направете фирма и вие и давайте големи заплати. Защо не го правите???

# 361
  • София
Ти нещо викаш ли? Запалил си джипката!
В България кадри няма, това вече го знаят и бебетата. Пък който може да си внесе - да заповяда. Сега ще оправят закона и ще е по-лесно.

# 362
Аз знам, че не е лесно, ама да се стискаш за заплати, пък да си купуваш чисти нова кола, пак не е ок.

# 363
Пак казвам направете фирма и вие и давайте големи заплати. Защо не го правите???

Защото не искам.
Дай всички да отваряме фирми, щото ти си казал/а....!
Да ти съчувстваме ли, кво ли...?!?

Като не даваш хубави заплати, не роптай, че напускат хора и отиват при по-добри условия. Както казват много работодатели - Няма незаменими хора, така можем да кажем - Няма незаменима работа.
Парите не ми ги изкарваш ти, плащаш ми, за да ползваш знанията, уменията и опита ми, за да ти върви бизнесът.

# 364
  • София
Както съм казала вече, аз отдавна не разсъждавам като работник - сакън, край, договор и така до края на живота. Отдавна се освободих от комплексите как ще ми изглежда трудовата книжка.
Не, аз съм партньор. Ще продам услугите си за каквато цена ме устройва и за колкото време ме устойва. Ако не утре, то след месец ще си намеря нов проект.

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 16:31 от Free Agent

# 365
Нова година - нова работа! Ще почвам!
Хич не знам как ще е, ще съм почти сама в офиса, ще трябва да правя всичко.
Честито и успех на новата работа!

Темата стана много неприятна за четене, откакто я налазиха настоящи работодатели, които ни се карат, че си търсим собственото щастие и личен интерес в кариерно отношение. Dizzy Face
Трябва да служим самоотвержено години и може би тогава ще сме морални и коректни, знае ли се..Rolling Eyes
А междувременно ако не те устройват заплата, условия, колеги, корпоративна среда и отношение, трябва да търпиш, кой го интересува, че си под стрес или не можеш да си изхранваш семейството.
Това, че работодателите ни хранели е смехотворно. Те не ме издържат и аз не прося от тях, давам им знанията, опита и интелекта си. И ще го правя докато ми е изгодно. После отивам при друг.
А що се отнася до това, че само способните и умните ставали работодатели и имали собствен бизнес, хайде да не си говорим небивалици. Неписаните правила на бизнеса са да имаш гръб тук и там, само с ум и образование не става.  И не всеки иска да е бизнесмен, мръсна е тази работа. Не само в БГ, навсякъде.
Предизвестия, трудова дисциплина винаги съм спазвала, мразя нечестни отношения и скатаване.
Тук някой не съветваше ли хората да се махат без отработено предизвестие, защото не можели нищо да им направят? Е, това е страшен съвет, няма що.
Успешна Нова Година на всички!
Дайте най-доброто от себе си и ще получите същото в замяна!

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 17:59 от Анонимен

# 366

Защото не искам.
Дай всички да отваряме фирми, щото ти си казал/а....!
Да ти съчувстваме ли, кво ли...?!?

Като не даваш хубави заплати, не роптай, че напускат хора и отиват при по-добри условия. Както казват много работодатели - Няма незаменими хора, така можем да кажем - Няма незаменима работа.
Парите не ми ги изкарваш ти, плащаш ми, за да ползваш знанията, уменията и опита ми, за да ти върви бизнесът.
Не се нуждая от съчувствие 😄😄😄. Давам хубави заплати особено на тези, които могат и имат желание за работа. Гордея се, че осигурявам на много хора добри доходи и по този начин ги задържам в България. Също така се радвам, че заплатите се увеличават. Защото колкото повече пари взимат хората толкова повече харчат и съответно бизнеса се развива и Родината ни става все по-привлекателна за самите нас.

# 367
Чудесно! Тогава какво се пениш? Явно при теб няма текучество.

# 368
  • София
Някой в темата има god complex. Ама не съм аз.

Чисто психологически, интелигентните над средното ниво хора са по- предпазливи и с повече задръжки. Кофти, но факт. Обикновено най- глупавите са най- пробивни и risk seeking. Това обяснява голямото количество "работодатели", които не могат на две магарета сламата да разделят, но само искат да се гушат от труда на другите. Та, в "капитализма" (смях, но хайде- така да го наречем) си паднаха на пъпа хептен куцо, кьораво и сакато.

Честито, Free, успех на новата работа Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 18:53 от The Catcher in the Rye

# 369
Чудесно! Тогава какво се пениш? Явно при теб няма текучество.
Хахахаха. Не се пеня. Слава Богу няма от какво да се оплача. Прочети по задните ми постове в темата  и ще разбереш за какво става дума и защо въобще писах. Мисля, че е излишно да спамим повече. Весело посрещане на новата година.

# 370
Както Том Круз казва в един филм ‘Никога не се влюбвай в една фирма, защото фирмата няма да се влюби в теб’.
Фирми без ресурс за обучение да си преосмислят организацията и обектите.

Фрий, честито и успех! Хубави мисли за партньорството, идват след определена възраст и за съжаление не са подходящи за всяка професия. За моята са, така действам и аз. Процесът е двустранен - те да ме харесват и одобряват как работя, мен да ме устройват пари, работно време, работна атмосфера и да ми е интересно.

Пожелавам си за новата си готини шефове с мениджърско мислене и подход.

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 18:41 от Herzen

# 371
Free agent, честито! Какво ще правиш Blush

По другата тема няма да споделям. Само ще кажа, че истината (почти) винаги е по средата.

# 372
На който му е станала неприятна темата - да не влиза в нея.

Вие работа напускате от раз, та една форумна тема ли ще ви се опре🤭

Интересна нова година ви пожелавам, с по-малко неприятни емоции! 🍾

# 373
  • София
Да, само дето някои потребители пишат от години тук, а други четат от години. И като цяло темата е за взаимопомощ, което е било успешно, поне за мен. А сега цъфнаха няколко потребители, които само държат сметка и спорят. Вие я сговнясвате, тъй че май вие сте излишните.

# 374
Doro, шефът задава тона на взаимоотношенията и настроението. Не бъди такъв киселяк и в твоята фирма. Ние не работим само за пари. Искаме и усмивки, похвала, ведро отношение, професионални предизвикателства. Все пак сме по 10 часа на работа и няма нужда да ги прекарваме в отровна среда на кривотия и огорчение.

Общи условия

Активация на акаунт