Работа, CV-та, HR-и, съвети - 69

• 25 125
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Защото дори няма интервю и подбор.
За мен това е много махленско, сори.

Точно така! Когато имаш отношения с човек който искаш да назначи искаш безпристрастно мнение от твой колега за да има fair process. Наскоро се наложи да го правим при нас, отидохме две колежки, дадохме си мнението и след това се взе базирано на нашето мнение решение дали да се вземе този човек, макар че няма да сме му ние преки ръководители.

И това с препоръчване на колега е до стъпка препоръка, след това всички си минават интервю процес.

# 451
Нищо лично, аз съвет с такъв злобен и заядлив тон не бих приела.
След са ни казали, че за кандидатите за международен шофьор искаме тези два документа, значи следваме препоръките.

# 452
Защото дори няма интервю и подбор.
За мен това е много махленско, сори.

Точно така! Когато имаш отношения с човек който искаш да назначи искаш безпристрастно мнение от твой колега за да има fair process. Наскоро се наложи да го правим при нас, отидохме две колежки, дадохме си мнението и след това се взе базирано на нашето мнение решение дали да се вземе този човек, макар че няма да сме му ние преки ръководители.

И това с препоръчване на колега е до стъпка препоръка, след това всички си минават интервю процес.
За мен пък интервюто изобщо не гарантира качествен подбор. Имахме колежка, която на интервюто е била блестяща, а после всички ревяха от нея и я освободиха след няколко месеца. Да не говорим за малоумни въпроси, задавани на интервюта и HR–и, които прекалено са си повярвали и накрая изборите им все се оказват грешни. А останах без работа точно заради причината "да наместим наш човек". Предпочетох да не се разправям, не желая да работя за некоректни фирми. А в крайна сметка си има и изпитателен срок на всяка нова работа, така че ще стане ясно дали е сгрешила. Ако скоро пак пиша, че съм останала без работа...

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 23:17 от Дама от морето

# 453
Нищо лично, аз съвет с такъв злобен и заядлив тон не бих приела.
След са ни казали, че за кандидатите за международен шофьор искаме тези два документа, значи следваме препоръките.

На мен по-важно ми беше останалите пишещи в темата да са наясно, че нямат право да им искат медицински и свидетелства за съдимост. Пък на теб дали ти допада тона ми, ми е все тя.
От сто години съм в тази тема. Тонът ми си е все такъв. Ако те дразни, прескачай ме и ще съжителстваме отлично.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 07:26 от Нищо лично

# 454
Не мила, изобщо не съм се оплела.
Просто явно не си работила в тази сфера, за да знаеш за какво става дума.
Хайде остани със здраве и по-спокойно с нервите!

# 455
Не знам какво работи Дама от морето
аз работя рядка и тясно специализирана професия, като ме попитат на интервю ‘имам ли въпроси’, питам ‘защо си търсят човек с обява’. Това е предпоследния вариант, последният е 5ти курс от университета.
На моето медицинско пише ‘за работа’

# 456
Не започна ли в Карлсберг или бъркам?
Видях тяхна обява скоро в jobs.bg

Aз писах, че бях на интервю там. За биотехнолог. Чакам обаждане, ако има.
Мислите ли, че голяма част  от обявите са проформа?

# 457
Не мила, изобщо не съм се оплела.
Просто явно не си работила в тази сфера, за да знаеш за какво става дума.
Хайде остани със здраве и по-спокойно с нервите!
За 12 минути преминах от злобна и заядлива в мила. Това е най-бързо развилият се стокхолмски синдром, който съм наблюдавала.

Направи ми впечатление, че не им искате свидетелство за психическа годност, а им искате медицинско и свидетелство за съдимост....

И чисто от любопитство, на какво обучавате две седмици международен шофьор и то така, че той направо да напусне?! Интересно ми е просто.

Последна редакция: пт, 10 яну 2020, 07:37 от Нищо лично

# 458
Бих останала да се заяждам с теб, но няма смисъл. Както са казали хората “По-умният отстъпва”.
Свидетелство за психогодност + професионална компетентност + карта за дигитален тахограф също им изискваме. Но в темата не ставаше въпрос за тези документи, които са характерни за определената професия. Ти вече се чудиш за какво да се хванеш. 😄
Лека и спокойна вечер на всички! Simple Smile

# 459
  • София
Защото някъде може да седи човек, много по- добър от вас. Ама да не е приятелка на учинайката. Ако не го виждате като възможност, то тогава си говорим за много високо ниво на специални снежинки.

# 460
Защото някъде може да седи човек, много по- добър от вас. Ама да не е приятелка на учинайката. Ако не го виждате като възможност, то тогава си говорим за много високо ниво на специални снежинки.
Т.е., ако познаваш идеалния човек за работата, ще изгубиш няколко месеца в търсене на евентуален по-добър кандидат? И я го намериш, а не.

# 461
  • София
Няма идеален. Ако не спасяваш света.
Винаги може да се появи по- знаещ и можещ.

# 462
Хаха, може да може, ама по- често не може
все пак не всички работиМ всички в кол- център
аз в тая тема си седя, защото на бившата работа за всеки обект търсим локално екипи за няколко
месечна работа. На новата ми работа съм от 6 месеца, има обява за още 3 работни позиции, засега няма дори компромисно приемливи кандидати.
А как сме търсили човек за Плевен, САМО да може да чертае на autocad, ние ще го научим какво и защо, вече съм писала няколко пъти. Ми не, 150 сивита от продавачки получихме.
Няма хора, Кетчър, няма. И се обаждаш на тия, с които си работи, и знаеш, че работят без да им дазваш ‘ прави 1, прави 2’. Задаваш задачата и предаваш без специален човек, който да го проверява, следи работно време и тн.

# 463
  • София
Моя шеф какви идиотски интервюта прави! С въпросник! Сами избира, избира, натрупал е поне 10 кандидатки. Няма достойна за него! Тя и която "спечели", всъщност много ще загуби.

# 464
Herzen, бе да знам, да съм кандидатствала в Плевен. Който аутокад искаш го знам, и онзи под дос. С него почнах. Пък и малко жилище имам там.

Майтап, но защо се гърми - няма специалисти, няма кой да работи по позиции, които изискват висше  или по-високо....
В страната се търсят стройтели...

Общи условия

Активация на акаунт