Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1
Много родители срещат трудности, когато стане дума за децата и телевизията. Малчуганите обичат да се забавляват пред екрана, а родителите искат съдържанието да бъде не просто развлекателно, а и образователно за децата им. Другото притеснение на възрастните е дали излъчваните предавания са подходящи и безопасни за сигурността на хлапетата.
Един от малкото канали, които не правят компромис с излъчваното съдържание, е детският образователен канал Da Vinci.

Каква е философията на Da Vinci?

Eкипът на Da Vinci вярва в детското любопитство и че именно то е в основата на ученето. А ученето е по-лесно, когато е придружено със забавление.
Предаванията на канала са подходящи за цялото семейство, тъй като всеки член на семейството има какво да научи от тях. А гледането на подобни предавания се превръща в една любима семейна традиция, която сплотява малки и големи чрез откривателството и любопитството.



Забавни образователни предавания на български

Предаванията по Da Vinci вече са дублирани на български език и са подходящи за всички деца. Създадени са с чувство за хумор, въображение и смислен образователен подход. Те са разпределени в няколко тематични категории, в които всеки ще открие своята любима сфера на познанието:

-   Здраве и медицина
-   Технологии и експерименти
-   История и личности
-   Наука, математика и технологии


Кога можем да гледаме някои от любимите си предавания с децата?

Можете да гледате някои от любимите си предавания, дублирани на български, през уикендите от 16:30 до 18:30.

Pushpin Operation Ouch („Операция "Ох!") се излъчва събота и неделя в 16:30. Сериалът проследява приключенията на лекарите близнаци Крис и Ксанд, които експериментират и си проправят път в света на медицината и биологията.



Pushpin Science Max („Уголемена наука“) можете да гледате събота и неделя в 17:00. Всеки епизод от тази научна поредица започва с водещия Фил и неговите експерименти, като героят показва на аудиторията как може да повтори експериментите у дома.


 
Pushpin Horrible Histories („Ужасна история“) – всяка събота и неделя в 17:30 часа.
Тази исторически коректна и изключително забавна поредица представя комичната страна на историята и всичките ѝ ужасни последици.



Pushpin Did you Know? („Знаеш ли как?“) – събота и неделя в 18:00 часа.
Сериалът изследва света през призмата на науката, отделяйки фактите от измислиците. От „Знаеш ли как?“ ще научите за всички новости в технологиите и научните изследвания.



Гледайте детските предавания по Da Vinci в компанията на своите деца и изследвайте света заедно, впускайки се в най-предизвикателните приключения на познанието!

Научете повече за Da Vinci в техния Facebook, Instagram и на сайта им.

Включете се в дискусията на Da Vinci!

Споделете ни кое предаване най-силно Ви заинтригува! Разкажете ни как мотивирате децата си да гледат образователни предавания.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 17:07 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 2 253
Хареса ми идеята за Уголемена наука и ще предложа на детето да го гледаме. Той обича подобни експерименти.

# 2
 • Мнения: 265
Заинтригува ме "Знаеш ли как", непременно ще го гледаме с детето

# 3
 • Перник
 • Мнения: 1 822
Най много ме впечатли "Знаеш ли как"

# 4
 • Мнения: 1 220
Science Max („Уголемена наука“) е моя фаворит, защото детето се интересува от материята, притежава и използва творчески комплекти за лабораторни експерименти, книги и енциклопедии за забавни опити. Не съм провокирала специално интереса му, детето само избира тези предавания, книги и игри.

# 5
 • Мнения: 233
Синът ми много обича да гледа телевизия,въпреки че е още е малък.Затова го насърчавам да гледа образователни предавания.

# 6
 • Мнения: 14 620
Уголемена наука. Детето се вълнува от подобни предавания.

# 7
 • Мнения: 527
 впечатли ме "Знаеш ли как"

# 8
 • Мнения: 400
Дъщеря ми има слабост към лекарската професия от съвсем малка. Със сигурност поредицата "Операция "Ох!" би й била интересна.

# 9
 • Мнения: 78
"Знаеш ли как", ще го гледаме с детето

# 10
 • Мнения: 3 901
"Уголемена наука" ме заинтригува най-много. Досега не сме попадали на такива интересни предавания, които да предложа на детето. Ако просто му го предложа, ще се съгласи да го гледа. Може би, ако го гледаме заедно и обсъждаме видяното ще е още по-мотивиран.

# 11
 • Г. О.
 • Мнения: 686
"Знаеш ли как" предизвика интереса ми. Събужда любопитството и жаждата за знание у децата и си струва да се гледа от всяко едно от тях.

# 12
 • Across the Multiverse
 • Мнения: 1 065
Допадна ми най-много "Знаеш ли как?". Щом разкрива новости от света на технологиите и научните изследвания на детето ще му е интересно и няма нужда от допълнителна мотивация. По принцип, предавания за животни, с научни експерименти и забавна наука си ги гледа "доброволно" Simple Smile

# 13
 • Мнения: 441
Операция ОХ , им допада, подкрепям да се гледат образователни канали за децата.

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 1 257
 Horrible Histories („Ужасна история“) и Did you Know? („Знаеш ли как?“). Дъщеря ми сама подбира предавания и клипове, от които научава интересни и непознати факти от историята. Много се увлича по тайни и загадки, обича да гледа приключенски филми.

Общи условия

Активация на акаунт