Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви генетични изследвания се извършват за тромбофилия?
Какво означава хомозиготен и хетерозиготен ген?
Какви изследвания се препоръчват за бременни с тромбофилия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви генетични изследвания се извършват за тромбофилия?
Генетичните изследвания за тромбофилия включват фактори като Фактор V Лайден, Фактор II Протромбин, Plasminoogen Activator Inhibitor, и Метилентетрахидрофолат редуктаза. Допълнително се изследват други фактори като Angiotensin I-Converting Enzyme, Vascular endotheliaл growth factor A, Methioniine synthasis reduktase, Procarboxypeptidasе U, Annexiн A5, Apoliipoprotein E и други. Тези изследвания се извършват за откриване на генетични предразположения към проблеми в кръвосъсирването.
-
Какво означава хомозиготен и хетерозиготен ген?
Хомозиготният ген означава, че и двата алела на даден ген са еднакви - нормални или мутантни. Хетерозиготният ген означава, че гена е съставен от един нормален и един мутантен алел. Тези термини се използват за описване на генетични комбинации и предразположеност към определени заболявания или проблеми.
-
Какви изследвания се препоръчват за бременни с тромбофилия?
-
Какви са резултатите от изследването на 4G/5G PAI - Хомозиготен тип?
-
Какви са препоръчителните изследвания за деца относно тромбофилията?
След аборт, поради увреждане на плода, ми откриха тромбофилии и увеличени NK клетки. Имам терапия от доц. Русев и този месец трябва да ми се направи вливане на интралипид преди овулация. Проблемът е, че се пада на 23.12, но от клиниката ми казаха, че ще работят само до 20ти. Моля, посъветвайте ме къде другаде мога да отида за процедурата в София. Също така, проблем ли е, ако се направи по-рано?