Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 9

• 57 227
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Честит и светъл Гергьовден, да са живи и здрави всички именници пожелавам на всички да си сбъднете мечтите !!!
Дано и аз Simple Smile

# 541
Не съм писала на координаторките за да не ги притеснявам затова питам тук.
Видях в сайта на клиниката, че са публикували
"...Започваме лечението на IVF в нашите центрове от 4 май!.."  https://bahceci.com/tedavilerimize-yeniden-basliyoruz/
Това дали се отнася само за пациенти от Турция?

# 542
Здравейте
Днес писах на координаторка в Бахчеджи и наистина са започнали да работят с пациенти от 4 май но само такива от Турция. За всички останали пациенти ще се чака отваряне на границите на Турция и какви ще бъдат условията при влизане на турска територия. За сега просто трябва да се изчака. Друга информация до този момент няма.

# 543
Онзи ден си писах с Хафизе и каза от другия месец. Сега още работели от вкъщи ми каза.

# 544
Здравейте момичета, включвам се отново да съобщя, че ще започваме лечение като приключат извънредните мерки заради пандемията. Ние сме при др Емре Тургут, и сме с мъжки фактор. Трябваше мъжът ми да пие лекарства преди лечението и после да започнем, та дойде периода и се надявам да успеем в най-скоро време.

# 545
https://bnr.bg/post/101273799/angelkova-14-dnevna-karantina-za-b … 6oRSAvKm0R1hW-UMI
В предвид, че в министерството са решили почиващите българи в Гърция и Турция да се подлагат на 14 дневна карантина след завръщането си в България някой има ли инфо как ще се случват с нас нещата?

В един месец  при стимулация и последваща пункция  ние пътуваме три пъти в месеца... как по точно ще се карантираме?
 И в предвид , че поне единият от съпрузите трябва да работи  не е опция и оставането в Турция от началото на стимулацията до евентуалната пункция, а и все пак при сполучлива пункция и налични зрели яйцеклетки все пак мъжът трябва и той да е в Турция...

# 546
https://bnr.bg/post/101273799/angelkova-14-dnevna-karantina-za-b … 6oRSAvKm0R1hW-UMI
В предвид, че в министерството са решили почиващите българи в Гърция и Турция да се подлагат на 14 дневна карантина след завръщането си в България някой има ли инфо как ще се случват с нас нещата?

В един месец  при стимулация и последваща пункция  ние пътуваме три пъти в месеца... как по точно ще се карантираме?
 И в предвид , че поне единият от съпрузите трябва да работи  не е опция и оставането в Турция от началото на стимулацията до евентуалната пункция, а и все пак при сполучлива пункция и налични зрели яйцеклетки все пак мъжът трябва и той да е в Турция...
Аз, точно по този повод бях писала преди време,че ако се продължи това с карантината можем да изпратим едно писмо до здравния министър. Защото това може да продължи дълго. Най-уместно е да а се наоравинедин тест за ковид и с някакъв документ да може да се влиза и излиза от страната. Аз смятам към август септември да ходя за трансфер,но ако има 14 дневна карантина няма как да почна. За около има,няма месец ще е цялата процедура около 3 ходения до Турция.

# 547
Засега май никой нищо не знае. За карантината тук е ясно- 14 дена ще сме в къщи. Ами в Турция? Като идем там, няма ли да има карантина? Както гледам, там положението е много по-сериозно отколкото в България....

# 548
Дано да се реши нещо по този въпрос. Не съм против мерките, трябва да ги има. Но ние не отиваме на почивка. И ако и при влизане в Турция трябва пак карантина съвсем не виждам как ще станат нещата. Ако има начин наистина да пишем на здравния министър и да правим тестове преди да тръгнем и след като се върнем. Не съм запозната с тези неща. Ако имате идея как да подходим съм ,,за" да направим нещо, за да можем да отидем.Много е объркано положението.

# 549
Ето как ще може да се пътува в Турция предполагам това ще бъдат изискванията за всички а не само за туристите. Това е приемлив вариант за тези като нас които ще посещават инвитро болниците в Истанбул. Ето и информацията: https://www.dnes.bg/koronavirus/2020/05/10/turciia-shte-testva-v … oronavirus.449157
Предполагам, че след средата на юни вече ще може да се пътува за тези които ще пътуват през сухопътните граници.

# 550
То да се пише на министъра на здравеопазването е едно, друго е колко се толерира инвитрото в Турция. Според мен трябват лекарски становища защо не може да се направи инвитро в България. Защото иначе ще кажат: клиники бол в България. Поне аз така виждам нещата, разбира се, докато не се пробва всичко е в кръга на предположенията. Но аз лично, ако сега исках да пътувам за Турция, щях да подплатя искането си по някакъв начин

# 551
Например това, че имаме замразени ембриони там. Защо да почвам нова стимулация в България, при положение че в Турция вече имам ембриони, за които съм платила. Не вярвам да се стигне до там да ни ограничат да правим ин витро в България само за да не пътуваме в Турция. Давам пример с мен. Живея във Варна и направих мисед точно по време на ограниченията. Пътувахме до София, за да направя аборта там. Имах си бележка от болницата и никой не ми е искал обяснение защо ще правя аборт в София, а не във Варна, при положение че там също може да се направи.
Мен по-скоро ме притеснява тази 14-дневна карантина, която трябва да спазваме, и как ще се случи това по време на процедура. Надявам се да има промяна. Притесняват ме и какви ще са изискванията от страна на турците, както и дали ще има автобуси и въобще как ще се осъществява пътуването без личен автомобил.
А аз да попитам пътуващите с коли. Има ли изискване за годините на колата и на колко максимално години може да е тя?

# 552
Няма как да ми наложат защо съм избрала Турция и въобще не ме интересува дали ще им се хареса. Ако и в бг бяха наоиловина добри колкото в Т-я щях да съм тук,ако се налага доста далеч  ще стигна ако имат някакви претенции. Аз имам 10 ембриона в Турция,дала съм сумати пари както всички тук,инжекции,напрежение,защото получих и паник атаки и ако не им се хареса няма да пестя медии.

# 553
Момичета, не казвам, че някой ще наложи нещо.
Писала съм на ЦАР, писала съм на ИАТ и знам, че трябва да се обосновем в такива писма. "Имам замразени ембриони в Турция, моля за разрешение за пътуване". Това си е причина. Но не е причина: имам хубаво АМХ, това ще ми е първи опит инвитро, но на едни приятели там им се получи и затова и аз реших да ида в Турция.
Просто трябва да се организирате няколко човека да направите запитване.
Или както ние се организирахме, за да позволят инвитрото в България. Едно момиче направи петицията, аз дадох интервю на БТВ. Трябва да се даде гласност. Ние сами трябва да си търсим правата.
Аз също бях започнала да подготвям общо писмо с искания, като получих от няколко жени имена и излагане на случая им.
Нещо такова също може да се направи.

# 554
Момичета, аз мисля, че трябва само да изчакаме границите да се отворят. Тогава ще видим как ще се подредят нещата. След като се говори за пътувания с туристическа цел, няма причина да забранят пътуването със здравни цели.

Общи условия

Активация на акаунт