Азиатска козметика и грим 15

• 43 502
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Винаги съм искала да пробвам къшън, но ме е спирало това, че не мога да пробвам цвета. Аз съм тъмна за корейките и по известния бб крем на миша съм г/д 27. Някой има ли предолжение за нещо съпоставимо? Кожата ми е комбинирана. Не съм фенка на матовия финиш, но и “сочното” ме плаши. Сатенен може би?

# 106
zari65, пиша ти тук за пастите, защото и на друг може да е интересно. На сайта на Lion са описани видовете, коя за какво е, в какви разфасовки ги има. https://www.lion.co.jp/en/products/category/oral/9
Внимавай за грамажа, че аз веднъж чаках голяма туба, а дойде ей тоз 30гр бръмбъзлък

Тази точно е за заздравяване на венците. От нашия пазар съм пробвала 2-3 такива продукта и ми бяха изключително противни - стипчиви и едно такова гадно чувство в устата имах, докато с тази няма нищо подобно. 

Точно тази Нивеа е само за японския пазар и всичко живо се скъсва да я хвали, отдавна ми е в уиш листа.

# 107
  • Sofia
blixa, с удоволствие ще те надъхвам! Hug Резултатите от ползването на КК козметика оправдават всичко, това е. За мен това е най-силният аргумент за неотказването от поръчки! 😁

Сега отивам да разгледам моят любим сайт. Grinning

Последно си поръчах на Инисфрий някакво измивно с боровинка.

# 108
Аз поръчвам и ползвам едва от няколко месеца, но и мен нищо няма да ме спре да продължа да си поръчвам. Толкова свежа и хубава кожата ми с друга козметика не е била и се подобрява още Sunglasses

# 109
  • софия
Здравейте, може ли отново да се консултирам с вас? Включих серум с ретинола във вечерна рутина с phytoniacin, след тоник и есенция. Обаче, като завърша с крем от същата серия, ми пламва лицето. Дали мога да приключа само с ретинола, който  си е маслен разтвор? Много ще съм ви признателна за пореден път.

# 110
Крем от същата серия на кое? Фитониацина или ретинола?

# 111
Заредили са Mizon в Jolse. Изглеждат интересно, има ли нещо, от което сте доволни?
На Мизон съм ползвала колагеновата серия и с охлюв доволна бях, леки продукти са попиваха бързо, чак уау ефект не но са добри. Трябва да се пробва.
А относно митниците, много здраве им пращам и ако четат да им кажа, че няма да спра да поръчвам все ми е тая дали ще ги спират или не.
Честита нова година! Satisfied
swetulka, не стана ясно какъв крем нанасяш след ретинола.

# 112
  • софия
На phytoniacin. Между другото, коремът е хубав-лек, попива, даже за, суха кожа е  достатъчен.

# 113
Здравейте, може ли отново да се консултирам с вас? Включих серум с ретинола във вечерна рутина с phytoniacin, след тоник и есенция. Обаче, като завърша с крем от същата серия, ми пламва лицето. Дали мога да приключа само с ретинола, който  си е маслен разтвор? Много ще съм ви признателна за пореден път.

Може да й идва в повече на кожата някое съчетание, например на ретинола с витамин С, колкото и да са безобидни формите. Спокойно може да приключиш с ретинола или да му сложиш отгоре нещо по-спестовно откъм състав.

За пратките -
Скрит текст:
втора ми увисна на етап влязла и изпратена някъде. Ноемврийската ми просто си изчезна, от митническия отдел на пощите отричат да е на митница, почти в прав текст ми казаха, че се е затрила, което определено е по-лошия вариант и ми се случва за пръв път.

# 114
Vapor, много грозно и неприятно... Щом се вижда, че е влязла и вината е от нашата страна, една жалба ми се струва заслужена. А може и да има още лостове, които да се употребят? Редно е да ти възстановят загубите, но какво е редно, рядко е от значение у нас...

Хайде малко разнообразие - една охлювена китайска нощна маска, от която съм доволна BAIMISS Snail Dope Mask https://m.fasttech.com/product/9644615
Скрит текст:

Има консистенция на гъст гел, точи се на конци - много охлювско Joy
Не оставя лепкав или мазен слой, чак на сутринта, като си намокря лицето, разбирам че имам нещо хлъзгаво по кожата. Същото чувство като с нощната на Beauty of Joseon.
Взех си я от алиекспрес преди време, куп рускини бяха изсипали хвалебствени коментари, но сега я намерих само от един търговец за 13,50€, затова пуснах друг линк (не съм пазарувала от този сайт).
---
Редактирам се, изскочи и от ибей https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.c … tm%2F184070984722

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 19:06 от blixa

# 115
Swetulka, тоникът и есенцията какви са? Също така, веднага след тях ли нанасяш ретинола и веднага след ретинола ли слагаш крема? Също така, втриваш ли крема в кожата? Много е важно ретинол да се нанася на сухо лице, за да има контролирано проникване в кожата и да не я раздразни. Тоест, ако го слагаш дори и на леко влажно от останалите продукти лице, това може да предизвика раздразнение. Освен това е важно да го нанесеш с минимални движения, никакво търкане и масажиране на лицето, тоест ако веднага след него нанасяш крема и си малко по-настоятелна във втриването му по кожата, нищо чудно ретинолът отдолу да дразни и да ти пламва лицето. С две думи, виж си състава на другите продукти и дали няма нещо, което да прави реакция с ретинола, него го нанасяй много леко и чак след като си сигурна, че лицето ти е напълно сухо от другите продукти и след това изчакай малко отново преди крема, който пък нанасяш също с много леки движения.

Аз да кажа за слънцезащитата на Hyggee, че е много хидратираща и през деня няма нужда от друг крем преди нея, поне за мазна кожа. И имайте предвид, че не се разбира добре с всеки фдт/СС/BB крем, лицето ми става една лоена топка ако не е съм със силно матиращ и покривен фдт. Определено не се разбира с BB крема на Миша, но аз не го харесвам него и без това Grinning. Иначе, слънцезащитата е добра, кремът е много нежен върху лицето и е много подходящ за много студено време.

# 116
  • Бургас
На мен за след трет много ми харесва този крем https://www.yesstyle.com/en/im-from-mugwort-cream-50g/info.html/pid.1074167802, има консистенция между крем и гел, попива много бързо, успокоява и запечатва добре. През деня леко лъсвам с него, но за вечер е идеален. Има лек аромат на пелин, който изчезва секунди след нанасянето. Оставя едно такова копринено лицето, та може и да има повечко силикони, не ми запушва порите. След третиноина кожата ми е много суха и след крема нанасям и нощна маска, нещо което обикновено не правя.
Другата ми нова любов е този пордукт https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-vita-clinic-vitamin-cream- … 80##productAnchor, но използван като маска с измиване (благодаря за идеята на Агент), имам го от началото на годината и никак не можах да се спогодя с него. Пробвах да слагам по много, после по малко, след това само на петната, с други или без други подукти и не се получаваше никак, даже мислех, че съм го хвърлила. Като измиваща се маска обаче е невероятен, прави кожата супер мека и гладка, много хидратирана и изветлява и изравнява тена като никой друг продукт, може би с изключение на https://www.yesstyle.com/en/by-wishtrend-pure-vitamin-c-21-5-adv … 1?cpid=1060739470, който ползвам лятото. Нанасям щедро количество и измивам след 10 минути, ефекта е точно стъклена кожа, много свежа и овлажнена. Не е много икономичен като маска (вероятно защото не е Simple Smile ), но го поръчах пак и нямам търпение да го получа, дано не се забави много покрай празниците.

За тази маска heimish - Black Tea Mask Pack  някой да има отзиви? Състава изглежда сякаш безопасен http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_bd7a434172.html, но не мога да преценя дали съдържа достатъчно работещи вещества.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 10:14 от Йен

# 117
На мен за след трет много ми харесва този крем https://www.yesstyle.com/en/im-from-mugwort-cream-50g/info.html/pid.1074167802, има консистенция между крем и гел, попива много бързо, успокоява и запечатва добре. През деня леко лъсвам с него, но за вечер е идеален. Има лек аромат на пелин, който изчезва секунди след нанасянето. Оставя едно такова копринено лицето, та може и да има повечко силикони, не ми запушва порите. След третиноина кожата ми е много суха и след крема нанасям и нощна маска, нещо което обикновено не правя.

Другата ми нова любов е този продукт https://www.yesstyle.com/en/tosowoong-vita-clinic-vitamin-cream- … 80##productAnchor, но използван като маска с измиване (благодаря за идеята на Агент), имам го от началото на годината и никак не можах да се спогодя с него.  Като измиваща се маска обаче е невероятен, прави кожата супер мека и гладка, много хидратирана и изветлява и изравнява тена като никой друг продукт, може би с изключение на https://www.yesstyle.com/en/by-wishtrend-pure-vitamin-c-21-5-adv … 1?cpid=1060739470, който ползвам лятото.
Hug МНого приятно ми става, когато някой остане доволен от неортодоксалните ми подходи към козметиката! Hug
От своя страна аз си крада идеята за крема след трет! Мерси, Йен!

# 118
Тръгнах да си преглеждам луксозните тестери. Все си ги пазя за специален случай и ми се свиди да ги ползвам. Хак ми е сега - излязоха няколко с изтекъл срок.
Някой пробвал ли е The History of Whoo Luxury Sun Base? Преди повече от 2 месеца е изтекъл срока, би трябвало да е ок, но консистенцията е странна и се чудя такава ли си е по принцип Thinking

Следващото е пак на същата марка - The History of Whoo Hwa Hyun Cream. Имам един тестер с изтекъл срок през април и един през юли, но и двата изглеждат наред. Първоначално има малко твърда консистенция, но се разнася без усилие, доста хранителен, една зряла и суха кожа би трябвало да го хареса. Силно парфюмиран, за моя нос миризмата е прекрасна, но все пак предпочитам да ми мирише така парфюма, а не козметиката... Не посмях да си го сложа на лицето, а само по деколте и ръце. Пробвах го сутринта, щом досега не ми е реагирала кожата, значи е наред. Сега пак си намазах ръцете и не спирам да си ги мириша Yum
Скрит текст:

С третия тестер, ударих джакпота The History of Whoo Hwa Hyun Eye Cream. Точно такива околоочни харесвам - лесен за разнасяне, да попива бързо, но кожата да е подхранена и увлажнена. Нито прекалено тежък, нито твърде лек -  като масалце, кефф искам пълната разфасовка! Не долавям да има миризма, но носа ми е съсипан след предишния тестер и не може да му се вярва напълно. Осмелих се да си го намажа около очите сутринта, както и сега - изглежда наред, срока е изтекъл юли.
Скрит текст:

Следващото е изтекло през октомври, но също изглежда наред Su:m37 Secret Repair Concentrated Cream. Още една консистенция като масло, много ми харесва! Само дано не е чак пък такъв концентрат, че ще се изприщя, но утре ще стане ясно - в името на науката си пожертвах половината врат и се намазах преди малко. Изглежда богат и хранителен крем, без да е тежък. Мирише на билки, като чайче, не е натрапчиво нито силно.
Скрит текст:

И пак The History of Whoo но от друга серия - Spot Brightening Repair Cream. Също много приятна консистенция, и той е в групата на "хранителните". Мирише малко неприятно, дали защото е изтекъл срока (юли) или си е нормалната му миризма  - не знам.  Миризмата не е парфюмна. Него само по ръцете мажа, въпреки че ми хареса като текстура. Отворих втори тестер, пак мирише малко кофти.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 03:46 от blixa

# 119
Получих успешно първия удар от черния петък.

Reddish Brown, най-накрая се сетих да питам, но от къде поръча всичко?

Общи условия

Активация на акаунт