До момичетата в Бургас - информация за гинеколог - 9

• 75 770
  • 784
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Момичета, моля за мнение за д-р Душепеев и по- специално за раждане при него. Интересува ме дали мога да му се доверя и за нормално раждане и за секцио, ако се наложи? И знаете ли дали практикува секцио по метода Щарк? Ако ми се наложи трябва да е с възможно най- малко кръвозагуба.
Недейте.

# 616
Аз съм изключително доволна от Душепеев. Той ми прави секциото, незнам какъв метод използва, бях по спешност и тогава въобще не съм мислила какъв е метода. Но във всяка една ситуация мога да кажа че много адекватно действа. Казвам го и като човек лежал в отделението под наблюдение няколко дена и видях да води и нормално раждане. Най- тежките случай в болницата всичките минават през него. Преди това никога не съм ходила на преглед при него, но съм много доволна. Масово не се харесва заради грубия тон и език, но  на мен не ми пречи след като когато стане въпрос за работа е изключително внимателен и адекватен.

# 617
Душпеев е с много много черен хумор, лошо и грубо отношение, но като професионалист е добър. Лично аз не бих го избрала, тъй като не ми харесва отношението му. Имам две раждания като на 1 той присъстваше, помогна за излизането на бебебто, но грубото му отношение ме отблъсква много.

# 618
Отношението на д-р Душепеев е често грубо, вулгарно и т.н.Не е обяснителен и е често нервен.Наложи ми се да бъда в родилното, повече от месец и да ви кажа честно го оправдавам за държанието му.Такъв стрес и отговорност на раменете си не всеки може да издържи.Вярно в такъв момент всяка жена е чувствителна и се нуждае от отношение, но пък той е там за да има здраво бебче и майка на финал, а не да е  психолог, терапевт и т.н.За вас държанието му е вулгарно, а за него е чувство за хумор, различни хора и разбирания.Лично аз още от втория ден му отвръщаха със същото и се смях на изказванията и тънката нотка на хумор.
П.п.Направих спонтанен аборт и той ми направи спешното секцио.Доволна съм от секциото, което за мен е перфектно и благодарение на него имам матка и съм жива.Бих му се доверила и за нормално раждане и за секцио.Най-вече защото е специалист и знае как и какво да направи.Мисля, че здравото бебче и мама на финал са по важни от отношението🤗🤗🤗🤗🤗

# 619
Marid, би ли споделила малко повече защо си на това мнение? Ще ми е от полза да науча малко повече.

Грубо отношение и черен хумор не ми пречат, т.к понякога и аз съм с леко черен хумор и не се усещам. Пък и всеки човек е различен и си има своето нещо.
Важно ми е да е специалист и детето ми освен баща да има и майка, защото съм със автоимунно заболяване, което пречи на кръвта да се съсири бързо. При мен кръвозагубата е по- голяма. Операции не са ми препоръчителни точно заради кръвозагубата, затова и запитах за този метод Щарк. Но все пак всичко се случва и не се знае дали ще може нормално и за мое спокойствие трябва да съм разучила как стоят нещата.
И аз съм чувала, че той поема най- тежките случаи. Явно затова на женската консултация АГ каза, че ще говори с него дали би ме поел да ме изроди или ще ми остане варианта за Стара Загора, но пък там не знам как ще намеря и как стоят нещата с кръводарителите, че от сега си ме подготвиха, че там ще ми трябват трима човека за една банка, а не се знае колко ще са ми нужни независимо от начина на раждането.

# 620
Ще стискам палци и ще се моля за теб
Пиши като родиш как е минало 🥰

# 621
Marid, би ли споделила малко повече защо си на това мнение? Ще ми е от полза да науча малко повече.

Грубо отношение и черен хумор не ми пречат, т.к понякога и аз съм с леко черен хумор и не се усещам. Пък и всеки човек е различен и си има своето нещо.
Важно ми е да е специалист и детето ми освен баща да има и майка, защото съм със автоимунно заболяване, което пречи на кръвта да се съсири бързо. При мен кръвозагубата е по- голяма. Операции не са ми препоръчителни точно заради кръвозагубата, затова и запитах за този метод Щарк. Но все пак всичко се случва и не се знае дали ще може нормално и за мое спокойствие трябва да съм разучила как стоят нещата.
И аз съм чувала, че той поема най- тежките случаи. Явно затова на женската консултация АГ каза, че ще говори с него дали би ме поел да ме изроди или ще ми остане варианта за Стара Загора, но пък там не знам как ще намеря и как стоят нещата с кръводарителите, че от сега си ме подготвиха, че там ще ми трябват трима човека за една банка, а не се знае колко ще са ми нужни независимо от начина на раждането.
Говори с д-р Душепеев!Аз кървях постоянно и хемоглобина ми беше паднал доста.Преливаха ми кръв и плазма през деня, защото бяха насрочили операция за сутринта, но аз направих аборта вечерта и добре че беше той да се застрахова с тези преливки.Мисля, че ще го вземе под внимание и ако прецени ще се застрахова предварително, както при мен или вие можете да го коментирате това.За мен лично, какъвто и да е като характер е най-добрия в проблемните бременности в Бургас.Успех🍀🍀🍀

# 622
Bezkrainost Живот и здраве обезателно ще изкажа мнение, само всичко да се развие нормално. Благодаря ти.

Тanq_9422, хемоглобина ми вече е  100-101, а съм в 6-ти месец. Д-р Костов-хематологът каза, че няма да се вдигне повече.
В Стара Загора искат 3 дни предварително да им съобщя да се подготвят с тромбоцитен концентрат, ама пък няма как да хвърлям боб да видя кога точно ще родя.
Да не би и ти да си с тромбоцитопения, че си кървяла така?
ПП: АГ- то, която ме следи ще говори с Душепеев дали е съгласен да ме поеме, че поне са колеги и си имат уважението, а мен нито ме познава нито нищо и мисля, че има вариант да ми откаже, ако аз говоря с него. А и много се надявам да си остана за раждането в Бургас.

# 623
При мен кървенето си беше доста сериозно от ниско разположена процента.Няма да навлизам в подробности, но от това хемоглобина ми беше около 50.Затова и ми преливаха кръв и плазма.При това положение се събра и комисия, която реши да прекъснат бременността, но вечерта преди операцията се случи спонтанния аборт.Д-р Душепеев беше в операционна за най-много 10 мин.след като му звъннаха, че правя аборт и ме оперира около 2 часа.Не навлезе в подробности какво и как е било, но е факт че съм с матка и съм жива.
Предполагам, че твоето АГ ще му обясни най-добре, как стоят нещата и по добре е според мен че колега ще му обясни ситуацията.Не вярвам, че за толкова години, като специалист ще откаже или няма да се справи, но все пак всеки си има принципи и притеснения.Със сигурност, няма и да те поеме на сляпо и ако реши ще се видите и обсъдите ситуацията.Най-важното е да го почувствате, като "вашият човек.Защото за мен доверието и спокойствието е най-важно🤗🤗🤗🤗🤗

# 624
Изживяла си кошмар 💐 Респект за това, че гледаш обективно на ситуацията. Дано никога повече не минаваш през такава препятствия в живота си🍀 Много извинявай, но в кой месец/седмица се случи аборта, че се е наложило секцио?
Относно плазмата и на мен ми казаха, че заради анемията е възможно да имам нужда и от нея. Скоро имах 2 кръвоизлива от носа в един и същи ден. Първият ми отне 1час и 30 мин да го спра, а вторият 1 час и то с кръвоспираща паста. Загубената кръв беше 6 пълни тампона за цикъл и един пакет памук, но тромбоцитите ми паднаха на 51, а хемоглобина от 101 на 96 ( което не знам дали е нормално или не, ама спрямо твоя, то моя е чудесен), но заради тромбоцитите просто не ми се мисли след раждане какво ще е случи.
Ако Душепеев се съгласи да ме поеме, със сигурност ще направя среща и с него за да чуя и неговото мнение, а и да обсъдим ситуацията. Също така хематологът ми е в Окръжна и ще съм една идея по- спокойна като зная, че е наблизо, а и като му казах, че АГ ще говори с Душепеев той се съгласи.

При мен кървенето си беше доста сериозно от ниско разположена процента.Няма да навлизам в подробности, но от това хемоглобина ми беше около 50.Затова и ми преливаха кръв и плазма.При това положение се събра и комисия, която реши да прекъснат бременността, но вечерта преди операцията се случи спонтанния аборт.Д-р Душепеев беше в операционна за най-много 10 мин.след като му звъннаха, че правя аборт и ме оперира около 2 часа.Не навлезе в подробности какво и как е било, но е факт че съм с матка и съм жива.
Предполагам, че твоето АГ ще му обясни най-добре, как стоят нещата и по добре е според мен че колега ще му обясни ситуацията.Не вярвам, че за толкова години, като специалист ще откаже или няма да се справи, но все пак всеки си има принципи и притеснения.Със сигурност, няма и да те поеме на сляпо и ако реши ще се видите и обсъдите ситуацията.Най-важното е да го почувствате, като "вашият човек.Защото за мен доверието и спокойствието е най-важно🤗🤗🤗🤗🤗

# 625
Приеха ме в патологията на 3-ти февруари в 17-та г.с. със зацапване, а на 4-ти ме свалиха в родилно, заради вече обилно кървене за наблюдение и евентуален аборт.Лечения, хормони и все такова кървене, чак Душепеев се беше изнервил че не спира.В началото на 21 г.с. вече нещата се усложниха още повече и вечерта в последния ден на 21 г.с. плацентата ми се отлепи сама.Този кошмар наистина не го пожелавам на никой!Беше една много готина млада докторка на смяна/Вълева или Вълчева/ и д-р Горанов, но аз се развикаха че искам да се обадят на Душепеев.Докато ме вкарат в операционна той беше там.Уговорката ни беше такава, че ако стане нещо ще дойде и ме кефи че е точен, а и честно казано не си представях друг да отговаря за живота ми.Има самочувствие/покрито за мен/, не е обяснителен в повечето случаи или е директен без значение дали ще ти хареса отговора,"странен" начин на изразяване, но определено знае как да си върши работата😉😉😉
П.п.Дано да те поеме и ще чакам да пишеш🍀🍀🍀🙏🙏🙏

# 626
Докторката, която ме следи също е много директна. Повечето хора казват, че е серт, но това, че не е като мен все с усмивка в свободното време, не означава, че не е весел човек. Все пак за нея това е работното място, а и не смятам, че всичко е шега при отговорна работа като тяхната. Аз дето все съм с усмивка, то като ходих на работа и аз не бях все ухилена. Все пак да не сме клоуни на работа. Не изпада в излишни обяснения, а само, ако има нещо, на което трябва да се обърне внимание. И на мен това ми харесва, защото нещата ми ги казва в прав текст. Не ми харесват нещата, които чувам, а и идва ли на някой би му харесало, но все пак за мен е важно, че ме подготвя. Ако я питам за нещо конкретно, никога не ми е отказала да ми обясни. Не  увърта и не се чуди какво да прави, а директно действа.
На това аз му казвам професионализъм.

Все пак ни трябват лекари, а не детегледачи да ни дюндюркат. Затова и си мисля, че при  Душепеев няма да ми е проблем хумора или начина на изразяването му. И е много важно, това че си държи на думата. Знам за Кироваков, че при позната се е отметнал от уговорка. И ми беше важно  да чуя, че Душепеев си държи на думата.

Благоваря ти наистина за изчерпателния отговор 💐 Здраве и късмет ти желая 🍀🍀🍀

# 627
  • там, където ми харесва
Моля , някои да сподели гинеколожка по ЗКаса. Обадих се на Парушева , но тя не работи с касата.

# 628
Лотос, а твоята следяща лекарка неможе ли да те поеме или тя не изражда в никоя болница?
Относно Кироваков и него немога да го упрекна, прекалено е натоварен в кабинета си и това да гарантира на някоя дама, че ще е плътно до нея в деня на раждане, това означава да затвори вратата на всички останали момичета, които го чакат за преглед и също си имат своите проблеми.Той ми следеше цялата бременност и когато ставаше въпрос за раждане ми каза че ще се постарае да бъде там, но цялата седмица ще дава само нощни дежурства и незнае дали ще е в кондиция и на разположение 100%. За което неможах да му се сърдя, но тъй като при мен се наложи спешно секцио просто нямаше възможност да му звъня или да претендирам за него, просто всичко се случи на 15 Мин. Радвам се че Душепеев беше там ( той дава постоянно дневни дежурства като завеждащ отделение и всеки ден е на линия).

Лина, Мануелян работи със здравна каса.

# 629
  • там, където ми харесва
Мануелян вече не правила генекологични прегледи. Само с бременност се занимава, затова търся някой.

Общи условия

Активация на акаунт