Свекървата, мъжът и жената

• 34 209
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Изтървала си момента да поставиш условие да сте отделно. Трябвало е да го направиш още преди да забременееш. Да поживеете малко поне на друго място, да се напаснете, да си установите навици и битовизми. После дете.

Сега много трудно ще решиш нещата.

# 16
За това казах, че искам лично пространство, да сме с детето и мъжът ми.

Разбрахме какво искаш, но не разбрахме какво направи, за да го постигнеш.
Според думите ти се запознавате и отиваш в къщата на родителите му. Забременяваш, раждаш... Това лично пространство от небето ли да падне?
Да бяхте поработили малко, да изкарате за квартира или собствено жилище, т.е. за лично пространство.
Само с искане не става, нещо трябва и да се направи по въпроса. Спокойствието струва пари, ама първо трябва да ги изкарате.

# 17
  • София
Искам с мъжът ми да отидем да живеем на друго място, за да видим как ще бъде, дали ще има разлика и дали ще се махне напрежението между нас. Близко до мястото където живее, може да живеем сами. А ако иска можем и на квартира. Но той е категоричен, че не иска да си тръгне от там. Казва ми, че никой не се бърка, и че живее самостоятелно на втория етаж, никой не ме притеснява. Сега за да се съберем отново варианта е да отида там, но след този огромен скандал не знам как ще мога да живея с тази жена на това място. Мисля че се бърка изключително много просто мъжът ми не го разбира. Като нормален родител няма ли да му каже, щом имате такива проблеми отидете пробвайте да видите как ще живеете на друго място.
Като нормален родител, първо ще иска да разбере с какво толкова ти пречи на самостоятелността?
С това, че иска да види детето, а ти имаш сливи в устата културно да кажеш, че сега се кърмите и като свършите ще стане?
Или че сега ще поспи и после ще им я свалите или те да дойдат?
Бас ловя, че не си го казала, а си се спукала от фасони, мърморене, вдигнала си скандал как не се усещат, как може така и куп простотии още.......докато си успяла да настроиш мъжа си срещу себе си.

Друго си мисля- като искаш да се изнесете, имаш ли пари да го направиш и да компенсираш загубите?

# 18
Никога при никакви обстоятелства не се съгласявам да живея в една къща със свекърва! Освен ако недай си боже не си разболее някой и не се наложи. Това е разковничето и решението на всичките ви проблеми. Нито една от приятелките ми не е щастлива,че живеат с тях. Макар и на отделни етажи.
Тя и моята уж много ме тачи, ама си показа рогцата и на 400 км.
Това пък сестри,чинки и прочие роднини
няма шанс да търпя. Особено сестра на мъжа ми и майка му заедно...не,не. Друга жена в къщата ми не,освен моята майка.😊
Ще става много зле и занапред ако не поставиш граници и мъжа ти не застане зад гърба ти.

# 19
Единствената ти грешка е, че си си взела мамино синче за мъж. И може би това, че не знаеш как да си защитаваш интересите. Червената лампа е трябвало да светне още като те е замъкнал да живееш с техните + сестра му. Ужас..

# 20
  • Варна
Ама интересно как всички хвърчат на розови крилца преди да се набутат да живеят със свекърви, никоя май не се сеща да прочете темите в бг мама. Като стане белята бързо намират пътя до форума за да се оплачат и да потърсят съвет как да оправят нещата.

Авторке, мачът е свирен май... Да не те обезкуражавам, но или ще си гледаш детето сама или ще се върнеш там и ще им търпиш намесата. Идеалният вариант е да се изнесете, но щом мъжът е върло в другата посока...

# 21
Никога не съм се конфронирала със свекървата, не съм се карала, нито викала. Когато не ми е било окей съм го казвала на мъжа ми като си мисля, че той трябваше да постави граници. Нямах проблем да отида в къщата му, не виждах лошо нещо че родителите живеят там, може би защото моите родители дори и да са се опитвали да се бъркат никога не съм им позволявала. Те бяха против мъжа ми, но въпреки това застанах зад него и не позволих да се мешат, те ми се сърдеха, но след няколко месеца се отсърдиха и приеха моето решение. А относно живеенето има свободен апартамент и то недалеч от неговата къща. Въпреки това той не иска.

# 22
  • Варна
За да заявиш твърдо мнение не е нужно да се караш, викаш или влизаш в конфронтации.

За останалото, за съжаление, си права. Трябвало е той да постави граници, но той е на тяхна страна. И сега какво?

# 23
  • София
Свободният апартамент, пак е техен, нали?
Е, каква ще е разликата със сега? Там ще им забраниш да идват и мъжът ти ще те разцелува?

Мис Каролин Бингли, развесели ме, честно!
Цитат
Тя и моята уж много ме тачи, ама си показа рогцата и на 400 км.
.........
Това пък сестри,чинки и прочие роднини
няма шанс да търпя. Особено сестра на мъжа ми и майка му заедно...не,не. Друга жена в къщата ми не,освен моята майка.
Mr. Green

# 24
Не сме живяли отделно с него, щом се запознахме отидох в къщата му.
Грешка. Груба, груба грешка.

# 25
Мунчо, който си прекъсва кърменето на собснвеноно дете, за да задоволи капризите на маминка е.... да не казвам какъв, че е против правилата на форума да се пишат някои думи! Въпросът е защо ти го позволяваш, вместо да обясниш, че детето първо ще се донахрани и тогава ще си играят с него???

# 26
Чий е този свободен апартамент и защо мъжът ти не иска да живеете в него?

Не се оставяй да ти обясняват колко е добре да живеете с родителите му. Не е. Нормално е днешно време е младите да живеят сами, а при наличие на жилище е и глупаво да се тъпчат при свекъри.

# 27
Много ми е мъчно за момичетата,които пишат тук с такива казуси. Иска ни се да помогнем,но...за мен всички теми до една подобни на тази са малко загубени каузи. Защото имам чувството,че не биха предприели крачки в посока излизане от ситуацията. Лошо е когато мъжа не е рая(авторката да не ми се сърди).
 Един семеен мъж поставя жена си пред майка си. Без значение,че обича майката и я уважава,то едното не пречи на другото. В случая той ни уважава и не държи на теб щом не ти вярва,че не ти е добре така. Вие дори се карате.
То оставете,че в момента след раждането ние жените сме много уязвими. Аз щях да ги пребия като за една седмица ми се явиха с новородено 10 човека у нас.
Вие пък имате идеален вариант-да живеете отделно в близост до тях. Така хем сте сами,хем се възползвате понякога от помощта им. Действайте в посока изнасяне натам. И поставяш обаче ясни граници-не да идва маминка на гости всеки ден да ти готви и да ти чисти.

# 28
  • София
Не сме живяли отделно с него, щом се запознахме отидох в къщата му.
Грешка. Груба, груба грешка.
Абсолютно!

Авторке, да бъдеш завряна снаха е много лош избор. Както си се убедила сама. В общи линии при теб положението е "Кой ми ... в гащите?. Отделно си избрала мъж, който е под полата на мама и сестра си. Че и бързаш да създаваш семейство с такъв. Защо? Такива не стават за семейство. За нещо временно – да, за забавление – да, но за брак, деца... Голямо "не". Сега имаш два варианта:
1. Връщаш се при свекървата и ги оставяш да продължат да ти се разхождат по главата;
2. Оставаш при родителите си и си гледаш детето сама.

Трети вариант не виждам. Не вярвам, че този мъж ще порасне и ще се отдели от мама.

# 29
скъпа, аз живея в подобна ситуация вече 15 години. В началото много страдах, но нямаше къде да ида и съответно се примирих. Сега ги възприемам съвсем нормално нещата, нито ми пука, нито ме е грижа за когото и да било. Това са чужди хора, никога няма да ни влезнат в положение, никога няма да те разберат. Моят мъж е като твоят или трябва да живея по неговите правила или развод. Аз предпочитам да правя компромис, но и той да гледа децата. Просто не искам да съм единствен родител. Струва ми се по-трудният вариант за мен, за другите жени е по-лесният. Не ми се иска за споделям през какво съм минала, но на този етап съм над всичко. Може би факта, че аз нямам семейство, което да ме подкрепи и разбере, надделя, и предпочетох да живея по правилата на мъжа ми. Но никога при никакви обстоятелства, аз не бих живяла със снаха. Да съм жива и здрава само, ще бъда два пъти свекърва.

Общи условия

Активация на акаунт