Свекървата, мъжът и жената

• 34 285
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 930
По ирония на съдбата Djaky, в петък щеше да продава наследствен, дребен имот. Скришно, защото синчето не дава. Разчиташе да получи едни 500 лв.
Два дни в банята е престоял трупа и. А сина и живее в съседния вход. Не си вдига и телефона, бизнеса е важен. Не зная как ще издържа да премълча.
Благодаря за съболезнованията!

Да... добър пример е дал на децата си. Снахата, също. Иначе няма да се откажат от наследствените имоти. Сещам се за онази приказка за дървената копанка и синът, който сипвал в нея на баща си.

# 931
По ирония на съдбата Djaky, в петък щеше да продава наследствен, дребен имот. Скришно, защото синчето не дава. Разчиташе да получи едни 500 лв.
Два дни в банята е престоял трупа и. А сина и живее в съседния вход. Не си вдига и телефона, бизнеса е важен. Не зная как ще издържа да премълча.
Благодаря за съболезнованията!

Бог да прости жената!Поне вие сте помогнали с каквото можете!
Въпреки ширещото се във форума мнение,че свекървите само се месят и трябва да се държат настрана,пак ще кажа,че майките със синове са второ качество родители.
Не си мислете,че съвестта на децата,които са изоставили майка си ще се пробуди! Не няма!
Запазете приличие на погребенето,но после разкажете на всички близки и роднини.

# 932
Авторке, като знаеше че има родители и сестра, защо се омъжи за него и защо отиде да живееш с тях?
Ти сестра или брат, явно нямаш, за да се чудиш как можело да си споделят.
Така и не разбрах, защо златното яйце не бива да бъде пипано от другите в къщата?
Всъщност, ти какво точно искаш, освен да е сирак без братя и сестри?

А, аз не разбирам, ти от къде падаш?!?!? Като имал родители, що се омъжила за него JoyJoyJoy тва ли ти е въпроса?!!?!  JoyJoyJoy
Тва, свекървата.... Явно не е като човека!!! И по твойте теории си личи.... Както и да е....
А, златното яйце, има нужда от майка си, най-вече! ... За бащата, за някои като описания, може да се поспори....
А, най-чудно ми е, защо свеките решават да изземват функциите на майките.....
И... Всъщност.... Ти, АбсурТ, с твойте нападки срещу всяка снаха в сайта, писала против свеката, ми палиш фитила рЕзко... Искала жената сирак без братя и сестри........ Bullshit!!! Ти, само това ли разбра??? А, пита ли я, лесно ли й е било да им търпи настроенията??? Лесно ли й е било, от нахилени, съчмата да ги перне и да не я искат вече???  Въобще, кво става с роднините на повечето мъже, кое ви кара да се променяте към снахите??? Отговори ти, като свекърва!??? Кажи с какво толкова те дразнят снахите??? Кажи, щото аз като снаха, имам аргументи!?! Ти с какво ще си оправдаеш отношението?

Не... Повече като видя някоя тема с толкова коментари, а в началото, подобни коментари от разни потребители, ми пада калпака и явно тряа директно да я затворя....
Кво била правела тя там... Ми те от гордост, едва ли ще идат у къщите на снахите.... Или снахата да им осигурява, на вашите златни яйца, дом?!?!!

# 933
  • София
Скрит текст:
Авторке, като знаеше че има родители и сестра, защо се омъжи за него и защо отиде да живееш с тях?
Ти сестра или брат, явно нямаш, за да се чудиш как можело да си споделят.
Така и не разбрах, защо златното яйце не бива да бъде пипано от другите в къщата?
Всъщност, ти какво точно искаш, освен да е сирак без братя и сестри?

А, аз не разбирам, ти от къде падаш?!?!? Като имал родители, що се омъжила за него JoyJoyJoy тва ли ти е въпроса?!!?!  JoyJoyJoy
Тва, свекървата.... Явно не е като човека!!! И по твойте теории си личи.... Както и да е....
А, златното яйце, има нужда от майка си, най-вече! ... За бащата, за някои като описания, може да се поспори....
А, най-чудно ми е, защо свеките решават да изземват функциите на майките.....
И... Всъщност.... Ти, АбсурТ, с твойте нападки срещу всяка снаха в сайта, писала против свеката, ми палиш фитила рЕзко... Искала жената сирак без братя и сестри........ Bullshit!!! Ти, само това ли разбра??? А, пита ли я, лесно ли й е било да им търпи настроенията??? Лесно ли й е било, от нахилени, съчмата да ги перне и да не я искат вече???  Въобще, кво става с роднините на повечето мъже, кое ви кара да се променяте към снахите??? Отговори ти, като свекърва!??? Кажи с какво толкова те дразнят снахите??? Кажи, щото аз като снаха, имам аргументи!?! Ти с какво ще си оправдаеш отношението?

Не... Повече като видя някоя тема с толкова коментари, а в началото, подобни коментари от разни потребители, ми пада калпака и явно тряа директно да я затворя....
Кво била правела тя там... Ми те от гордост, едва ли ще идат у къщите на снахите.... Или снахата да им осигурява, на вашите златни яйца, дом?!?!!
[/quote]

Не виждам защо рипаш толкова, вместо да вникнеш в написаното!?
Никой не е твърдял, че детето няма най- голяма нужда от майка си.
Само че, това дете е и на баща си, пък и е внуче и племениче, та все по тази родова линия, на друугите им се иска да го видят, да го гушнат.
И тук се почва великата трагедия- защо след работа се качвали на етажа, за да видят бебето?
Защо били сложили креватче и при тях на долния етаж и били казали, че и там има стая за него- да го оставят родителите, когато имат нужда при баба и дядо.
После се оплака снахата, че ти да видиш, и сестра му на мъжа й искала да  гушка бебето или да й го оставят като имат някаква работа.
Що се отнася до възмущението ти- ами, като имаш гордост, която те кара да си вечно на "въпреки" на всичко, което казват или правят свекърите, не им отиваш в къщата.
Още преди да се ожениш и преди да родиш, си поставяш условията- или под наем, или при твойта мама, щото тя ще ти търпи всички капризи и ще й тропаш с краче както си свикнала.
Но, ако решиш да им отидеш на етажа, ще се държиш като бял човек, защото те са родители както и твоите на теб, и поне елементарно уважение и разбиране ще проявяваш.
Ако прецениш, че не можеш да уважаваш и търпиш семейството на мъжа ти, си търсиш сирак- да ти е мирна главата и да знаеш, че няма да ти пречат на превъзпитанието му.
Що се отнася до "моите теории", била съм снаха, дъщеря ми е снаха от куп години, все още не съм свекърва.
Та, срещу снахите "по принцип и традиция" нямам нищо против.
Срещу тия, дето се мислят за центъра на вселената и все някой с нещо не им е угодил, и все свекървите са им криви за всичко- имам против и се аргументирам винаги, според случката, която разискваме.

# 934
Яяясно....
Това не отговаря на въпроса, какво и защо ги кара свекърите, да изгърмят бушоните...
А, условия се поставят, ако ти покажат какви са в началото... Ако са нормални, какво пречи, да живеят заедно!?!

Те да го гушкат, па да вземе свеката и кърма да й тръгне.... Грешка няма да имат Joy
Жената кърми, тя ще влезе да го грабне, че сега не му се яде и тя трябва да го гняви, по-добре от майка му знае Joy на детето в началото му е нужна майка му, не баби, деди, лели, учинайки и секви роди...... Има време всички да му се радват, но някак... Явно им е далеч от пипето на някои хора...
Има много нагли и прости свеки! Може да има и нормални и разбрани и сигурно е така, но аз не познавам.... Съжалявам!
Много съм далече от центъра на вселената... Но, не мисля и че доста от свековците са много близо и са свети води...
Да тропаш с крак и капризи да имаш Joy
..... Ти по гръб не падаш... Пак обесняваш, като се иде на техния етаж, да се държи нормално женичката... Но и те като дойдат, да им се козирува... Поклон до земи и детето веднага в техните ръце JoyJoyJoy
Айде, малко по-сериозно....
Строят, строят и цял живот набиват канчето, "мама, тука ше е за тебе всичко" .... И, питам аз.... Като е "за тебе всичко", а те му изгонят половинката... За кво му е тва "всичко"?.......

# 935
Търпение му е майката. Тука из темите много пъти се е споменавало, че всички роднини рязко губят интерес да гушкат бебето, когато проходи.

# 936
  • София
Яяясно....
Това не отговаря на въпроса, какво и защо ги кара свекърите, да изгърмят бушоните...
А, условия се поставят, ако ти покажат какви са в началото... Ако са нормални, какво пречи, да живеят заедно!?!

Те да го гушкат, па да вземе свеката и кърма да й тръгне.... Грешка няма да имат Joy
Жената кърми, тя ще влезе да го грабне, че сега не му се яде и тя трябва да го гняви, по-добре от майка му знае Joy на детето в началото му е нужна майка му, не баби, деди, лели, учинайки и секви роди...... Има време всички да му се радват, но някак... Явно им е далеч от пипето на някои хора...
Има много нагли и прости свеки! Може да има и нормални и разбрани и сигурно е така, но аз не познавам.... Съжалявам!
Много съм далече от центъра на вселената... Но, не мисля и че доста от свековците са много близо и са свети води...
Да тропаш с крак и капризи да имаш Joy
..... Ти по гръб не падаш... Пак обесняваш, като се иде на техния етаж, да се държи нормално женичката... Но и те като дойдат, да им се козирува... Поклон до земи и детето веднага в техните ръце JoyJoyJoy
Айде, малко по-сериозно....
Строят, строят и цял живот набиват канчето, "мама, тука ше е за тебе всичко" .... И, питам аз.... Като е "за тебе всичко", а те му изгонят половинката... За кво му е тва "всичко"?.......

Не разискваме твоя проблем със свекървата, затова и не е нужно да се впрягаш толкова!
И да, хайде малко по- сериозно- който може и иска, строи цял живот, не си прокарва парите през ауспуха, вменявайки на децата си виждането, че някой друг трябва да им осигури покрив като създадат семейство.
Както вече писах, но ти удобно не забеляза- като не искаш да ти пречат роднините на мъжа ти с мераците да си виждат внучето- жениш се за сирак и си ти.
На кривата ракета, Космосът й пречи.

# 937
  • Най-красивата страна
И аз споделям със сестра ми,но неща,които засягат лично мен.
Не споделям с нея лични неща,които засягат съпруга ми например или пък тайните на приятелките ми...

Авторката се е омъжила,за да създаде свое семейство.
Не се омъжила за цялата рода на мъжа си...
Съгласна съм,че е добре да има нормални отношения със свекърите и сестра му.
Съгласила се е да живее на етаж в къщата на свекърите.
Но давайки етажа на младото семейство,свекърите забравят,че това младо семейство има право на някакво лично пространство.И минават границата.От там се развалят отношенията.
Не може постоянно да се бъркат във всичко.

Бебето- естествено  всички искат да му се радват.Нормално е.
Но това е жив човек.Не е играчка,която да разнасят по етажите и да мачкат,когато им скимне.
Бебето си има режим с който трябва да се съобразяват
И има нужда преди всичко от майка си.
Бебето е и на бащата.Да,ама не е на родата му.
Родата може да вижда бебето-да,но ще се съобрази с режима му.
Бащата може да се включва в грижите за бебето.
Авторката вероятно няма нищо против.

Последна редакция: чт, 16 юли 2020, 10:05 от -veni-

# 938
  • София
Никой не твърди, че бебето няма най- голяма нужда от майка си.
За съобразяване говорим и за нормални отношения- нищо по-- нормално няма от това, живеейки в една къща, след работа да минеш да си видиш внучето.
Режимът си е режим и никой няма да го разваля нарочно, но и пък все да "успиваш" детето, когато дойдат да го видят, не е ок.
От друга страна- хайде да не се заблуждаваме.
Ти ще си близка със сестра си и ще си споделяш за себе си, ама не и за мъжа ти?
Как точно ще стане, като сте свързани с него и неговите отношения с техните, например, касаят и теб?
Кой въобще ще повярва, че споделяйки си със сестра ти, думичка не обелваш за мъжа си?

# 939
  • Най-красивата страна
Да,говоря и за мъжа ми.Не съм казала,че думичка не обелвам за него.
Какво работи в момента,къде сме ходили двамата,как е оплескал кухнята последния път ,като е готвил,къде е водил детето,ей такива неща....
Но има лични неща,които той е споделил само с мен и аз не ги разправям на никого,даже и на сестра си.

За бебето-авторката не го,,успива,, нарочно.
Не може да приспиш бебе ,ако не му се спи в момента.

Живеят в една къща,значи свекърите много добре знаят кога спи бебето.
Ами ,като знаят,че в момента майката го приспива,ще почакат,ще го видят,като се събуди.Елементарно е.
Няма да избяга бебето...

# 940
Абе..... 🤣🤣🤣.... То, кривата ракета, пак си пролича, коя е Joy
И, да ти кажа, госпожо Абсурдна.... По-добре да им летят през ауспуха, ако цел живот му се натяква, досажда и гонят кандидатките....
Това не им е гара, да си минават, когато на тях им е кеф, щот си били у тях.... Joy особено пък вечер... Кво правят вечер, целата рода при бебе?!?.... Но... То си е до хората.... Ако са тактични и нормални, ще им е ясно, че не е нужно да са постоянно върху мама и бебе....

И... Да! Не говорим за моето битие! Но този е почти идентичен случай ... Коментирам него!

Още нещо... Къде на шега, къде да си кажем истината... То, сираци много - няма.... Майките им, живеят с орлите 🤣🤣🤣 Лошотията лесно не мре....

# 941
Само едно бих казала по темата: Не искам нито едно момиче да ме мрази, така както аз съм мразила моята свекърва в дадени моменти и така както виждам, че и други жени мразят свекървата си. И аз не разбирам колко е трудно да си купиш една боксониера / след като чедото ти не иска или не може да се изнесе от родния дом/ и да си живееш с един любовник / щото очевидно собствения ти мъж или е умрял или не можеш да го понасяш, след като трябва да живееш живота на децата си. Това го пиша абсолютно хипотетично, без да визирам никой от темата.
Аз вече лоши чувства нямам към никой, но младостта ми мина в огорчение и незачитане на личното пространство, за това пък старостта не си я давам на никой.

# 942
  • София
Всички сме имали бебета и хайде да си спомним, дали сме ги "успивали" в интервала 17-19 часа?
Хората тогава са се качвали- след като се приберат от работа.
Кога да дойдат- към 22?

DreamCatcher1, както вече нееднократно се писа- имаш избор.
Като не искаш да ти натякват, не се навираш под чужд покрив.
Като не искаш родителите на мъжа ти да идват да си виждат внучето- жениш се за сирак.

Ти решаваш за себе си.
Толкова е простичко, ама трябва малко дупе, за да  си решиш сама проблемите, а не да се тупнеш на хората на главите и да искаш да ти вървят по гайдата.

# 943
Само едно бих казала по темата: Не искам нито едно момиче да ме мрази, така както аз съм мразила моята свекърва в дадени моменти и така както виждам, че и други жени мразят свекървата си. И аз не разбирам колко е трудно да си купиш една боксониера / след като чедото ти не иска или не може да се изнесе от родния дом/ и да си живееш с един любовник / щото очевидно собствения ти мъж или е умрял или не можеш да го понасяш, след като трябва да живееш живота на децата си. Това го пиша абсолютно хипотетично, без да визирам никой от темата.
Аз вече лоши чувства нямам към никой, но младостта ми мина в огорчение и незачитане на личното пространство, за това пък старостта не си я давам на никой.

С този начин на разсъждение всяка една снаха, дъщеря, син или зет тотално падат в очите ми. Значи, на 65-70 годишни не би трябвало да е никакъв проблем да си купят една гарсониера, на млади и прави хора, за които не е проблем да поработят здраво и да получат кредит - не е по силите... Чедото не искало да се изнесе от родния дом!
Много, ама много бих се срамувала от себе си, ако го бях причинила на родителите си или на нечии други родители.

# 944
Аз когато се омъжих на 25 г, нямах възможност за собствен дом. Моите родители също не са ми купили. Купих си две жилища в последствие.

Общи условия

Активация на акаунт