Свекървата, мъжът и жената

• 34 237
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 1 020
  • France
Тази тема се е развила по много интересен начин. Може би защото половината си живот съм го прекарала в чужбина и съм попила друг начин на живот, но определено имам друго виждане на нещата. Не мога да кажа, че е по правилно, или позитивно, но със сигурност различно.
Не мога да си представя да реша да се задомявам без да мога да си позволя да платя за този дом. Може да става дума за наем на кибритена кутийка, но това е първият признак, че съм възрастен. Със свекърите се разбираме чудесно, те имат голяма къща с басейн, но и на сън не мога да си представя да живея с тях. Всъщност и с родителите ми, които обичам не мога да си го представя. С ММ сме на 35 години и до карантината имахме добри доходи. Вярно, че търсихме усилено да си купим жилище, но и до сега сме под наем. И намирам това за нормално. Нашата цел е да инвестираме, освен в дом, във втори апартамент, които ще даваме под наем. Но забележете, не за да го дадем един ден на детето, а за да можем, ако решим да се пенсионираме по рано, да имаме един плюс към пенсията. А малчо да се стяга и да си организира живота

# 1 021
Мисля,че писах много добре какво имам предвид, другите потребителки с достатъчно интелект можаха да отговорят интелигентно, дори и да не им допада написаното като цяло. Това, че виждаш мунчовци навсякъде си е твой проблем, можеше да си спестиш тази душевна диария по-горе.
Че да не е лъжа, дето го е писала? Реално тия мъже, дето живеят с родителите и завират и булята там, въобще не го правят от топли чувства между всички, а точно защото са мунчовци. Писала съм по темите. Станал ми той на 40 години, ама живее с майка си и като кажеш нещо за отделно съжителство, се почват едни сметки, едно отмятане и разпределяне на имоти, едно броене на кого колко години живот му е дал Господ, едни сърцераздирателни истории как мама/татко/стринка няма да понесе изнасянето на своето момче...
Аз не мога да си обясня (също съм го писала много пъти) - как човек за секс е пораснал, за самостоятелен живот - не. И за двата пола важи.
Обикновено в тези теми се дава като довод ЗА съжителството, че може да разчиташ на помощ. Хубаво, ама на мен ми е чудно какви са тия хора, дето можеш да разчиташ на тях най-вече, основно и/или единствено ако сте под един покрив. Щото някак излиза, че ако нашите са във Варна, а аз в София, не мога да разчитам на тях и за помощта и разчитането на най-близките си има условийца.

# 1 022
Теоретично за гледането на децата има много плюсове живеенето под един покрив с бабите и дядовците, обаче на практика обикновено се мразят и се разправят още повече около детегледането.
Така че и тоя плюс отпада.

# 1 023
На мнение съм, че общуването с баби, дядовци и всякакви роднини е голямо богатство за детето. Но детето трябва да вижда добри отношения и стабилност, а не как мама брои дните на баба. Ако не е възможно да живеят в разбирателство, не виджам полза за децата - по-добре да се виждат там на някакви периоди - ваканции, празници, - и да избягват живота в напрежение.

# 1 024
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На мнение съм, че общуването с баби, дядовци и всякакви роднини е голямо богатство за детето. Но детето трябва да вижда добри отношения и стабилност, а не как мама брои дните на баба. Ако не е възможно да живеят в разбирателство, не виджам полза за децата - по-добре да се виждат там на някакви периоди - ваканции, празници, - и да избягват живота в напрежение.

Хващам се за това мнение, защото отраснах с баба, и знам колко е хубаво. И ми е криво, че моето дете (засега един брой) няма да преживее това, което аз съм преживяла. Майка ми е жива, не мога да преценя колко здрава, защото е патологична лъжкиня, и не знам кое е истина, и кое си измисля. Баща ми е работещ пенсионер, пътува, и е зает доста.  С бащата на мъжа ми също имаме проблеми, и нямаме читав комплект баба и дядо Sad

# 1 025
И аз подкрепям връзката баба, дядо и внуче.
Не съм ходила на детска градина, баба и дядо гледаха мен и братовчед ми, страхотно беше 💓
За съжаление моето бебе също няма комплект баба и дядо, а само две баби и баща ми и свекъра починаха докато бях бременна...
Но двете баби със сигурност ще имат връзка с него, всички сме в един град, в различни квартали и може би затова сме си мили 😁

# 1 026
Че да не е лъжа, дето го е писала? Реално тия мъже, дето живеят с родителите и завират и булята там, въобще не го правят от топли чувства между всички, а точно защото са мунчовци. Писала съм по темите. Станал ми той на 40 години, ама живее с майка си и като кажеш нещо за отделно съжителство, се почват едни сметки, едно отмятане и разпределяне на имоти, едно броене на кого колко години живот му е дал Господ, едни сърцераздирателни истории как мама/татко/стринка няма да понесе изнасянето на своето момче...
Аз не мога да си обясня (също съм го писала много пъти) - как човек за секс е пораснал, за самостоятелен живот - не. И за двата пола важи.
Обикновено в тези теми се дава като довод ЗА съжителството, че може да разчиташ на помощ. Хубаво, ама на мен ми е чудно какви са тия хора, дето можеш да разчиташ на тях най-вече, основно и/или единствено ако сте под един покрив. Щото някак излиза, че ако нашите са във Варна, а аз в София, не мога да разчитам на тях и за помощта и разчитането на най-близките си има условийца.

За мунчовци не говоря тук. Става въпрос когато имаш наследствена голяма къща с двор в близко населено място, двама възрастни родители, с които имаш нормални отношения и дилемата дали да живееш в тази къща или да си купиш двустайна кутийка в града наблизо.
Да не се лъжем, изплащането на жилище си е трудно начинание с масовите заплати, отделно отглеждането на деца в къща с двор и баба наблизо си е доста по-добре, от колкото в малък апартамент. Та за това много хора го предпочитат този вариант, това не значи, че мъжът е мунчо или жената е муня. Въпрос на сметки и на приоритети, пак ще наблегна, че извън големите градове масово си живеят по този начин много млади семейства. Може и да има проблемни отношения в някои от тях, но не вярвам да е масово.

# 1 027
Какви двама възрастни родители? Когато децата създават семейство, родителите са на 45-50. Та дори аз, дето синът ми е на 27, съм под 50. Не са немощни старци тези родители, та да се налага детето им да е до тях.

И междувпрочем, ако ще говорим за близост до родителите за помощ, жената няма ли родители? Те не са ли хора и нямат ли нужда от помощ, та масово в дома на свекърите се настаняват младите? Или едните са по-хора и по-родители от другите?

Кутийка бил апартаментът. Нека е кутийка, ама живеещите на етажа над мама и тате никога няма да усетят колко е вкусно усещането да си господар на собствената кутийка.

# 1 028
Ще перефразирам. Това, че мъжът е в добри отношения със собствените си родители, не е причина да живеят всички заедно.
Неговите родители са си негови родители. На мен ми се падат родители на половинката ми. Не са мои родители, не са мои роднини, моите отношения с тях не зависят от мъжа ми и неговото отношение, а от това как те (свекърите) се отнасят с мен.
Всякакви презумпции, касаещи само едната страна в двойката, каквато е презумпцията за отношенията между мъжа и неговите родители, са абсурдни и неуважителни спрямо другия.

# 1 029
Така де, синът (или дъщерята) има добри отношения с родителите си, но това не означава, че жена му също ще има такива или че родителите ще са хепи от пребиваването и характера на жената.
Писали сме заедно.

# 1 030
  • France
...Когато сметките са ти по-важни от свободата...

# 1 031
Ми, салама, Санчо... А после следва "Га яде кИфтетата не рИва"..

# 1 032
Всеки си знае за себе си, за едни е приемливо, за други не. Казвам, какво виждам, вече дали тук на потребителките във форума им харесва, е друг въпрос.
Същи не мисля, че е голяма свобода да си броиш стотинките и да ревеш на същите мама и тате да ти помагат, когато не можеш да се оправиш с поредната вноска по кредита или когато детето се разболее. Както са много голяма част от младите семейства, все пак не всички могат да бъдат ИТ-та или там другите вървежни професии.

# 1 033
Така де, синът (или дъщерята) има добри отношения с родителите си, но това не означава, че жена му също ще има такива или че родителите ще са хепи от пребиваването и характера на жената.
Писали сме заедно.
Тука, между другото, има един много тънък момент, че ако снахата не е в добри отношения със свекърите, всички от страната на мъжа ще кажат, че тя е виновна Simple Smile
В случая на авторката на темата за мен категорично свекърите са криви. Не казвам, че снахата е невинна, но свекърите така описани са типичен пример за царя-господаря-тая къща си е моя.
Това за вайкането как не достигали парите има общо в случая единствено доколкото пак става дума за мамини златни. Дали ще ги дотират в свекървин дом, или в кутийка с ипотека/наем, все е дотиране. Говорим за самостоятелност, по-скоро липсата й.

# 1 034
Всеки си знае за себе си, за едни е приемливо, за други не. Казвам, какво виждам, вече дали тук на потребителките във форума им харесва, е друг въпрос.
Същи не мисля, че е голяма свобода да си броиш стотинките и да ревеш на същите мама и тате да ти помагат, когато не можеш да се оправиш с поредната вноска по кредита или когато детето се разболее. Както са много голяма част от младите семейства, все пак не всички могат да бъдат ИТ-та или там другите вървежни професии.

Каква е разликата дали помагат с ипотеката, когато децата им са другаде, или с лизинга на колата и телевизора, докато си ги отглеждат вкъщи даже с децата на децата...

Общи условия

Активация на акаунт