Свекървата, мъжът и жената

• 34 236
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 1 035

Каква е разликата дали помагат с ипотеката, когато децата им са другаде, или с лизинга на колата и телевизора, докато си ги отглеждат вкъщи даже с децата на децата...

Никаква. Само че във втория случай не се самозаблуждават колко са самостоятелни, когато всъщност не са.

# 1 036
И в първия - особено ако си купуват сами по-скъп от на свекърите шампоан или ако са на отделен етаж - се самозаблуждават, че са смостоятелни, но всъщност не са.

# 1 037
Че да не е лъжа, дето го е писала? Реално тия мъже, дето живеят с родителите и завират и булята там, въобще не го правят от топли чувства между всички, а точно защото са мунчовци. Писала съм по темите. Станал ми той на 40 години, ама живее с майка си и като кажеш нещо за отделно съжителство, се почват едни сметки, едно отмятане и разпределяне на имоти, едно броене на кого колко години живот му е дал Господ, едни сърцераздирателни истории как мама/татко/стринка няма да понесе изнасянето на своето момче...
Аз не мога да си обясня (също съм го писала много пъти) - как човек за секс е пораснал, за самостоятелен живот - не. И за двата пола важи.
Обикновено в тези теми се дава като довод ЗА съжителството, че може да разчиташ на помощ. Хубаво, ама на мен ми е чудно какви са тия хора, дето можеш да разчиташ на тях най-вече, основно и/или единствено ако сте под един покрив. Щото някак излиза, че ако нашите са във Варна, а аз в София, не мога да разчитам на тях и за помощта и разчитането на най-близките си има условийца.

За мунчовци не говоря тук. Става въпрос когато имаш наследствена голяма къща с двор в близко населено място, двама възрастни родители, с които имаш нормални отношения и дилемата дали да живееш в тази къща или да си купиш двустайна кутийка в града наблизо.
Да не се лъжем, изплащането на жилище си е трудно начинание с масовите заплати, отделно отглеждането на деца в къща с двор и баба наблизо си е доста по-добре, от колкото в малък апартамент. Та за това много хора го предпочитат този вариант, това не значи, че мъжът е мунчо или жената е муня. Въпрос на сметки и на приоритети, пак ще наблегна, че извън големите градове масово си живеят по този начин много млади семейства. Може и да има проблемни отношения в някои от тях, но не вярвам да е масово.

Масово е. Това е рецепта за проблемни отношения. Дори по селата младите семейства вече се отделят в собствена къща.

# 1 038
Не мога да живея с други хора, освен мъжа и детето. Направо ми избива студена пот, като си помисля. Не ми пука за двора, не ми пука дали ще има "детегледач", ако това е цената, която трябва да платя. Ко ще и в къща на 5 етажа да сме, не мога да се отпусна, не можем с мъжа да се скараме и сдобрим качествено, не мога да тропна, хлопна на спокойствие. А бе не си е работа това.

# 1 039
  • София
Да разбирам ли, че живееш в собствена къща с двор и наоколо няма други хора?
Защото, всички, които живеят в блокове, са си едно голямо семейство- всичко се чува отгоре, отдолу и от двете страни.
Дърпането на пердетата, пускането на водата в тоалетната, начукването на пържолите, а за скърцането на леглата, няма нужда да се споменава.

# 1 040
За съжаление не живея в къща с двор, би ми се искало, но само тримата. В тия многофамилните хем са уж отделно на етаж, ама са си баш заедно всичките. Постоянно може някой да влезе, да дойде, лично пространство нямаш.

# 1 041
Няма такова нещо, какво голямо семейство.. В апартамент се живее съвсем анонимно, ако човек иска, шуми някой там,  но сме на добър ден и здрасти. Изобщо не е като да ти суфлира родата при всяко спречкване и да ти гледа гащите на простора.
Достатъчно казуси сме видели, едно 99 процента от най дивите изпълнения са точно от съвместно живеене на поколения. Независимо от квадратурата, водомера и прочие.

# 1 042
  • София
Да разбирам ли, че живееш в собствена къща с двор и наоколо няма други хора?
Защото, всички, които живеят в блокове, са си едно голямо семейство- всичко се чува отгоре, отдолу и от двете страни.
Дърпането на пердетата, пускането на водата в тоалетната, начукването на пържолите, а за скърцането на леглата, няма нужда да се споменава.
Отново пишеш едни... поне четеш ли си и написаното? "Дърпането на пердетата, пускането на водата в тоалетната, начукването на пържолите, а за скърцането на леглата, няма нужда да се споменава." - такива звуци може и да се чуват в някои блокове, но не е масово, да не говорим, че една излоция би решила подобни проблеми. Отделно Гинка от 2-я етаж не може да дойде непоканена в апартамента ти или да си има ключ и да обяснява как не си простряла "правилно прането", да ти опържи мекици в 7:00 в неделя, оставяйки купчина посуда за миене, нищо че ти мекици не ядеш, или да ти дава наставленя как не можеш да си окъпеш бебето "правилно" и тем подобни.

# 1 043
  • София
Много ти е развинтена фантазията, или просто си поставена в ситуацията Гинка да ти пържи мекиците!
Дано поне си хапваш с кеф.
Изолация, викаш, ще си сложиш като в бункер на пода и тавана, освен на стените и нищичко няма да се чува от съседите?
Добре, вярвам ти- аз досега в землянка щото съм живяла, не я знаех тази подробност.
Много си забавна!

# 1 044
Стига глупости. В апартамента ни в София нито се чуват пердетата на съседите, нито пускането на вода в тоалетната... Това да не е бунгало от шперплат...

# 1 045
  • София
Абсурдке, хората си слагат изолация и от гледна точна на топлоизолация, има и спезиално за звукоизолация. Идея си нямаш колко топлина остава в един изолиран апартамент, та ползата не е само, че не чуваш пердетата на съседа. Впрочем  това с пердетата не знам от къде го измисли, ама чак такива звуци едва ли имат и панелките дори. Виж за пържолите по мога да повярвам, ама те се начукват за 5 мин и не е всеки ден, та едва ли е драма.

# 1 046
  • София
Абсурдке, хората си слагат изолация и от гледна точна на топлоизолация, има и спезиално за звукоизолация. Идея си нямаш колко топлина остава в един изолиран апартамент, та ползата не е само, че не чуваш пердетата на съседа. Впрочем  това с пердетата не знам от къде го измисли, ама чак такива звуци едва ли имат и панелките дори. Виж за пържолите по мога да повярвам, ама те се начукват за 5 мин и не е всеки ден, та едва ли е драма.
3 апартамента имам, и тухлени, и панел, и изолация имам- на външните стени, разбира се, не на вътрешните, че да си смалявам стаите от глупост.
Разбира се, че се чува- и когато говорят високо, и когато е пуснат телевизор.
А, ако отгоре имат навик да ходят с обувки или чехли с токчета по ламината, е като при строева подготовса.
Винаги се чуват съседите, което е нормално- живи хора са, изтърват по нещо, карат се, веселят се.
Така че, само който живее в самостоятелна къща, няма да има трополене и шум в непосредствена близост.

Всъщност, много пъти сме го бистрили това- самостоятелността или я имаш, дори и стена до стена да живеете, иили я нямаш, ако ще на 2000 км. да сте отдалечени.

# 1 047
Впрочем  това с пердетата не знам от къде го измисли, ама чак такива звуци едва ли имат и панелките дори.
Не е точно така това. Под мене като затворят прозореца, едно, че чувам трясъка, и второ - много осезаемо се разтърсва подът под краката ми. И чувам как дръпват пердето после. По звука на пердето разбирам, че не е земетресение.
В ЕПК съм... мисля. ОК 2 ЕПК ли са, или панел?

# 1 048
  • Най-красивата страна
Живеем в апартамент,но в момента сме на вилата.
Само тримата.
Да ,в апартамент се чува когато съседите се карат или пък нашето дете се смее на висок глас...
На вилата-съседите пак виждат и чуват какво става у нас,както и ние виждаме и чуваме...

Обаче разликата е,че ако бяхме в обща къща със свекървата,тя щеше да търчи да пита какво става и да се бърка във всичко,а съседите не ми държат сметка за нищо,не задават въпроси ,не висят постоянно у нас ,а ако искат да се видим ми се обаждат първо по телефона...
Ние също не се бъркаме и не се изтърсваме при съседите без да им се обадим.
Тоест всяко семейство си има лично пространство и останалите не се бъркат ...

# 1 049
  • София
Скрит текст:
Живеем в апартамент,но в момента сме на вилата.
Само тримата.
Да ,в апартамент се чува когато съседите се карат или пък нашето дете се смее на висок глас...
На вилата-съседите пак виждат и чуват какво става у нас,както и ние виждаме и чуваме...
Обаче разликата е,че ако бяхме в обща къща със свекървата,тя щеше да търчи да пита какво става и да се бърка във всичко,а съседите не ми държат сметка за нищо,не задават въпроси ,не висят постоянно у нас ,а ако искат да се видим ми се обаждат първо по телефона...
Ние също не се бъркаме и не се изтърсваме при съседите без да им се обадим.
Тоест всяко семейство си има лично пространство и останалите не се бъркат ...
Твоята свекърва щеше да се търчи и да се бърка.
Какъв е тоя маниер да се говори от името на всички свекърви, само защото твоята е такава?

Общи условия

Активация на акаунт