Слънчеви юнски късметчета 2020 - ТЕМА 4

• 26 716
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Оххх... Колко много сте изписали още по този тъп въпрос. Няма как да приключи темата докато всеки продължава да подклажда. Виждам още заядливи коментари, които ще подмина само, за да спрем наистина... Само искам да се извиня, ако съм обидила някоя от вас. Смятам, че всички имаме еднакво право да сме тук и да пишем каквото решим и аз наистина смятам, че се старая да подминавам нещата, които не ме интересуват или Не харесвам, но понякога просто се изпускам. Ще се постарая да не го правя повече Simple Smile

Иии така....
До сега бяхме в спешното. Причерня ми и припаднах, много ми е паднало кръвното. Аз попринцип съм с ниско, но този път съм доближила границите и докато готвих изведнъж се изпотих, разтреперах и после черно петно за малко.  Имам много сериозен проблем с храненето и с пиенето на вода, вече не знам какво да правя, това е 3 път в който ми слагат глюкоза...Не знам вече как да се накарам да ям. Лекарите ми казват да се насилвам. Еми насилвам се! Ям колкото мога, просто или повръщам или ми е тежко и не мога да преглъщам, връща ми се храната. От една две седмици и с водата се чувствам така. Изписаха ми деган. Казаха да го пия по три пъти на ден, а за главата (понеже и тя ме боли) ми казаха да пия Парацетамол.
Пожелавам на всички да сме здрави! На никоя да не и се случва това, което на мен, защото е много гадно! Кара ме да се притеснявам за бебето, което ме тормози повече, отколкото това дали ми е добре или не! Лекарите казаха да не се притеснявам, защото бебето “си взимало каквото му трябва” и не усещало, че на мен ми е лошо. Не ме гледаха на ехограф и ми стана много странно... Чудя се утре да отида ли на преглед?

# 541
Лимонче, много неприятно! Аз също съм с ниско кръвно по принцип, а сега съвсем е паднало. Не се къпя сама, защото припадам почти всеки път. Понякога едва прекосява стаята. Опитай се да пийваш неща, които ще го вдигат - примерно айрян със повечко сол. Или си забъркай вода с лимон и щипка морска сол. Може да си вземеш и някакъв хидратин от аптеката.
Дано не ти се случва повече!

# 542
  • Варна
Айряна го повръщам директно, но това с морската сол и лимона не съм го пробвала.
И честно казано за такова нещо хидратин чувам за първи път. Сега ще прочета малко и Утре ще питам в аптеката до нас, тя ми е вече приятелка там аптекарката. Благодаря 😊
Мъжа ми много се изплашил, сега му е по-зле отколкото на мен. Те в спешното му обясняваха да съм остава за 2-3 дни щели “да ме оправят”  и той сега ми пили на главата защо не съм искала да оставам. Абе, ще се лекувам утре и в събота с квото прочета, че вечерта в събота сме на коледен банкет, купила съм си рокля и нови обувки, дори се записах на фризьор. Няма да пропускам купона я 😉
Редакция: така съм го написала, че все едно заради банкета не съм останала в болницата 😂. Просто не ми се лежи там. Мисля, че не съм чак толкова зле.

# 543
  • Варна
Аз бях така с кръвното и границите. В 6-та седмица щях да припадна в един магазин. Усещането беше точно както ти го описваш - обля ме студена под, причерня ми и си клекнах, че знам какво следва... След тази случка  имах под ръка черен шоколад и почувствах ли се зле, хапвах по 1-2 парченца. Водата с лимон я пиех, айран със сол също ми помагаше. Лошото е, че ти и повръщаш, доколкото разбрах. Сега кръвното ми е все така ниско и гледам да хапвам шоколад като ми стане така. А като усетя, че ми се доближават границите просто клякам и чакам да ми отмине. Споделих на АГ и каза, че съм добре. Все пак по-добре ниско, отколкото високо кръвно по време на бременност. Още малко и се надявам при всички да отминат неприятните симптоми, съпровождащи бременността. Simple Smile
Днес съм официално вече във втори триместър - точно 13.0 г.с. Simple Smile Вчера казах за бременността на по-близките ми колеги и си поплакахме от радост с някои момичета. Grinning На тези, останалите, които не са ми толкова приятни и близки, не смятам да казвам. Като ми проличи корема съвсем - сами да се сещат. Grinning
Хубав ден ви желая! Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 09:48 от Invisible_

# 544
Лимонче и аз имах точно такъв епизод. Правех закуска сутринта. Не бях яла и не бях пила много вода и чаках ММ да се прибере и да го зарадвам. Дойде си той, аз тъкмо му сервирам и изведнъж, много рязко ми прималя, изпотих се и "телевизорът даде черен екран". Добре, че ММ реагира бързо и ме е хванал преди да падна. Събудих се полулегнала, той ми пляскаше леки шамарчета. Като полежах и пих солен айрян се оправих. На консултацията споменах на АГ, но той ме успокои, че не е страшно. Бебчето си е добре. Лошото е, че повръщаш. Моето кръвно е много ниско също и сутрин първата ми работа е да хапна нещо и да пия поне една чаша вода. Така се стабилизирам. А знаеш ли, че от топлината, докато си готвила (важи и при къпането) също пада кръвното, защото топлото кара кръвоносните съдове да се разширяват. Опитай се сутрин да хапваш поне препечена филийка. На мен само от това не ми се повдигаше в онзи период. Пожелавам ти да не ти се случва повече. А за банкета, да си изкараш страхотно утре!

# 545
Лимонче, и аз имам същия проблем с яденето. Кръвното ми е ниско, но го овладявам с черен шокалад понякога и айран ( койта ти не можеш за съжаление). С храната положението е плачевно и много се тревожа. На мен също ми казват, че бебчо си расте независимо от всичко, но вместо да увелича прием на някои храни, аз ям в пъти по малко. Нямам апетит и гаденето е постоянно. А пък месо не мога да помириша. Чета сега и се чудя за протеина Pregnaco?! Ти какви добавки приемаш?

Последна редакция: нд, 22 дек 2019, 18:31 от eve13

# 546
Каква поредна форумна драма заради безобидния ми въпрос. Подминавам последните коментари, някои от които с надсмешка и пренебрежение Wink
Lemons, да се оправяш бързо и да си изкараш весел банкет!
А аз съм много щастлива, защото днес ми е последния работен ден преди дълга почивка. Ще бъда на работа чак на 6 януари. Ще ми се наложи да идвам до офиса два дни за по час, но ще го преживея.
Запазила съм си часове за маникюр, терапии за коса, боядисване и мисля да се поглезя и да си почина добре следващите две седмици.
Нямам търпение да дойде следващия ми преглед на 3 януари, за да видим бебока и да порвърдят пола Heartbeat

Хубав петък на всички!

# 547
И аз я чакам тази почивка. Чак на 6ти съм на работа, макар че на 2ри ще трябва да пусна една фактура, но поне ще съм си вкъщи. Чудя се как да си уплътня времето с малката, може би ще я водя на кънки, последния път много ѝ хареса. Ще ѝ взема инструктор, а аз ще пия чайче в кафето до пързалката.
С протеините трябва да се внимава. Аз се бях засилила да купувам докато не ми се ядеше месо, но после четох, че е хубаво лекар да ги назначи, поради разни ала-бала причини. И се отказах.
Аз съм на преглед чак на 15ти, струва ми се след цяла вечност. От два дни не съм усещала ритници, но се надявам да вземат да зачестят вече.
Избрахте ли коледни подаръци за мъжете? Аз съм в голяма чуденка!

# 548
  • Варна
Еve13, замислям се вече за някакъв допълнителен протеин да приемам и витамини като цяло обаче не знам какви. Не искам да си изписвам сама, а с АГ ще се срещна чааак на 30.12.
Аз я бях питала преди време и тя ми каза, че след изследванията (които ще ми пусне на 30.12) ще ми каже какво трябва да пия, обаче ето, че вчера така се случи и се чудя какво да направя.
Единственият протеин, които приемам (и то не защото ми е вкусно, ами защото само това ми понася) е извара. Купувам си извара на Пилос от Лидъл и ям за закуска с препечена филийка. Закуската минава добре. Понякога изяждам по 3 филийки, но после наобяд и особено вечерта... 😵
Варени картофи, ориз, солети, варя си киноа с извара (не се смейте, просто това мога да ям 😂) общо взето това ми е менюто...Не съм чак толкова зле и разбирам, че това е крайно недостатъчно за мен и за бебе и се притеснявам...
Днес съм решила да е нов ден, наистина ще се насилвам. Цял ден ще съм си в нас така, че дори и са повръщам не е драма 😂 определила съм си таргет за закуска, обяд и следобедна закуска. Ще гледам да ям през 2-3 часа по малко и ще видим какво ще стане. Стискайте палци!
Деси, завиждам ти за маникюрчето и процедурките - така искам и аз! Направо съм се изоставила и затова се зарадвах, че ще ходим на коледен банкет на фирмата на мъжа ми, защото се събрах и се подготвих да се “върна отново в играта”, пък то лошо ми стана...

# 549
O, да, вярно. И аз съм в понеделник с ММ на банкета им Laughing
Слава Богу нямам проблеми с гадене, хранене и прилошаване, затова не си пропускам процедурите. Общо взето нищо в ежедневието ми не се е променило, само дето съм по-закръглена, тромава и се изморявам по-лесно.
Дръжте се, едва ли остава много от гадната част!
P.S. Редактирам, за да кажа, че и аз съм в чуденка за коледен подарък на ММ. Разбрахме се да не си купуваме нищо, но ми се иска да го изненадам с нещо. Не толкова скъпо, колкото сантиментално. Thinking

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 09:50 от Desislava_SS

# 550
  • София
относно протеина, тъй като и аз съм скарана с месото, а любимите ми млечни сега дори не ми се ядат...
Аз си взех прегна ко - протеин на прах специално за бременни, направен от телешки протеин.
Когато ям само салата, без месо, правя си един протеин в бадемово мляко и така си набавям нужното.

Важно е белтъка в кръвта да не пада под долна граница, това може да доведе до преекламсия и тнт. Тоест притеините са много важни.

На мен вчера ми се случи това, от което ме беше страх най-много... Отключила съм диабет.
Днес си меря захарта на всяко хранене и след всяко хранене и резултатаите са ми ужасни. В най-скоро време ще ме приемат в ендокринологията за изследвания и назначаване на инсулин...
За съжаление от много ранна седмица ми се случи въпреки строгия режим на който съм от близо месец.
Преди месец захарта ми беше 5.15 на гладно, което е гранично, но все още ок. След това започнах диета, дори в лице ми казват че съм отслабнала?! Е, въпреки диетата явно ми е писано и не е достатъчно, вчера захарта ми беше 6.4 на гладно.
Та освен всичко друго, ще трябва да свиквам и с това, а то е голяма хамалогия - мерене на захар, биене на инсулин...

Важното е бебето да е ок, апък ние всичко ще си изтърпим и ще се моля за себе си да ми отмине този гестационен диабет след като родя.

приятен и хубав ден на всички Simple Smile

# 551
И аз като теб Desisslava нямам гадения и проблеми с храната. Корема не съм го надебелила ама съм качила в крачета хаха.
Понеделник съм записала час за преглед да видим как е бебо, а и ако могат да ми кажат вече пола повече към 100% че на Бъдни вечер като казваме, да кажем и пола Simple Smile
Вчера имах много режещи болки ниско долу, днес попреминаха.. дано не се повтарят, защото бяха много неприятни.
Иначе и аз до 6 янъати съм си вкъщи, даже сега отивам на маникюр 🎄

# 552
Брайда, а ти с ИР ли си била? Много неприятно, но поне си го хванала. Дано всичко е на добра страна. И аз съм с ИР. Преди месец захарта ми беше 4 на гладно. Не пазя супер строг режим. Хапвам си пълнозърнести въглехидрати и плодове. А имаше ли някакви други симптоми? Ако не си беше мерила захарта, щеше ли да разбереш?

Ех, момичета, супер сте решили да се поглезите с маникюр. Аз изобщо не съм пускала нокти, откакто забременях. Сега се замислих, че ми липсва и на мен.

Обсъждали сте и дрехите от Лидл. Хвърлила съм око на клиновете. Някой дали знае зимни ли са или обикновени? Ако са зимни, ще си взема поне два.

# 553
Всички тези спорове са много излишни.. но пък и емоциите ни не случайно са в повечко Simple Smile) вярвам, че всяка е в темата за да се почувства по-добре, а не да се ядосва или да се обиждаме взаимно..

По темата с кръвното - присъединявам се към припадналите и то във влак в Ирландия, изплаших се супер много, а най-лошото беше че приятелката, с която бях дори все още не знае че съм бременна.. Аз не си падам много по млечни продукти, хапвам си ги де, но от както съм бременна пия айрян почти всеки ден - просто ми се пие, та вярвам, че тялото си знае работата и повече не ми се случи Слава Богу Simple Smile)

и след този роман да питам, има ли и други след 13та седмица, които още им се гади и повръщат като мен Sad Sad Sad

# 554
И аз съм си записала час за маникюр и фризьор. Имам нужда малко да се приведа в човешки вид, че последните седмици ходя като бездомна Joy аз си взех 2 клина от HM, но все пак ще ги видя и лидълските.
Сегааа 1 тъп въпрос, но не мога да разбера: 4ти месец с 13та седмица ли запопва или с 14та? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт