Слънчеви юнски късметчета 2020 - ТЕМА 4

• 26 834
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
И аз съм си записала час за маникюр и фризьор. Имам нужда малко да се приведа в човешки вид, че последните седмици ходя като бездомна Joy аз си взех 2 клина от HM, но все пак ще ги видя и лидълските.
Сегааа 1 тъп въпрос, но не мога да разбера: 4ти месец с 13та седмица ли запопва или с 14та? Thinking
13та, ако ги броиш по лунарни месеци, а в 14та - ако са календарни. Аз моите си ги броя календарни. Иначе бременността има 10 лунарни месеца и 9 календарни.
Виж и тук: https://bremennost.bg/koq-gestacionna-sedmica-na-koi-mesec-otgovarq.html

# 556
Моята захар последно беше около 4.5 на гладно, но никой не ми е казвал да се притеснявам. Какви други симптоми имате?

# 557
И аз се чудя същото, Kaylinnn 🤔 Днес съм 13+1 и не знам в кой месец и триместър съм 😬

Лимонче, хапвай това, което ти понася и не се тормози да ядеш неща, от които ти се гади. За успокоение на всички които не могат да ядат месо в момента, да ви успокоя, че аз не ям животински продукти от поне три години, а преди това спрях да хапвам месо, когато бях на 12 години (сега съм на 31) като имаше само един период от година и половина, в който под натиска на близките се насилвах да ям месо, но тогава ми се появиха много здравословни проблеми и реших да го изключа заедно с млечните (това беше преди около три години). Та, мисълта ми е, че протеин има във всичко, а ако приемате достатъчно калории, то неминуемо ще си набавяте и протеина 😉 Изчела съм десетки водещи книги и стотици проучвания, така че не говоря голословно. Хапвай си изварата с киноа (това даже е двоен протеин, защото в киноата има доста) и филийките, и не го мисли. На мен много ми помага да си правя доматен сок със сол, така де за освежаване, защото аз по принцип съм с много ниско кръвно, но откакто съм бременна май се е повишило, защото е 70/110, преди ми беше 60/100.

Момичетата с ИР, вие проверявали ли сте си щитовидните хормони? Понякога се появяват такива проблеми и при Хипофункция на ЩЗ 🤔

# 558
  • София
Plamъche - да, имам Инсулинова резистентност и имам повишено тегло. Откакто видях 5.15 съм на режим, защото няма лекар който да не ми казва, че трябва да внимаваме за диабета при мен.
Вчера пусках ПКК и ЦРП (влача си високо ЦРП и правих контрола, пак е високо и почнах АБ днес, макар влагалищен секрет и урина да са ми чисти). Реших да пусна и КЗ, за да се зарадвам как заради режима е спаднала и хоп - изненада.

Ендокринолога ми обясни, че режим в някои случаи въобще не е достатъчен. Само да кажа че аз и преди да забременя си ядях на 90% режимно, после първите 2м от бременноста заради гаденето ядях предимно тесто. Но идва един момент в който плацентата вече отделя твърде много инсулин и става страшно. Просто метаболизма на клетките ми е прецакан, въобще вече не зависи от храната.
Ако ми беше да кажем 5.2 и не бях на диета, щеше да започна с режим, но аз от режим идвам и то много стриктен.

За хора, предразположени като нас, 1 път в месеца е твърде малко да се пуска тая захар.
Аз си купих глюкомер - 18лв е, сега си меря всеки ден естествено, но ти препоръчвам ако не ти се купува, да пускаш на 2 семдииц захар на гладно, като условието е да не си яла 12 часа след вечеря и вечерята да е максимум в 19.

в 13 гс и 0 дни сме вече във втори триместър, 4-ти месец.
Аз съм в 13гс и 4 дни Simple Smile

Ommm - при мен всичко е многократно изследвано и проверявано, Щитовидната ми е ок, няма връзка едното с другото при мен, но често има, да кажем при Хашимото се забавя метаболизма което може да доведе до ИР

# 559
Здравейте, прекрасни! Днес съм нов човек, черната ряпа ми спаси живота, това нещо е истинско чудо, ММ не вярва, че е от нея, ноооо за мен това е спасението за кашлица, вече този зеленчук си е вечно мой! Спала съм като пор цяла нощ без да се събудя до 11:00!!! И аз днес съм на маникюр, фризьор и съм готова да хубавея за празниците! На 27. 12 летим за Ирландия и вече нямам търпение....хубав ден мами и весело изкарване на тези с фирмените партита!!!

# 560
Супер,че ти е помогнала ряпата! Аз съм я пробвала на малкия два пъти,но само първия му помогна. Явно помага, но не за всяка кашлица.

# 561
  • Plovdiv, Bulgaria
Тук пак е ставало весело Simple Smile

Ох, и аз съм с ИР и ми е толкова трудно да оправя храненето. За сега обаче захарта ми е ок, но знае ли се до кога.. Дано не е късно като взема да се стягам, но наистина ми е адски трудно с това месо, яйца, млечни... Повръща ми се от тях. Аз щях да правя обременяване по искане на ендокринолога, но решихме, че след като 2 поредни пъти захарта ми е 4.4 и не съм качила кг, може да си позволим да изчакаме до 20-24с когато се прави следващото обременяване. Аз не знам и как щях да го понеса в интерес на истината, та се радвам че стана така.

Днес използвахме с мъжа ми, че сме вкъщи да пооправим. На дребния разчистих стаята, прибрах играчки, други хвърлих.. сега като знам какво ще става с подаръците и лошо ми става. Вчера имаха Дядо Коледа в градината.. щастлив, доволен, че дядото донесъл точно това което искал той Grinning Днес му обещах да го взема на обед и отиваме да избираме торта за рождения ден, че и той наближава.

По празниците сме си в нас. На Бъдни вечер се събираме от няколко години вкъщи с родителите ни, от миналата година и баба, че си остана самичка и тя. Много ни е хубаво, а на нас ни е по-удобно в нас, особено с дечко. На нова година сме на заведение, само се моля да ми е добре, че ми се потанцува малко, особено някое хорце Grinning

От дрехите на лидл мисля точно клинове да взема и чорапогащник ще видя. Ако са по-тънки ще са ми за пролетта. Аз от лидл взех преди 2м ватирани клинове, не са за бременни, но са ми ок и не стягат никъде..Сутиените за кърмене също са ок, аз имам един, понеже не обичам подплънки си бях взела преди.  Търсих си дънки, ама не ми харесват някой, а други които ми харесват..ми 80лв няма да дам за няколко месеца. Ще чакам намаленията. Ама то и в крайна сметка както мисля от януари да съм си в нас.. няма да ми трябват толкова. А на пролет мисля повече рокли да си подбера.

Аз съм си изкарала една таблица за това в кой месец се пада седмицата. По това което имам е така
1-4с - 1м
5-8с - 2м
9-13с -3м
14-17с - 4м
18-21с - 5м
22-26с - 6м
27-30с - 7м
31-35с - 8м
36-42с - 9м

# 562
И аз да се запиша Simple Smile 12г.с и 6 дена термина за сега е 28 юни Simple Smile включвам се и ще следя с интерес. Simple Smile на 31г от Враца.Бяхме на първа фетална морфология,всичко е наред.Относно пола...излезе много срамежливо бебче и се скри,но докторката каза ,че има съмнение за Момче Simple Smile Пожелавам късмет на всички и лека и безпроблемна бременост Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 15:46 от Инна Валентинова 652593

# 563
  • Варна
Здравей, Инна! Simple Smile Лека бременност и пухкаво и здраво бебе около термин. Simple Smile
Към момичетата от Варна, които правиха Пренатест - къде и как се случват нещата? В някоя лаборатория ли ходихте и коя? Разглеждах страницата и виждам, че има бланка "Заяви Пренатест", но какво се случва после и до колко време става вземането на кръв? Аз съм малко притеснена от резултатите от БХС за Синдром на Даун и май ще си направя Пренатест само за Даун. Консултирах се с лекар по въпроса (не следящия ми - довечера ще ходя при него) и ме посъветваха да си направя тест.

# 564
  • Варна
Избираш си тест, звъниш на представителя и се разбирате кога и къде ще ти вземат кръв. Кой ти е АГ? Ако искаш ми пиши на лично, ако се притесняваш тук.
Инна, здравей и добре дошла Simple Smile

# 565
Връщам се от преглед Simple Smile За протокола : всичките ми притеснения изчезнаха.Всичко си е наред . Имам и коледен подарък за именният ми ден Simple Smile Ще имаме момиченце Simple Smile Толкова се радвам аз исках момиче а ММ момче, но нищо второто живот и здраве.Мм още незнаен и тази вечер ще му кажа.Малко ще остане разочарован мисля ,но само да е живо и здраво а другото е божа работа.Виждала съм много мъже да настояват ,че искат момче,а след като имат дъщеря им омекват коленете.Знам ,че и нашият татко ще е така...Ще го преодолее Wink

# 566
Аз имам вчера и днес някаква болка в стомаха високо. Не е от пробожданията ниско, не е и корема. На някой случвало ли се е?

# 567
  • Варна
Xiara, честити розови гащичкии! 💖🎀👚
Много яко! 😊😊😊

# 568
  • Варна
Честити розови гащички! Simple Smile И ММ искаше момче с предната бременност, но като се роди дъщеря ни му омекнаха колената (както каза). Сега си мисли, че отново ще е момиче (както и всички роднини). Grinning

# 569
Благодаря ви момичета .Много мило найстина.Аз винаги съм си знаела ,че ще имам момиченце ,въпреки че на два от прегледите казаха вероятност за момче аз пак невярвах и си гледах имена за момиче и си се радвахххх. Kaylinnn аз също имам този проблем и немога да разбера какво точно ме мъчи.Започва като тежест и се обръща в болка някъде около слънчевият сплит.Първо мислех ,че е жлъчка ,защото имах проблеми с нея още преди бремеността.Болката е много силна .Тези дни пак усетих тази болка ,но мисля ,че е от стомах .Говорих с док и той ми изписа хапче за стомах и киселини .Аз приемам много хапчета .Като започнеш от витамини и стигнеш до магнезий ,калций и желязо.Именно желязото казват ,че много дразни стомаха .Ако приемаш желязо го вземай сутрин на гладно .

Общи условия

Активация на акаунт