Фермата сезон 5 тема 11

• 144 577
  • 3 004
  •   1
Отговори
# 1 500
Ма как беее! Как да не и завидиш на Веска. И за мъжа и за децата и за къщата. За всичко и завиждам.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 10:48 от ARIA*

# 1 501
  • Варна
Аз за мен си така приех нещата, за да се ядосвам по-малко: Победата на Веселка е справедлива, несправедливи са правилата... несправедлива малко беше и Съдбата - пуста му каръщина на Краси с тези ключове. Почти всичките им елиминационни игри са по-скоро за спортисти, не толкова за истински фермери. За пример какво имам предвид се сещам за наставниците Бети и Ники от миналия сезон - в топ фермерите на България са, но на едни измислени там игрички за бонус кошници си паднаха ако не ме лъже паметта и един от двамата май с много падна от едно пишман фермерче. Та затова ги виждам правилата за отпадане като несправедливи.

# 1 502
  • София
Не знам дали Веселка осъзнава какво предизвикателство са за нея тези 100 000 лв. Според нея богатите са станали богати наготово като някой им е дал пари. Ето сега в рамките на няколко седмици тя "изкара" 100 000 лв и това си е богатство за болшинството хора в БГ. Искам да видя как ще продължи да бъде богата, ще съумее ли да подобри стандарта на семейството си в продължение на години напред или след няколко години ще е почти на същото положение, само че с друга къща, кола и повече коне. Това е. Тогава ще преценя заслужавала ли е парите или не?
За съжаление обаче тя едва ли ще разбере, че в случая победата не е просто нейна заслуга, а имаше късмет, че пасна на концепцията на Иван и Андрей най-накрая жена да бъде победител в предаването и ще има да се дуе и да се праска.

# 1 503
Ами аз написах коментар анти-Весела във фейса, и мен ме погнаха, че завиждам и злобея. Не мога да си обясня защо толкова много хора я подкрепят. Но е показателно в какво общество живеем. С този манталитет и мислене няма да се оправим никога.

# 1 504
Погнали са те, защото се олицетворяват с нея, други защото я съжаляват. Като прочетох "майка героиня"и лошо ми става. Масово подкрепящите я, пишат неграмотно.

# 1 505
  • SF
Финалът ми беше изключително безинтересен и без никаква ингрига. Нямаше никакви битки, а просто преминаване през играта.
Сцената, на която се провеждат, е тясна. Липсва емоцията на голямата Арена.
Игрите са нагласени така, че са си повече до късмет.
За мене беше излишно да има познаване на личности като финал на първата битка, след като можеш да спечелиш, без реално да познаваш нито един от тях. Можеха спокойно да сложат квадратчета с определен цвят и цветни топчета, които да напасваш към тях със завързани очи, а някой да подсказва "там е, не е там." Пълна измишльотина.
Игри на Късмета. Учасникът не може да развие и да покаже истинските си качества. Може би само първата битка с кофите с вода имаше някакъв състезателен характер в стил "Фермерски дуел". Всичко останало - пълна скука!
Но сезонът беше много интересен!

# 1 506
  • София
Снощи не гледах много добре, че малкият беше нервен и трябваше да притичвам до стаята му, обаче ми направи впечатление, че Веселка не е твърде изненадана от победата.
Освен това, миналата година Дидо чакаше със затаен дъх резултата, радваше се бурно, а и близките и приятелите му скочиха да го прегръщат, когато го обявиха за победител. Сега имаше ли такъв момент с Веселка? Единственото, което видях е, когато я обявиха за победител и Краси я прегърна и поздрави, а после тя си стоеше сама на сцената и се усмихваше. Май никой не се зарадва спонтанно и не изтича към нея или не съм видяла?

# 1 507
  • при късмета
Сезона беше най-слабия, заради най-слабия кастинг. Изначало имаше трима-четирима по-равностойни, останалите не си заслужаваха. А Веселка започнаха да я защитават, заради нападките на Маргарита и Дана, след това стана така, че беше извън сметките за дуел, защото Красимира и Силвия повече паснаха при чорбаджиите, отколкото Маргарита и Дана. И една от причините вота за Веселка да е такъв, е че беше именно с Маргарита на финал. По-голямо единодушие за играч до сега не помня да е имало, Маргарита визирам.
А и Веселка си взе игрите, няма какво да се увърта. Играта с ключовете и ликовете наистина изглеждаше нагласена, но практически нямаше значение. На Веселка ѝ остана вота от първия кръг и взе другата игра, и да беше паднала на тази, Краси нямаше да я настигне с точките. Заради крайно негативния вот за Маргарита за Веселка останаха само позитивите от него.
И на мен ми е много интересно какво се е случило м/у нея и Митко и Краси, че си промениха не само вота, а отношението. Личи си, че са крайно разочаровани, вероятно има защо.
Дано със следващия сезон се върнат към първоначалната идея на предаването, че това "надграждане", нещо не е в правилната посока

# 1 508
Миналата година Милена също беше най-хейтваната жена, макар че Сашка не ѝ отстъпваше.
Маргарита на фона на горните две е цвете.
Аз вече разбирам защо я е нападнала. Защото е мърлява. Виждайки децата ѝ, снимките ѝ с обелен лак, омазани в лекета дрехи и разбирам избухването на Маргарита.
Според мен ако бяха давали немарливостта на Веселка нямаше да е толкова харесвана.
Не харесвам Маргото за мен тя беше най-недостойна да спечели.

Органза, моля ти се да разчиташ , че ще умра от любопитство.Клюкарката в мен сън не спи 🤣🤣🤣

А Вили и Радко Татин пак с обща снимка със сърца. И все са 4-та напоследък..Вили може да не е негов тип, ама кой знае..

# 1 509
  • SF
Снощи не гледах много добре, че малкият беше нервен и трябваше да притичвам до стаята му, обаче ми направи впечатление, че Веселка не е твърде изненадана от победата.
Освен това, миналата година Дидо чакаше със затаен дъх резултата, радваше се бурно, а и близките и приятелите му скочиха да го прегръщат, когато го обявиха за победител. Сега имаше ли такъв момент с Веселка? Единственото, което видях е, когато я обявиха за победител и Краси я прегърна и поздрави, а после тя си стоеше сама на сцената и се усмихваше. Май никой не се зарадва спонтанно и не изтича към нея или не съм видяла?

Ти не си видяла.
Всички скочиха и я поздравиха. Видях, че и наставникът Росен й се зарадва и я целуна. Александър вдигна момиченцето й и го подаде.
Не се сравняват хора, емоции и реакции. Всеки реагира по различен начин. Хората от селото са доста по-стъписани и не скачат модерно по сцената. Вероятно и днес Веселка се е събудила в хотела и сдържано приема поздрави и честитки и не знае как да реагира на вниманието.
Краси им целуваше ръцете, Сами ги стискаше здраво и ги потупваше по гърбовете. Ако съм поставена в такава ситуация, в центъра на вниманието, моята реакция би приличала повече на тази на Веселка, отколкото като на Сами, Краси или Елизабет, например (такава, каквато аз си представям, че би била нейната).

# 1 510
  • София
Esmee, пропуснала съм този момент, но не ми се превърташе предаването, за да видя само края, затова и попитах.

# 1 511
  • София
Разбира се, че фермерите ще поздравят победителя. Най-малкото- всички без четирима бяха гласували за Веселка.
Но и другите, които не я подкрепиха, също я поздравиха. Аз така видях гащеризона на Бети. Simple Smile
Но дивна радост нямаше.

# 1 512
Аз нямам проблем с победата на Веселка, това е игра, на финала игрите бяха повече свързани с късмет, имала е късмет победила е, да си взима наградата. Това, което ме притеснява е, че във фб хиляди хора повтарят, че е майка за пример. Какъв пример даде тя? Необразована, без финансова стабилност, на 22 години, с 3 деца от двама различни мъже, последният на възрастта на баща й. Децата са мърляви, къщата мръсна, неподредена. За мен това не е от бедност, а от манталитет. Дано не съм прави и се промени, но силно се съмнявам. Нямам против, че имаше “късмет” на финала, но да ми повтарят, че е майка за пример, стойностен човек и т.н., не съм ок.

# 1 513
  • София
Норе.1, много точно казано!
Пази боже от такива примери!
Да им се невидят ценностите на Иван и Андрей, дето ще си ги рекламират с Веселка  ooooh!

# 1 514
  • Бургас
Не симпатизирах особено на Веселка, но не може да се отричат очебийни истини. Заслужи си наградата. Настървеният хейт на някои потребители, не говори добре за тях, не за Веселка...Не ме интересува произходът й, нито качествата й като домакиня. Манталитетът на хора,отраснали в нищета на село, с мнозинство от малцинствен произход, няма как да не бъде сходен. Сродяват се помежду си все по-често, средата е такава, че нямаш и особен избор. Първият й мъж е насилник, след него сигурно всеки й се струвал цвете. Вероятно е търсела закрила. Момичето има качества на фермер, всъщност тя си е истински фермер и човек свързан със земята. Какво чудно има, че спечели? Не интригантства, труди се, бори се, спечели и доста симпатизанти и сред съотборници и навън. Не става , ако нямаш никакви качества. Сигурно е 40 кг, а цепеше дърва по-добре от  трима яки мъжаги. Също наравно с мъжете работеше, строеше. Признайте си, че повечето от вас, дори не знаят как се хваща брадва. Защо да й оспорваме заслуженото? Да прави с парите каквото си иска, нейно право си е.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 12:13 от rosi81

Общи условия

Активация на акаунт