Фермата сезон 5 тема 11

• 144 811
  • 3 004
  •   1
Отговори
# 1 650
За да промениш един човек, трябва да започнеш от баба му.
Абстрахирайки се от етноса на Веселка, си нареждам картината. Родителите и са трудолюбиви и достатъчно интелигентни, за да желаят образование за детето си. Изпратили са я в града, за да учи. Живяла е в пансион /по нейни думи/. Сама, без надзор от родителите, забременяла е рано. Прибрали са я, от там насетне не е ясно как и защо се е свързала с настоящия и родила още две деца.
Сега по повод етноса. Ромите, поне една голяма част, не държат на образованието. Жените си стоят у дома и се грижат за домакинството. Ромските момичета се женят и раждат много преди да навършат 18г., без дори да познават момчето, защото браковете са уредени.
Това семейство е опитало да даде на дъщеря си всичко по силите си за по-добър старт. Уви, понякога не се случва, но това няма връзка с етноса. Толкова са могли, толкова са направили. Тя е поела живота си и го живее както намери за добре. Подобно много други хора, независимо етноса. Работлива е, не може да се отрече. Още нещо, което е получила като модел в семейството.
Нейната първичност и инат са я довели до тук, не видях наченки за осъзнаване на грешките си, камо ли желание за различен път, по който да поеме. Тя си е най, има си всичко, богата е и толкоз. Главата е натикана в пясъка,  не ще да излезе скоро от там. След 10години ще изглежда досущ като майка си - изтерзана и отрудена. 
Нямам лоши чувства към тези хора,  но и аз, като Караиванов, не мога да харесам и подкрепя човек, който не желае да се развива и променя.

# 1 651
  • London
Е, хайде сега не всички държим да правим бизнес за милиони, да ме прощава Караиванов. Живота е твърде кратък да мислим как да увеличим нулите.... нищо в гроба не носим, всеки има различна философия.

# 1 652
  • София
Развитието не се състои само в нулите, а в нулите и единиците, особено в сферата на Караиванов. Там потокът от информация, с който трябва да се обновяваш ежедневно е огромен. И такава информация дава някакви наслагвания, интелектуални, културни... Работиш с хора от няколко различни държави, това обогатява...

# 1 653
  • София
След всичко изписано и изгледано тези дни, виждам една Веселка, която иска да промени живота си.
Де всички цигани да бяха като нея...... размечтах се!
Не ми прилича на циганка- нито като черти, нито като начин на изразяване. Като бит, начин на живот- да, донякъде. Но работи, данъци дали плаща- друг въпрос е. Поне семейството й не краде, опитало се е да я образова. Самата Веселка не е глупава. Говори добре- като имаме предвид средата й.
Циганка или не- ако може да е пример за феновете й цигани, които се припознават в нея- ОК. Давайте, момчета и момичета! Работете! Само, моля, не сечете всичко, което ви прилича на дърво и не слагайте в печките си боклуци. И други пожелания имам, ама с това да започнем- пак ще е едно добро начало.

# 1 654
  • London
Сигурно, не споря, но не можем да сме еднакви.... хората сме различни и търсим различни неща.

# 1 655
Развитието се състои в натрупване на конкуренти предимства, пък нулите после сами идват.
Развитие също така е да надскочиш унаследения модел. Да завещаеш друг на децата си. Да бъдеш пример, а не касичка.   Да имаш връзка с тях, за да не се налага да търсят семейството в прегръдките на първия срещнат, на 18г. Защото докато родителите се трепят от работа, децата растат сами, а играчките не заменят майката, нито бащата. Но празнотите после се запълват по неподходящи начини.

# 1 656
  • София
Съгласна съм с Хоуп.

И да добавя - Караиванов ми се струваше арогантен и груб на моменти. Но в такава среда и концепция и аз ако бях поставена, вероятно нямаше да се сдържам напълно и щях да се държа понякога с пренебрежение/ирония/превъзходство. На мен не ми стана напълно ясно какво прави той в този формат. Имам някакви съмнения, че от медиата/И и А са го поканили с ПР цели, а той се е съгласил или като бартер/или от его/суета лъвски и сценични...

# 1 657
  • Вестерос
Vivi, разгледай ѝ профила във фб.

# 1 658
След всичко изписано и изгледано тези дни, виждам една Веселка, която иска да промени живота си.

Вярваш ли го?.... Като й погледнах профила, добих ясна представа за нея.

# 1 659
  • London
Развитието се състои в натрупване на конкуренти предимства, пък нулите после сами идват.
Развитие също така е да надскочиш унаследения модел. Да завещаеш друг на децата си. Да бъдеш пример, а не касичка.   Да имаш връзка с тях, за да не се налага да търсят семейството в прегръдките на първия срещнат, на 18г. Защото докато родителите се трепят от работа, децата растат сами, а играчките не заменят майката, нито бащата. Но празнотите после се запълват по неподходящи начини.

Всеки ден се ядосвам, че комшията е все с децата си, а нашия тате все на работа.... признавам прониза ме.

# 1 660
La Catrala,
и у дома е подобно, но с упорито планиране успяваме да пазим баланс. Трудно е, но няма как, поне за момента. И това ще мине.

# 1 661
  • София
Честно казано, само профилните й снимки гледах днес. Обикновено селско момиче, което не винаги е подбирало на какъв фон се снима- това видях. Ама и градските кифли, които се снимат в тоалетните на моловете, не са по-стока от нея.

# 1 662
Това, че е циганка обяснява защо не я харесвах, ужас. Направо съм потресена, чак се чудя дали ще гледам Фермата 6. Ударихме дъното.
Постът на Шопски ми е по-скоро ироничен, ама хич не ми приличаше на циганка, ако не беше той го написал, нямаше да повярвам. Flushed

# 1 663
Лейди, нещо си на метлата Grinning
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Syros Simple Smile- явно, се е забелязало, а ?  Thinking
Казах, че ще бъда апатична към финала, ноооо  издивях !
Бяс ме хвана !  Всички знаехме, виждахме и усещахме, още след първия месец, накъде духа вятъра !
Във темата, всички бяха толкова интуитивни, толкова наблюдателни и аналитични, че сценарият беше ясен, но...
Човек, винаги се надява и слага едно - но, когато, развитието на нещата не му харесва на 100%.Така и аз сложих моето - но.
Не желаех Веселка на финала(като победител). Събрахме се около 10 -12 човека ( колеги и приятели)  и бяхме решили, ако бъдат коректни от продукцията и не изпълнят запланувания си маньовър, ние да съберем определена сума и да я дарим на децата й( като отворим фонд - образование) . От една страна, като благодарност, че продукцията е обективна и не ни  смята за халипави, от друга - да ударим рамо на Веселка (струва ни се ) в по - вярна посока. Но това, което видяхме, ни остави без думи.....Толкова нагло и безсрамно си я издърпаха към победата, че ......наистина ''стой - млък''.
Те затова са дръпнали Краси да играе срещу нея, за да отстъпи (както и стана), защото Сами нямаше да го направи, сигурна съм .
Иии как човек да запази спокойствие ?! Как да приеме, че за пореден път, някой го прави на идиот ?!
А ТЕ, определено се опитаха и не само това, ами ни направиха .
Ето, заради това, бях  бясна ...и явно пролича Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 08:25 от Лейди Годайва

# 1 664
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Веселка разби на игрите.4/4
Видимо тя беше най-пъргавата и концентрирана на финала.Нямаше конкуренция за точките от игрите,нямаше и конкуренция при вота на публиката(това беше ясно само с един клик във ФБ).И като дръпнеш чертата,победи си,момичето.Аз бях за Красимир,но пък съм обективна.
Разбирам,че не я харесвате,да не кажа по-силна дума,ама вода от 9 кладенеца ще донесете,само и само да я оплюете и вместо да поднесете някакво резонно мнение тук,вие ставате за смях.

Общи условия

Активация на акаунт