Януарски бебета 2019! Тема 5

• 24 558
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета! Темата не е много оживена, предполагам покрай рождените дни на мъниците, а и отминалите празници. Скоро май не сме дискутирали редовния въпрос - храненето на дребосъците. Тъй като аз редовно имам опасения, че не съм съвсем веща по този въпрос, се включвам за сверка пак. Колко хранения сте заместили с твърда храна, долу-горе по колко ядат децата, какво предлагате за вечеря и някакви ориентировъчни часове за ядене можете ли да споделите? Струва ми се, че тъпчем на едно място с моя дребчо. Уж все въвеждам по нещо ново, но още от самото начало си вървим по-бавно. С гастрото направихме схема и чудно за мен, но няма да правим тестове за алергия към млечните, според нея било излишно Thinking Каза директно с навършването на годинката да започна и въвеждането на млечните, като общо около 2мес ще сме в период на въвеждане и ще наблюдаваме за реакция. Поради тази причина не сме го записали на кухня, а и явно още едни 2-3мес ще продължа аз да му готвя. Може би повечето от бебоците вече са на кухня и е доста по-лесно.

# 151
И аз изоставам. Преди 10 дни дадох кус кус и сирене. Една лъжичка. На другият ден пъпчици избиха. Само по корема и гърба. Не било алертия според педиатърката. Но пак забавяме нови неща. Давам пюрета и каша засега. До жълтък не знам кога ще се стигне. А наближава и ваксината и пак ще е застой.

# 152
Филип е с 4 заместени хранения, само вечер преди лягане яде мляко. Покрай кухнята въведох и прясно мляко, общо взето даже много-много не следя вече какво яде. Преди няколко дни зачерви бузите и се стреснах, че е от млякото, но се оказа, че е от студа. Слагам крем за студено време и няма проблем.
Мони, ВИП бебе имат меню за алергични към мляко и яйца, може да пробваш.

# 153
Аз май вече всичко съм въвела, освен прясното мляко. Бебчо има 4 твърди хранения, а за заспиване се кърмим. За съжаление продължава да се буди и нощно време поне по два пъти да яде. Много ме изморява това, хич не мога да се наспя, ама какво да се прави. Не знам от зъбите ли е, но се чудя кога ще откажем нощното хранене.
Схемата ни е следната:
З 9:00 - попара/кускус/овесени ядки
О 12:30 - месно/ зеленчуково пюре+ жълтък( в повечето случаи аз му готвя) и плод
СЗ 16:00 - каша ( всичките видове яде)
В 20:00 - кисело мляко с бисквити
Това е при нас, като часовете са ориентировъчни, защото всеки ден спи по различно време

# 154
Здравейте мамчета , нашето синче стана на една годинка на 03.01 всичко мина много добре , сега се радва на подаръците си .
Проходи няколко дни преди годинката сега търчи навсякъде и лази където го е страх все още .
За храненето и аз вече не гледам много много яде всичко даже и от нашата храна само вечер пие АМ и през ноща ако се събуди вече мисля да го спирам и да му давам чай или нещо друго ако се събуди . Всичко съм му въвела отдавна и нямахме проблем. При нас също имаше червени бузки , но от студа 😂 Доста ми олекна от както яде всичко и от общата храна .
Часовете се променят :
7-8 - попара/ кус кус / бисквити / каша (домашна )
12-1 - манджа (с месо ) или пюре
3-4- плодово пюре/ нишесте / кис. мляко
7-8 - манджа или пюре
Жълтъка го давам още през ден , като в супите има и белтък за застройка
Вече има 3 зъбчета и четвъртото се вижда 💙

# 155
Хапва към 8-8.30, после около 12.30, в 16, в 19 и вечер към 21 пие мляко. И аз не гледам вече какво яде. Има 4 заместени хранения и вечер пие мляко. Наскоро му махнах сутрешното мляко, защото той пие много и после не огладнява. Въведох му всичко вече, яйца, прясно мляко и не гледам никакви схеми т.н. Готвя каквото му харесва, само мир да има и така. Честно казано се родих от както не му готвя пюрета, а манджи и подобни и от както се храни на 4 часа.Човека просто не обича пюренца.

# 156
Здравейте, момичета!
Моята дребка през нощта продължава да суче 2-3 пъти, като последния е към6-7-8сутринта. После към 9.30-10 яде каша(попара и кус кус категорично отказва). След2-3 часа я кърмя и заспива. Като се събуди- пюре месно/зеленчуково с жълтък. След 2-3 часа пак кърма и сън. След това, в зависимост от това, кога е станала-плодово пюре(а може и да го прескочи), към 8 часа каша-лека нощ и към9.30-10 заспиване с кърмене. Количествата пюрета са по половин бурканче, в най-добрия случай цяло от 125гр. Днес купих пюре с телешко вече да въвеждам, после свинско. Сиренце и масло отдавна съм въвела. Искам обаче и аз да я запиша на кухня. Четох в темите и освен акт за раждане(копие) и бележка за алергии от педиатърката друго трябва ли? Видях къде е млечна кухня в Младост1, а пункта за получаване на храната пак ли е там? Колко бурканчета и капачки искат? Ако някоя е наясно, ще съм благодарна да сподели,  ако не-ще отида и ще попитам на място.
Зъб горен пак страничен резец  излезе, предните горни никакви ги няма. Този е 4-тия Simple Smile
Аз за друго започнах да се замислям- как ще я отбивам, тя иска да суче, явно и се успокоява така, като я дразнят зъбите. А мислех докъм година и два-три месеца да я кърмя, че колкото по-голяма става, по трудно ще е отказването, но не знам направо. Съжалявам за дългия пост!

# 157
Здравейте и от мен! Нашият рожден ден също мина, онзи ден правихме имунизация и изследвания. Горе долу са добре. Марти препуска из вкъщи, вече е доста стабилен. Храни се 4 пъти през деня с твърда храна и едно нощно хранене с мляко (все още не го пропуска).  Хапва почти всичко, но с телевизор или клипчета от телефона. За съжаление не желае да се храни сам,дори бисквита или парченца плод, нищо не желае да докосне с ръка.

# 158
Филип пък обожава всичко, което може да яде сам. Друг в въпроса колко яде и колко размазва. Grinning
 На консултация сме на 24, чакам с нетърпение изследванията, заради хемоглобина. Ако пак е нисък ще пускаме изследвания за таласемия. Много се надявам да не я е наследил.

# 159
И аз чакам кръвните. Неутрофилите бяха ниски и се бях напрегнала доста, та и консултации правих. След годинка е на 3 месеца вече консултацията. Бих пропуснала януари заради грипа.

# 160
  • София
Нашият бебок за съжаление е болен. Вече пети ден поддържа над 39 градуса. Сваляме я с антипиретици, но после пак я качва. Ходихме два пъти на лекар. Вирусно е. Нито кашля, нито му е зачервено гърлоот, нито хрема има. Само разстройство. Но е тегава история. Все си мисля, че ще започне да се подобрява и пак вдига температура. Вече сме на ръба на силите си всички. А и е голям зор да му дам дори температуропонижаващите - от толкова сиропи, витамини и какво ли не.
Излезе бактерия в носа - Staphylococcus aureus в умерено количество. Сега се чудя трябва ли да рие антибиотик, предвид, че няма нито хрема, нито нищо и количеството е умерено Rolling Eyes . Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази бактерия?
Иначе от вчера вече е на детска кухня, но предвид състоянието му - изяде по 2-3 лъжици от всяко от трите неща. Остатъкът отиде на котката (че ми беше жал да го хвърля). Но той е още на бебешкото меню, защото в другото има прясно мляко и не ми се иска да избързваме, защото беше със съмнения за алегрия към белтъка на млякото и още не съм дала прясно. Но пък му дадох всичко останало - масло, сирене и кисело мляко. И все пак предпочетох да се презастраховам.
Чувала съм много добри отзиви за кухнята, но вчера не бях впечатлена - то без сол, захар и мляко - всичко ми се стори гадно Stuck Out Tongue Winking Eye . Някак зеленчуковите пюрета и месните по-добре ми ухаят. Но тепърва ще трупаме впечатления.
За рождения ден решихме, че просто ще вземем една тортичка, ще духнем свещичка и ще направим няколко снимки. Струва ми се достатъчно. За втория рожден ден ще го мислим като е малко по-осъзнат.

# 161
Zazu, нашата бебка беше 48 часа с температура и нищо друго. Отшумя си просто. Като се роди и се появиха пъпки по лицето и направихме микробиология на носен секрет и излезна стафилококи. Изписаха ни бактробан мас за мазане в нослето, който е спрян, но го намерихме от една приятелка. Иначе има еквивалент. Тази температура е много продължителна според мен, пускахте ли кръв и урина? Относно захранването, съм въвела всичко. Но нямаме заместено хранене. Яде 50 мл и иска да суче. Кърмя я като новородено нон стоп. Гърдите ми започнаха да се пълнят пак, както през първите месеци Simple Smile А на мен ми де иска да спра с кърменето до месец-два.

# 162
  • София
Пуснахме кръвни изследвания още в началото. Лекарката каза, че потвърждават, че е вирусно. Урина не сме.
И аз четох за този Бактробан из интернет, но те знаех, че го няма вече.

# 163
Естествено в БГ, всичко, което работи добре се спира.

# 164
Здравейте, и от мен.

Моето момче реши да си играе тази нощ и сега се разхождам вкъщи като мечка с болен зъб. Пак ще злоупотребявам с кафето днес. Cry

От Коледа насам е на три твърди хранения на ден (по около 160-190 гр.) + мляко на корем.
Суче по цяла нощ и сутрин около 7 пак.
Някъде 9-10 ч. - млечна/безмлечна каша (може да добавя и плод), започнах да въвеждам сирене от вчера.
Около 13:30 ч. - зеленчуково/месно пюре, готвя си аз, но месото е от бурканче.
17-18 ч. - плод/ пюре/ каша, каквото измислим
Заспива към 8-8:30 (понякога и по-късно) с кърмене.
Цялото това обилно полято с кърма. Май няма да се спира с кърменето скоро.

зазу, пуснете една урина за всеки случай щом държи толкова температура, а няма други симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт