ЮЛИ 2020 - Тема №2

• 35 223
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, идвам от августовската тема, термина ми е на 5.08, но най вероятно бебето ще се роди юли, сигурно секции, защото и първата ми Б беше секцио... Сега съм в 9 седмица и 3 дни, (нямам вече зацапване, но си пия утрогестан) вчера бях на преглед, изглежда добре всичко, в понеделник ще пусна изследвания, да видим и там нещата как са... Говорихме за ФМ морфология, моят АГ ми препоръчва да отида при др. Даскалов( Пловдив),  но аз се чудя, няма много добри мнения за него, препоръчайте ми специалист в Пловдив, моля, може и в София, пътуването не е проблем... И като цена имате ли идея как вървят БХС и ФМ?
Аз препоръчвам д-р Борислав Иванов Медлайн, Пловдив- БХС и ФМ са 120лв. Аз се следя при него и досега лоши отзиви не съм чула- изключителен професионалист и човек 😊

# 616
  • София
На мен ми казаха, че ще струва 155 лв. За 17 имам записан час. Вие при кой лекар бяхте ?
Бях при Д-р Чавеева, но ценоразписа е един за всички. Много странно защо на мен са ми взели само 68 лв.

Скрит текст:
Първи триместър скрининг тест - ултразвуков скрининг   90 лв.
Първи триместър скрининг тест - ултразвуков скрининг (близнаци)   110 лв.
Първи триместър скрининг тест - кръвен биохимичен тест + тест прееклампсия ( PLGF)   65 лв.

# 617
Biz, относно лечението с краката в гореща вода, знам, че не е препоръчително за бременни , понеже горещата вода води до намаляване на притока на кислород до плода. Една моя близка така загуби бебчо. Има и няколко статии в интернет.

# 618
Biz, относно лечението с краката в гореща вода, знам, че не е препоръчително за бременни , понеже горещата вода води до намаляване на притока на кислород до плода. Една моя близка така загуби бебчо. Има и няколко статии в интернет.

Хм.... благодаря, не знаех. Дано не е повлияло при мен, че и без това съм параноичка на 100 теми.

# 619
Не го казвам с цел да се заяждам или обиждам, но бременност и самоназначаване на антибиотик звучи доста несериозно и безотговорно!

# 620
Хелоу. За имунната система при бременни -биозин мама.
Може да включите и коластра.
Аз всяка година се ваксинирам с противогрипна и тази година не пропуснах. Надявам се да ми се размине.
Витамини никакви не пия защото всичко повръщам дори фолиева.не мога. Пих за кратко докато ми започна повръщането.
Сега намерих на Pregnacare витамините под форма на сироп. Утре отивам да ги търся.

# 621
Браво, аз много се чудих дали да се ваксинирам бременна, ама не посмях.

За краката в гореща вода е напълно нелепо да се твърди, че се губят бебета така. Трябва доста да си вдигнеш цялостната телесна температура, за да си докараш проблем. Аз постоянно се къпя с вряла вода.

# 622
Biz, 1280лв за пренатест? Какви са тези цени? Close

За горещ душ и киснене на краката във вряла вода и мен са ме предупреждавали, но майка ми и други роднини. Не знам колко е вярно.

# 623
Браво, аз много се чудих дали да се ваксинирам бременна, ама не посмях.

За краката в гореща вода е напълно нелепо да се твърди, че се губят бебета така. Трябва доста да си вдигнеш цялостната телесна температура, за да си докараш проблем. Аз постоянно се къпя с вряла вода.

Когато се ваксинирах (октомври) още не знаех ,че съм бременна. Надявам се да няма проблеми

# 624
Въпрос към момичетата, които са правили пренатест - кой пакет избрахте, виждам, че обхвата им е различен, спрямо цената?
1780 на Vision , чакам резултата следващата седмица.

# 625
Когато се ваксинирах (октомври) още не знаех ,че съм бременна. Надявам се да няма проблеми

Не, напротив, даже било супер, ама в Бг не е много разпространено и докато питам АГ и тооо отмина моментът. Дано сме здрави всички...

# 626
  • София
  Аз също се ваксинирах тогава, дори дарявах кръв за близка и след няколко дена разбрах, че съм бременна. Но съм чела, че в доста държави си е нормално да се ваксинираш по време на бременност, въпреки че ако знаех едва ли щях да се реша.

Това с горещата вода мен много ми тежи, така обичам да се къпя с вряла вода, но сега не посмявам. То си е голям кеф зимата като си замръзнал да се напариш под душа.

# 627
И на мен това с горещата вода ми тежи. Не само, че не мога да се изкъпя с гореща вода, а не мога да се мотая  повече от няколко минути в банята. От парата започва да ми става зле и като изляза съм с позиви за повръщане.

# 628
тинити аз от фраксипарина така жестоко се обринах, че нямаше местенце от лицето, главата и тялото, което да не е в обрив и да не ме сърби. Всички единодушно казаха, че няма проблем за бебето. Така, че обривът си остава проблем само за теб.
Грипните ваксини в чужбина наистина ги слагат на бременни (някъде задължително).

# 629
Къпете си се с гореща вода, за 10мин душ нищо няма да ви стане. Никога не съм се ограничавала за това. Имам чувството, че малко се прекалява с тва пазене.

Общи условия

Активация на акаунт