Отговори
# 375
  • софия
  • Мнения: 30 463
Не режа в чугунка, но не мисля, че ще се повреди, освен ако не се прави касапската.
Пека на дъното на фурната без решетка (огъва се от тежестта) на горен и долен, с вентилатор, само отгоре с вентилатор. Зависи какво и защо.

# 376
  • Мнения: 20 903
От книжката с указания:

# 377
  • София
  • Мнения: 7 582
Ой, добре, който не е изчел указанията внимателно ...мерси! Blush

# 378
  • София
  • Мнения: 2 273
Inferiya, като гледам се опитват да имитират Le Creuset 😀 До утре ли беше промоцията с чугунените съдове? Мисля да отида да взема.

# 379
  • Мнения: 10 292
германският Лидл - има онлайн и можеш да си ги поръчаш с доставка ..ако е толкова зор Wink

# 380
  • Мнения: 43 524
Ако съдът е с капак няма нужда от вентилатор във фурната (според мен).

# 381
  • Мнения: 4 519
Здравейте Simple Smile
Може ли да споделите вашето мнение за тези два съда?

Скрит текст:

Скрит текст:

# 382
  • у дома
  • Мнения: 984
Здравейте на всички!
Скачам директно с въпрос, защото колкото повече чета толкова повече се обърквам.
Преди 2-3 години /не помня точно/ ми подариха два чугунени тигана от LAVA. Сложих ги настрана, защото имам стоманени тигани на Солинген, от които съм доволна и нямах нужда от тях. Сега реших, че вече им е време и ще ги използвам. Гледах клипчета в интернет, че трябва да ги "обработя" предварително т.е. да ги изпека 4-5 пъти. Същевременно, в книжката пише, че са обработени. Въпросът ми е, как най-добре да ги поддържам? Предварително благодаря!

# 383
  • Мнения: 5 806
В Кауфланд тази седмица Simple Smile

# 384
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 16 940
Здравейте на всички!
Скачам директно с въпрос, защото колкото повече чета толкова повече се обърквам.
Преди 2-3 години /не помня точно/ ми подариха два чугунени тигана от LAVA. Сложих ги настрана, защото имам стоманени тигани на Солинген, от които съм доволна и нямах нужда от тях. Сега реших, че вече им е време и ще ги използвам. Гледах клипчета в интернет, че трябва да ги "обработя" предварително т.е. да ги изпека 4-5 пъти. Същевременно, в книжката пише, че са обработени. Въпросът ми е, как най-добре да ги поддържам? Предварително благодаря!
щом са обработени не правиш нищо. използваш ги както другите.

# 385
  • Варна
  • Мнения: 230

Ако имате още въпроси, питайте. Мисля, че назад е изписано доста по отношение на ползването, измиването и поддръжката. Съдовете на LAVA са качествени, така че ако не ви спори работата не бързайте да се отървавате от тях. (не че не съм удрял кьоравото в OLX от хора, на които не им се е занимавало да проучат кое как става) Simple Smile

# 386
  • у дома
  • Мнения: 984

Ако имате още въпроси, питайте. Мисля, че назад е изписано доста по отношение на ползването, измиването и поддръжката. Съдовете на LAVA са качествени, така че ако не ви спори работата не бързайте да се отървавате от тях. (не че не съм удрял кьоравото в OLX от хора, на които не им се е занимавало да проучат кое как става) Simple Smile
Благодаря! Истината е, че малко се притеснявам, защото съсипах един чугунен тиган в съдомиялна, и затова избягвам да ги използвам. От това което чета, мия го само с препарат, мекото на гъбата и докато е сух от време на време го омазнявам със салфетка с малко мазнина /навсякъде чета олио, но не ползвам, мисля или зехтин или мас/

# 387
  • Мнения: 7
Здравейте! Поръчах си тигани от Чугун.бг
Има огромна разлика във вида на двата тигана. Единият е матов, другият лъскав ( струва ми се използван). Звъня на телефоните - изключени. Чета тук, че тези с украински произход не са за препоръчване. Моля, някой запознат по темата, да ми даде отговор. Благодаря

# 388
  • Варна
  • Мнения: 230
Не е никакъв проблем, че са украински. Можеше да са руски, китайски. Просто трябва да има контрол в производството, за да не попаднат и радиоактивни материали и други неща, които нямат място. Марките е добре да са реномирани или поне да не будят безпокойство. Често се претопява стар чугун от други изделия, включително и съсипани, изхвърлени чугунени съдове. По всяка вероятност може и стари електродвигатели да се претопяват, тъй като корпусът им е чугунен. Корпусите на корабите мисля също са от чугун. Влаковите релси може би също.

На снимката ми изглеждат напълно редовни. Ако имаха фабрични дефекти, тогава щеше да е оправдано да искате да бъдат сменени.
Според мен си ги ползвайте без безпокойство. С правилна употреба ще видите, че нищо не залепва и са истинско кулинарно удоволствие.

# 389
  • Мнения: 4 519
Извинявам се, понеже сега забелязах, че в горния ми пост липсват снимките!
Прилагам ги и моля да споделите вашето мнение за тези два съда. Все още не съм ги използвала. Мисля, че трябва да се обгорят. Това задължително ли е и как да стане в домашни условия? Казаха ми, че са от надеждни производители на този тип изделия, така ли е?


Общи условия

Активация на акаунт