Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 389

• 50 979
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив

Източник: https://www.facebook.com/EnginAkyurekBG/photos/a.601307426738966 … ype=3&theater

"Прочетох в пространството, че Енгин бил в новия си сериал като "Дърво". Първо се ядосах. После разсъдих. Ама какво "ДЪРВО"- стройно, стилно, елегантно, синоним на уют и атрактивна хармония, с фини и богати текстури. С дълбоки и здрави корени, израсло НАВИСОКО и устоява на житейските и творческите бури. Естествената му красота и поведение никога не излезе от мода и пасва на всеки стил и вкус. Всеки негов образ е дялан уникат от "ДЪРВО" с уникален отпечатък на майстора.
НЕПОВТОРИМО И НЕОБИКНОВЕНО "ДЪРВО"! Дай боже, да има повечета такива "дървета"?!?"

Мария Горанова

Марта, донякъде съм съгласна с поста за жената и традициите в ПБН. Традициите са за това, за да се променят - имаше такава реклама.

Всеки мъж иска пръв да се докосне до невинността, до чистотата на любимата. Има и изключения - насилието. Тогава любов и доверие, ще излекуват травмата.
При Санджар и Наре - прави ли са или не; минало, настояще и бъдеще - променили ли са се или ще; допълнителните обстоятелства - дете, семейства, приятели - с тях ли ще са или не; съдбата ще ги пожали или не.... Предстои, предстои.

# 571

Вай, бе!

Мариянка  Two Hearts много ми хареса това мнение от Engin Akyurek/BG/ Адмирации за авторката!

Обаче за сериала се коментира много и най-разнопосочно. Никой не е останал равнодушен.
Традиционалисти и новатори /условно разделени/ водят своите коментарни дискусии почти навсякъде.
Малко е трудно да се разберат изконните турски традиции и нрави, затова много хора осъждат на първо четене Санджар и то "рекъл/отсекъл" и веднага искат двойка Наре-Гедиз. Той бил така, пък бил онака за разлика от селянина Санджар.
Обаче има едно обаче - когато тръгваш да пътешестваш из дадена чужда страна задължително се запознай с традициите и обичаите им, защото рискът да останеш неразбран/невъзпитан/груб/надменен е огромен.
Не може в страни изповядващи друга религия и морал, имащи други порядки - да налагаш своето и то като страничен гост-наблюдател.
В никакъв случай не оправдавам грубостта на Санджар, но колкото повече време минава и колкото повече мисля - иска ми се те двама с Наре да видят истината и през очите на другия. Както той - така и тя.
Той трябва да знае, че тя наистина е скочила в пропастта и че е оживяла като по чудо, запазвайки частицата и от двамата.
Тя пък трябва да вникне повече в преживяното и от Санджар. За него самия /не за другите/ той е преживял обидата и  позора. Обичали са се с чиста младежка любов, той я гледаше с някакво благоговение, тя е била неговата мечта-сън. Тя стоеше с ЧК пред него усмихната и щастлива.   Едва после, след... тя призна за посегателството над нея.

Ето тук се разминаха безвъзвратно със собствените си дефиниции за чест и чистота.
Всеки за себе си е прав.
Лошото е, че на този етап Санджар няма и намерение да промени позицията на мирогледа си.
И затова и поведението му спрямо Наре озадачава Гедиз, който не го познава в тази светлина. Но Гедиз не знае истинската причина за пазенето на ЧК и половината мидичка.
Може да си мисли хиляди неща - негово право.
Да, разбра доста за Наре - какво се е случило, но не знае точните причини.
Каврук - също. Но той пък казва още нещо - " Погледни там, където заби нож в сърцето ѝ".

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 12:31 от Марта_49

# 572
  • София
Привет, момичета!
Чета с интерес дискусията около Гедиз. Ама какво толкова му харесват на този Гедиз. Още от първия кадър не ми харесва. Загледа се доста нахално в Наре от първите минути. Изтърси, че по-добре е станало, че се е разделила с бащата на детето - според мен недопустим коментар, след като не познаваш човека срещу себе си и още повече, когато в ситуацията е намесено дете. Най-нагло измъкна от чантата й  и прочете чужд дневник. И върхът е, че след като разбра, че тя е бившата любима на уж "най-добрия" му приятел продължи да се предлага на Наре по всякакъв начин. Всичко това ми говори, че той не е "чист" човек и е склонен към непочтеност. Дано Наре, която е умна жена. бързо да го разбере и да не допуска до себе си един втори Акън, макар и в доста по-рафиниран вид.

# 573
Цитат
Ама какво толкова му харесват на този Гедиз.
  Light /Свети/, newsm10

Ами харесват си го. Wink Simple Smile

Първо, обличат го модерно, второ ухажва/харесва/ Наре, трето има коса.Все такива, важни неща засега. Wink Grinning

А този селянин, недодяланият/Санджар де/, има "наглостта" да и крещи, да е груб с Наре.

Само трябва Наре и Мелек, да приемат Гедиз и той ще ги заведе в Америка, тоест, където поискат.Ще ги избави от всичко лошо и от всички лоши.Толкова е лесно и сега, зависи от Наре и от Санджар да се откажат от войната Wink

# 574
  • Пловдив

Сет.

Да се допълня.

Light /Свети/, напълно съм съгласна с първото ти впечатление.
Ами то си личи - физиономията му от мазна по-мазна. Като им е толкова перфектен на някои, що си няма приятелка. Поне засега не знаем за такава. А това, да четеш съкровени мисли, споделени в дневник, е върха на невъзпитанието. И като е приятел на Санджар, така както чете без разрешение, що не му каза какво е научил от Наре. Ама ха!!!

harmonia_dd, знам че го пишеш с ирония.
Но според мен, Санджар може да й крещи само и дори заради една причина - скрила е съществуването на Мелек.
Отделен въпрос е защо Наре му даде за 1 денонощие Мелек - защото знае, че ще й бъде баща и ще я обича, както само той може.

Сериал да има, историята е прекрасна, а ние искаме всичко да разберем в три епизода.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 13:36 от mariana51

# 575
Свети ,то е ясно ,че си е тип сваляч, но това не е грях сам по себе  и аз мисля, че ако се е влюбил ,е нормално да търси присъствието на Наре . Какво като е бившата на приятеля му, предполага се, че всичко е свършило ,пък и той е женен. А и аз мисля, че те не са чак толкова близки приятели , в смисъл не са си споделяли съкровени неща . Така, че той няма скрупули. Както казах и преди ,той е от типа хора със здравословен егоизъм - така се живее 100 години .

# 576
  • София
той е от типа хора със здравословен егоизъм - така се живее 100 години .

Много ми хареса това определение. Понякога малко завиждам на такива хора. Wink

# 577
Цитат
Но според мен, Санджар може да й крещи само и дори заради една причина - скрила е съществуването на Мелек.
Отделен въпрос е защо Наре му даде за 1 денонощие Мелек - защото знае, че ще й бъде баща и ще я обича, както само той може.

Противоречия. както при Наре/потъмненото по-горе/ така и при Санджар/едно "крещи" на Наре, а друго чувства.

Ще видим какво ще става, тъй като легендата ще умира.Санджар ще разбере ли точно какво се е случило с Наре. Thinking

# 578
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=grN7Qr4uW_g&t=62s

15-те най-добри филми за 2019 г.
"Една любов, два живота" е трети в класацията.

Класацита е направена от Керем Акча - кинокритик, международен програмен директор на кинофестивала в Адана от 2017 г, филмомер - Оскар експерт.

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1210910771674112001

От официалният сайт на сериала:
Гедиз се сблъсква с фактите, които е открил в сърцето си.

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 16:14 от mariana51

# 579

https://www.youtube.com/watch?v=grN7Qr4uW_g&t=62s

15-те най-добри филми за 2019 г.
"Една любов, два живота" е трети в класацията.

Класацита е направена от Керем Акча - кинокритик, международен програмен директор на кинофестивала в Адана от 2017 г, филмомер - Оскар експерт.

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1210910771674112001

От официалният сайт на сериала:
Гедиз се сблъсква с фактите, които е открил в сърцето си.

smile3525

Ох, има и такива бащи. ooooh!

# 580

Гледах по ТВ - "Красавицата и звяра". Обичам истории в които любовта побеждава.

В този ред на мисли - ако любовта между Санджар и Наре е била истинска - то ще я бъде.
......................................

Момичета  Two Hearts нерде сте?

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 19:49 от Марта_49

# 581
# 582
  • Пловдив

http://adba.tv/okunmali/sefirin-kizi-hosgeldin-onyargi-timi/

Дъщерята на посланика: Добре дошли в екипа за пристрастия

Наблюдавам как социалните медии се разтърсват откакто започна "Дъщерята на посланика". Мъж не вярващ на любимата си, която е била изнасилена от човек, когото смята за неин по-голям брат, точно както прави баща й, я изхвърля с обиди на улицата. Жена, която мисли, че няма опора в живота се хвърля от скала. Попаднах на изказвания от силни жени, които искат да бъдат чути от екран и от нашите чуждестранни приятели, които за пръв път в живота си са се сблъскали с табуто на девствеността, тъй като имам две думи по този въпрос.

Нека помислим първо. За първи път ли виждаме насилие на екрана? Доколкото си спомням, във филмите за Йешилчам мъжете биха могли да ударят по главата жена. Тогава всички щяха да продължат и да го приемат съвсем естествено. Има дори много филми, в които това се използва като комедия. Израснахме с тези филми и това бяха разкази, които нормализираха насилието. Може би решаващият фактор тук е не демонстрирането на насилие, а това, което се случва на страните.

Хайде да преминем към "Дъщерята на посланика". Не мисля, че Санджар е израснал, правейки патриархат с приятелите си, работейки в маслинови горички. Нека не забравяме, че "купих на сина си невинна булка". Така се хвалеше майката на сина. Разбира се, той щеше да отговори с отровна и уязвима смелост.
Изобреталността е да промениш  такъв човек. Мъжете, които мислят, че са измамени, тероризират под името "убийство на честта", убивайки я всеки ден. Не виждаме ли тези проблеми по телевизията? По кой канал трябва да разкажем на хората? Има ли възможност да влезете във всеки дом и да обясните? Имате телевизор, "Дъщерята на посланика" видя и оцени тази сила, и това е събитие. Женските движения бушуваха по целия свят и накрая всеки намери смелост да каже: "И аз бях тормозена". Освен това общественото мнение променя хода на нещата. Какво не е наред с посланията, които се казват, нали така?

Наистина ми е трудно да разбера възражението срещу решаването на тези въпроси. Този сериал има шанс да влезе в домовете на хора, които са били обхванати от необясним страх, които са преживели много тормоз, дори и да не им се вярва. Има хора, които ще спрат и ще се замислят за последствията от премълчаването на тормоза и няма да повярват в историята, за сметка на това да живеят отново в съзнанието на тормоза/преследването. Може би един ден, когато жените говорят за проблемите си, ще си спомнят за Наре. Ще си кажат, гледала съм тази история от гледна точка на жертвата. Кой знае? Дори възможността за това е добра.

Сериалът ни дава възможност да съчувстваме на жертвите. Когато наблюдаваме болката на Наре, ние сме още по-ядосани на Санджар. Той е зъл, невеж човек, който трябва да бъде груб, а не да има това, което разбира, да обича. Така наречената мъжка гордост на Саджар заради това, как всичко е съсипало живота на всички се разгръща пред нас. Когато не вярваме на потиснатите, виждаме празник на жестокостта. Това украшение на насилието срещу жените ли е? Дайте мнение, която надскача думите, моля.

Гледането на сериала е пътуване през героите, свидетели на промените стъпка по стъпка. Не става въпрос за гледане на двуминутна сцена и разчитане на това, което излиза от социалните мрежи. Нека Санджар да плати цената на стореното, нека осъзнае, че никоя любов няма да оцелее без труд и уважение. Всички знаем, че сериите са комерсиални. Нека хората отново докоснат водата и сапуна, докато спечелят. Сега, когато всички сме ядосани на Санджар, сериалът е на прав път. С любов и уважение, благодаря на всички, които допринесоха със своя принос.

# 583

Цитат
Гледането на сериала е пътуване през героите, свидетели на промените стъпка по стъпка. Не става въпрос за гледане на двуминутна сцена и разчитане на това, което излиза от социалните мрежи. Нека Санджар да плати цената на стореното, нека осъзнае, че никоя любов няма да оцелее без труд и уважение. Всички знаем, че сериите са комерсиални. Нека хората отново докоснат водата и сапуна, докато спечелят. Сега, когато всички сме ядосани на Санджар, сериалът е на прав път. С любов и уважение, благодаря на всички, които допринесоха със своя принос.
Мариянка Two Hearts за превода!

Радвам се, че и ние усетихме що за сериал ще ни покажат - Енгин, Неслихан и останалият екип.
Какво ще внушат на публиката, която обаче първо трябва да разбере на простосмъртен език за какво иде реч и дума.
Адмирации отново за Енгин и Неслихан, че са избрали този проект - труден, с щекотливи теми за тяхното общество.

Ще си плати Санджар, ще си плати и още как.
След излъчването на първи епизод бях писала, че Санджар е "такъв - олицетворяващ лицата на много мъже в Турция."
И малко по-късно -

"Силно се надявам, че темата която зачекват и е основна в сериала - да бъде развита в полза на равноправието и свободния дух на жената."

"Бих ги признала за големи СЦ, ако успеят да комбинират двете неща - едно момиче да бъде чисто и недокоснато, да има чест и морал - както и другото - да му бъде насадено в мъжкия мозък, че жената също има права и всеки който накърни това да си понесе наказанието.
Трябва превъзпитание на мъжката публика, щото ако Санджар не проумее в най-скоро време някои неща - чрез поведението му ще затвърдят точно тази порочна практика "Ако жената не е наистина с ЧК - то тя да бъде низвергната"."

# 584

http://adba.tv/okunmali/sefirin-kizi-hosgeldin-onyargi-timi/

Дъщерята на посланика: Добре дошли в екипа за пристрастия

Наблюдавам как социалните медии се разтърсват откакто започна "Дъщерята на посланика". Мъж не вярващ на любимата си, която е била изнасилена от човек, когото смята за неин по-голям брат, точно както прави баща й, я изхвърля с обиди на улицата. Жена, която мисли, че няма опора в живота се хвърля от скала. Попаднах на изказвания от силни жени, които искат да бъдат чути от екран и от нашите чуждестранни приятели, които за пръв път в живота си са се сблъскали с табуто на девствеността, тъй като имам две думи по този въпрос.

Нека помислим първо. За първи път ли виждаме насилие на екрана? Доколкото си спомням, във филмите за Йешилчам мъжете биха могли да ударят по главата жена. Тогава всички щяха да продължат и да го приемат съвсем естествено. Има дори много филми, в които това се използва като комедия. Израснахме с тези филми и това бяха разкази, които нормализираха насилието. Може би решаващият фактор тук е не демонстрирането на насилие, а това, което се случва на страните.

Хайде да преминем към "Дъщерята на посланика". Не мисля, че Санджар е израснал, правейки патриархат с приятелите си, работейки в маслинови горички. Нека не забравяме, че "купих на сина си невинна булка". Така се хвалеше майката на сина. Разбира се, той щеше да отговори с отровна и уязвима смелост.
Изобреталността е да промениш  такъв човек. Мъжете, които мислят, че са измамени, тероризират под името "убийство на честта", убивайки я всеки ден. Не виждаме ли тези проблеми по телевизията? По кой канал трябва да разкажем на хората? Има ли възможност да влезете във всеки дом и да обясните? Имате телевизор, "Дъщерята на посланика" видя и оцени тази сила, и това е събитие. Женските движения бушуваха по целия свят и накрая всеки намери смелост да каже: "И аз бях тормозена". Освен това общественото мнение променя хода на нещата. Какво не е наред с посланията, които се казват, нали така?

Наистина ми е трудно да разбера възражението срещу решаването на тези въпроси. Този сериал има шанс да влезе в домовете на хора, които са били обхванати от необясним страх, които са преживели много тормоз, дори и да не им се вярва. Има хора, които ще спрат и ще се замислят за последствията от премълчаването на тормоза и няма да повярват в историята, за сметка на това да живеят отново в съзнанието на тормоза/преследването. Може би един ден, когато жените говорят за проблемите си, ще си спомнят за Наре. Ще си кажат, гледала съм тази история от гледна точка на жертвата. Кой знае? Дори възможността за това е добра.

Сериалът ни дава възможност да съчувстваме на жертвите. Когато наблюдаваме болката на Наре, ние сме още по-ядосани на Санджар. Той е зъл, невеж човек, който трябва да бъде груб, а не да има това, което разбира, да обича. Така наречената мъжка гордост на Саджар заради това, как всичко е съсипало живота на всички се разгръща пред нас. Когато не вярваме на потиснатите, виждаме празник на жестокостта. Това украшение на насилието срещу жените ли е? Дайте мнение, която надскача думите, моля.

smile3525

Остава да видим промяната в Санджар, за да върви сериалът в

правия път...

Общи условия

Активация на акаунт