От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 19

• 45 897
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Напоследък доста фишинг мейли циркулират с подобно съдържание. Не ги отварям, директно трия. Затова и не знам  дали изобщо съдържат номер на пратка, но факта, че няма име за обръщение ми говори - фишинг.

# 466
През миналите 2 месеца заливаха с подобни мейли и свързани с амазон акаунти. Аз лично бях получила над 20. Фишинг е най-вероятно.

# 467
Някой получавал и е такова от ДЧЛ? Нямам пратката с такъв номер и тегло (имах две предния месец - едната още не съм взел, но двата долара ги платих към айхерб.
Скрит текст:

Фишинг мейл е. Ако беше истински мейл, щеше да бъде споменато твоето име - пращали са ми мейли от DHL, но винаги започват със "Здравейте ....." /точното ми име от съответната поръчка/. Включват и име на онлайн магазина, от който е поръчано, номер на товарителница и точен адрес за доставка.

# 468
Здравейте,
Обмислям доставка  с GGBG (за първи път изобщо ползвам подобни услуги) и видях, че тарифата им е 1,99 на всеки започнат килограм в рамките на един курс - това означава ли, че ако ми доставят малък пакет с тегло под 1 кг от Англия цялата цена на доставката до склада им в София е 1,99? Може би аз се бъркам, но ми се вижда твърде ниска цена?

# 469
  • Sofia
Да, това е цената.

# 470
Да попитам ветераните с пратки от ggbg - колко време след като пратката е получена в английския им офис получавате съобщение? Гледам нещо в старите теми пишете, че статуса в сайта им дълго време не се променя.
И друго - веднъж в седмицата ли имат курс? Тоест ако днес са получили пратката, да я чакам другата сряда, така ли? Мерси предварително!

# 471
  • гр. София
Да попитам ветераните с пратки от ggbg - колко време след като пратката е получена в английския им офис получавате съобщение? Гледам нещо в старите теми пишете, че статуса в сайта им дълго време не се променя.
И друго - веднъж в седмицата ли имат курс? Тоест ако днес са получили пратката, да я чакам другата сряда, така ли? Мерси предварително!
Аз получавам на същия или следващия ден. И, да, веднъж седмично имат курс.

# 472

Май зависи дали са заети или дали им се занимава.. Миналия вторник получих пратка, не я отразиха 2 дни в профила и им писах - никакъв отговор. Чак в Неделя получих мейл, че е отразена в профила и на другия ден е потеглила към България. Може да са решили да ги отразяват чак като товарят камиона, или само в моя случай са постъпили така..

# 473
На мен ми ги отразяват в профила веднага като ги получат. Имате ли в предвид че там доставките не са като тук - "на следващия ден"?

# 474
Здравейте, искам да попитам тези които си поръчват дрехи от Англия дали само добавяте адреса на куриерската фирма и трябва ли да ги уведомя предварително? Става на въпрос за Shein и тъй като ще поръчвам за пръв път така искам да съм сигурна на 100 процента. Благодаря

# 475
Да, след като поръчката е потвърдена, правиш каквото е описано на сайта на превозвача.

# 476
  • Стара Загора
Момичетааа, това беше публикуванов в темата за iherb:

# 477

Борис Джонсън още не знае какво ще се случва, но DHL знаят...

# 478

Борис Джонсън още не знае какво ще се случва, но DHL знаят...
Еми то годината почти свърши.... не мисля че имат кой знае колко време за преговори, а като чета пресата - нямат и желание, така че Брекзит без сделка е най-вероятният изход в момента, поздравления че все пак някой се е сетил да се подготви предварително за най-лошия вариант.
За нас би било чудесно да удължат преходния период с поне още година и да договорят ... нещо, но вече почвам да се съмнявам в благоприятния за нас потребителите, изход.

# 479
  • Стара Загора
Кофти се получава...
Проблемът в момента е, че или няма начин или аз не мога да се сетя за такъв, което е по-вероятно, но поръчките ми от Англия рязко ще намалеят. Разбира се, ако сайтовете решат да калкулират ДДС веднага при плащане ще е най-добрият вариант и всичко ще е, както преди. Иначе ще спестя някой лев, но все ще ме измъчва факта, че няма да мога да поръчам нещо.

Общи условия

Активация на акаунт