Коледен базар в Букурещ

• 5 752
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
На 30 мин пеша е, обаче в чужд град и въпреки навигацията се лутахме час и половина докато го намерим. Питахме хора по улиците. И не само ние постоянно засичахме други хора от групата в същото положение. На самия базар е лудница толкова много хора има, че нито можеш да видиш, камо ли да купиш.
ЕЛИ това ми е огромен минус към агенцията. Не може да се запишеш на коледен базар и да няма организирано посещение до там. На паркинга на парламента спокойно може да дойде автобус в оречен час и да ни прибере. Дори и пешеходно да е някой първия път трябва да те заведе. Има възрастни хора, без навигации, има деца...

# 46
Току-що се прибирам от базара.
Не бих повторила! Хубаво е, но твърде пренаселено. Радвам се, че го видях веднъж, защото си заслушаваше, но втори път не бих отишла. Както вече бяха написали - хората бяха толкова много, че едвам се разминаваме. Всеки се блъска в някой. Нищо не си и купихме, освен храна и няколко магнита. Просто от хората нищи не можехме да видим, за да си харесаме. За козуначените коминчета чакахме около 40 мин на опашка.

# 47
Здравейте,
просто от любопитство....козуначените коминчета на пазара в Букурещ каква големина са? Понеже в България съм ял едни малки (една педя) на цена от 5 лева, а преди няколко дни се върнах от Сату Маре, северна Румъния, където едно огромно коминче (поне 40 см. дължина имаше), беше за 6 лева. Та ми стана интересно просто да сравня цените със северна Румъния и пазара в Букурещ.
Благодаря

# 48
На 30 мин пеша е, обаче в чужд град и въпреки навигацията се лутахме час и половина докато го намерим. Питахме хора по улиците. И не само ние постоянно засичахме други хора от групата в същото положение. На самия базар е лудница толкова много хора има, че нито можеш да видиш, камо ли да купиш.
ЕЛИ това ми е огромен минус към агенцията. Не може да се запишеш на коледен базар и да няма организирано посещение до там. На паркинга на парламента спокойно може да дойде автобус в оречен час и да ни прибере. Дори и пешеходно да е някой първия път трябва да те заведе. Има възрастни хора, без навигации, има деца...
Да, доста тъпо. Гледах го аз на картата и не ми хареса къде се намира... А те не писаха ли мейл по- рано да кажат е кой хотел сте? Аз ще ги питам тези дни, за да си изготвя маршрут предварително.
Пиши после какво сте правили днес Simple Smile
Общо взето като имаш възможност ще се радвам да напишеш как пътувахте, много ли чакахте на границата, как е хотела, екскурзовода?
Благодаря ти предварително Simple Smile

# 49
Здравейте,
просто от любопитство....козуначените коминчета на пазара в Букурещ каква големина са? Понеже в България съм ял едни малки (една педя) на цена от 5 лева, а преди няколко дни се върнах от Сату Маре, северна Румъния, където едно огромно коминче (поне 40 см. дължина имаше), беше за 6 лева. Та ми стана интересно просто да сравня цените със северна Румъния и пазара в Букурещ.
Благодаря

И на базара беше около 40 см за 15 леи. Беше много вкусно.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 09:15 от sweety2831

# 50
Да, доста тъпо. Гледах го аз на картата и не ми хареса къде се намира... А те не писаха ли мейл по- рано да кажат е кой хотел сте? Аз ще ги питам тези дни, за да си изготвя маршрут предварително.
Пиши после какво сте правили днес Simple Smile
Общо взето като имаш възможност ще се радвам да напишеш как пътувахте, много ли чакахте на границата, как е хотела, екскурзовода?
Благодаря ти предварително Simple Smile

На границата и в двете посоки минахме светкавично. Те по принцип в по близки хотели ги настанявали, но тъкмо разгледахме града докато търсим базара, а и времето беше прекрасно. В фейса им има клип точно когато ние бяхме да видиш каква лудница е. Само се завъртяхме там изпихме по едно вино и отидохме на заведение.
В неделя посетихме парламента. Величествен е много ми хареса, после имахме 4 часа свободни в мола, които минаха много бързо. Само два часа и нещо пазарихме от Карфур и аз лично се прибрах с три пълни торби:)
В автобуса беше топло. Часовете се спазваха стриктно. На мен като цяло всичко много ми хареса.

# 51
Каква е цената за посещение на Парламента? На нас ни предлагат посещение в неделя, разбира се по желание :=)

# 52
На мен ми стана интересно какво си накупихте от Карфур? Някакви по-изгодни неща ли има?

# 53
Аз планирам да отидем на 30.12, но така като гледам базар вече няма да има по това време. Ще бъдем с една нощувка и се чудя какво можем да разгледаме- молове не ми се гледат, в неделя планирам термите, но ми остава въпроса за събота. Парламента очевидно ще го посетим, но ако някой даде идея за нещо друго интересно ще съм благодарна. Двама възрастни сме Simple Smile

# 54
Много ми препоръчват Природо-научният музей. Не съм ходила, но много капризна приятелка беше там и каза, че много и е харесало. Чудим се дали да го включим в програмата.

# 55
Аз го похвалих няколко пъти, вкл. и в тази тема. И продължавам да го хваля. По-добър е от всички у нас такива на куп. И децата ми го харесаха, а те рядко харесват музеи.
Пък до него има още два - на селянина /да не се бърка с този на селото/ и геоложкия. Струват си и трите.

# 56
На мен ми стана интересно какво си накупихте от Карфур? Някакви по-изгодни неща ли има?

Предимно шоколадови изделия и техни основни хранителни стоки.

# 57
Пристигнахме и ние на Коледния базар. Днес цяла България е в Букурещ Grinning

Държа да препоръчам ресторант La Mama в Стария град - традиционна румънска кухня, прилични порции на разумни цени. Ядохме трансилвански гулаш, румънски сарми, мичита и разбира се мамалига със сирене и сметана. Останахме много доволни.

# 58
Ели - Мели в кой хотел сте? Ходихте ли за базара?

# 59
В Ибис сме, извадихме късмет. Ходихме до базара, наистина е много близо и удобно. Там не беше много голяма лудница към 17 часа, но към 19 като тръгвахме взе да става кошмарно клаустрофобично. Пих един много добре изглеждащ горещ шоколад, с разни поръски, бонбонки, бисквитки, но на вкус беше гаден разторим инстантен прашец, за 15 леи Grinning А изглеждаше адски изкушаващо..
Искахме да вземем коминче, но нямах нерви да се редя 1 час..

Общи условия

Активация на акаунт