За зълвата "с любов и още нещо"

• 13 485
  • 176
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Казваш ясно и високо, че не желаеш контакт със зълва си поради тези и тези причини, но че нямаш против мъжът ти да поддържа контакт с нея. И драмата приключва. Не разбирам защо трябва да се умува, просто е.

Btw, проблемът е в мъжа ти, защото е путьо. А не в свекървата или зълва ти. Просто ти е съпруг и си склонна да го оневиняваш, за сметка на онези две лоши, лоши жени. Човещинка.

# 31
А, то не пречи поне от хорски срам да отидат на изписването или на някой рожден ден. Отношението им пак може да си е кофти.
Скрит текст:
Наблюдавам отблизо същото в момента. Момичето си е толкова мило и добро, а се държат с нея като с боклук. И тя не иска да общува с тези хора и напълно я подкрепям, въпреки, че "лошите" са от моята по-далечна рода. Но при нея, поне мъжът й не мълчи, той им е теглил майните вече.

# 32

Ако моето дете не ми каже за собствената си сватба най-вероятно ще се почувствам обидена.

Хоуп, някои родители така добре са си заслужили да не им се казва абсолютно нищо. Та, ако ти се случи нещо подобно, ще си търсиш своите грешки в отношението към децата.
Никой не се жени тихомълком, ако знае, че ще получи разубеждаване, критики, обиди, ярост, подигравка.

Накратко, разбирам съпруга.

# 33
  • София
Това, че са оишли на изписването и на някой друг РД е от хорски срам 'какво ще кажат хората' и предполагам след настояване от страна мъжа. Далеч не е от загриженост. Пример - от изписването до първия РД ни едно тел. обаждане да попитат как са, що са и т.н., камоли да инициират среща в някоя градинка и да го видят това бебе.

# 34
Авторке, ще те попитам само едно: на майка си и баща си каза ли за подготовката за сватбата или и те научиха от служителка някоя на ГРАО?
 Ти вина виждаш в мъжа си, свекървата ,зълвата, но не и в себе си.
Виновна си! И те са прави да те приемат.
За децата обаче грешат и тази грешка ще рефлектира върху тях по-късно, когато децата ви станат самостоятелни хора и не ги бръснат за нищо.

Не знам как ще се почувствам, ако синът ми реши да се жени и подготвя сватба без да ми каже и трябва да го научавам от някаква си от ГРАО. Смятай ,че мъжът ти сигурно е прехвърлил вината върху теб.Направо съм сигурна. А не е изключено да е и точно така, ти да не си искала да им казвате.
Ужасна работа, сигурно им е било трудно да го понесат.Но той все пак им е кръвна рода и накрая са отстъпили. за себе си не го очаквай и не го искай. Трябваше да мислиш навреме, когато си се крила и си подготвяла твоята си сватба.
Боже, каква измет на тоя свят само....
И двамата младоженци....пък и сръдни отгоре на това, брей! Все друг някой виновен....Close Close
Онези пък не искат да виждат дори децата, сякаш те са командвали парада.
Един дол дренки сте всички.
Мила селска картинка....

# 35
На тоя български гений родата какво е обещала срещу послушание?

# 36
Поредният съпруг квалифициран като прекрасен, с лоши, лоши, майка и сестра.

Много неща са ми неясни в тая история. Как може да не се съобщи на родни майка и сестра, че ще се жениш? Защо след като роднините са разбрали от външни хора, че се готви сватба, недоразуменето не е изяснено? Присъствали ли са на сватбата? Само тая сватба - за неуведомяването за която е причина синчето, а не булката - е причина да я намразят? Как така се точи това негативно оттоншение 12 - дванадесет-  години, без прекрасният съпруг да вземе отношение? През това време той общува ли с мама си и сестра си?

И сега, най-интересното, защо се крие, като говори със сестра си, какъв е проблема той да си говори и общува, а жена му не... За децата вече не знам, аз не бих ги насърчавала да ходят някъде дето ще обиждат майка им, а ако се държат прилично в това отношение - баща им да ги води, ако иска.

# 37
Тя свекървата като инициира да се срещне с внучето и да му се порадва , пак излиза крива - като онази в триетажната къща.
В случая е - каквото повикало, същото отговорило. В този случай и да не посмее за внучета да пита, след като и достойна за сватбата не е оценена.Отговорът не се нрави , защото някои хора обичат все по тяхната свирка да се ходи и те да са ухажвани, независимо какви ветрове са посели. Ми не става - бури се пожънват и отхвърляне.
   И защо все пак не са били поканени на сватбата - трябвало е да има сериозна причина .

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 16:23 от Анонимен

# 38
  • София
Авторке, ще те попитам само едно: на майка си и баща си каза ли за подготовката за сватбата или и те научиха от служителка някоя на ГРАО?
 Ти вина виждаш в мъжа си, свекървата ,зълвата, но не и в себе си.
Виновна си! И те са прави да те приемат.
За децата обаче грешат и тази грешка ще рефлектира върху тях по-късно, когато децата ви станат самостоятелни хора и не ги бръснат за нищо.

Не знам как ще се почувствам, ако синът ми реши да се жени и подготвя сватба без да ми каже и трябва да го научавам от някаква си от ГРАО. Смятай ,че мъжът ти сигурно е прехвърлил вината върху теб.Направо съм сигурна. А не е изключено да е и точно така, ти да не си искала да им казвате.
Ужасна работа, сигурно им е било трудно да го понесат.Но той все пак им е кръвна рода и накрая са отстъпили. за себе си не го очаквай и не го искай. Трябваше да мислиш навреме, когато си се крила и си подготвяла твоята си сватба.
Боже, каква измет на тоя свят само....
И двамата младоженци....пък и сръдни отгоре на това, брей! Все друг някой виновен....Close Close
Онези пък не искат да виждат дори децата, сякаш те са командвали парада.
Един дол дренки сте всички.
Мила селска картинка....
Измет??? Защо? И защо да е виновна, че се е съобразила с желанието на собствения си мъж, да им се каже лично от него, когато се върне в БГ? Те са си негови родители и сестра, съответно и решението кога да им каже си е негово. Тя какво да направи? Да отиде "през галвата му" и да им каже? Селската картинка е в устата на служителката на ГРАО, която е разпространила информация, която няма право да разпространява.  Пък маминка защо не се сърди на отрочето, а на снахата? Толкова си е възпитала синчето, та не смее да й каже за коя ще се жени. Явно той "си знае стоката", преценил е, че няма да я приемат по една или друга причина, и е искал да е тук, когато разберат за намерения им, за да не я "нападат", докато е сама в БГ. А може и просто да е искал такова важно нещо да го съобщи очи в очи.

# 39
  • Варна
Били са поканени. Просто мъжът е настоял жена му да мълчи, докато той се върне от чужбина и после заедно да им съобщят, че са решили да се женят. Междувременно тя използва времето за да организира някои неща, докато той се прибере. Обаче служителката пуска клюката и нещата ескалират.

# 40
Поредният съпруг квалифициран като прекрасен, с лоши, лоши, майка и сестра.

Много неща са ми неясни в тая история. Как може да не се съобщи на родни майка и сестра, че ще се жениш? Защо след като роднините са разбрали от външни хора, че се готви сватба, недоразуменето не е изяснено? Присъствали ли са на сватбата? Само тая сватба - за неуведомяването за която е причина синчето, а не булката - е причина да я намразят? Как така се точи това негативно оттоншение 12 - дванадесет-  години, без прекрасният съпруг да вземе отношение? През това време той общува ли с мама си и сестра си?

И сега, най-интересното, защо се крие, като говори със сестра си, какъв е проблема той да си говори и общува, а жена му не... За децата вече не знам, аз не бих ги насърчавала да ходят някъде дето ще обиждат майка им, а ако се държат прилично в това отношение - баща им да ги води, ако иска.
Абсолютно съм съгласна. Прекалено повърхностно е едностранчиво е пресъздадена историята. Възможно е реакцията на авторката в онзи момент да е провокирала последващото поведение и отношение. Не става ясно.
Знам само, че със сарказъм и тропане с крак нещата не се оправят.

# 41
  • София
Като цяло съпругът се държи доста неадекватно, да не употребявам по-силна дума. Хубаво, решил да се жени, спокойно е можел и по телефона да съобщи, след като не е бил наличен в страната. Отделно поведението му сега е пак инфантилно - да ходи и да се крие като мишок, че разговаря със сестра си.
По конкретния казус: като цяло съм дебелокожа и трудно да се обидя от факта, че някой не харесва мен или детето ми. Решавам въпроса с минимизиране на общуването и куртоазни срещи, когато е наложително и отсъствието ми би провокирало панаир. В това отношение мога и съвсем лицемерно да се държа на принципа "каквото повикало, такова се обадило". В случая сестрата родила, не е съобщила, че е бременна, жива и здрава да е. Ще върна реципрочен жест - отивам на изписването, усмихвам се, честитя, подарък и после изпадам в неизвестност.

# 42
Това, че са оишли на изписването и на някой друг РД е от хорски срам 'какво ще кажат хората' и предполагам след настояване от страна мъжа. Далеч не е от загриженост. Пример - от изписването до първия РД ни едно тел. обаждане да попитат как са, що са и т.н., камоли да инициират среща в някоя градинка и да го видят това бебе.
Няма как да знаем. Факт е обаче, че са били там. Но ако всичко е било едностранно, и тя ясно е показвала, че не иска да има връзка с тях, никога не се е чула с тях по телефона и се е държала саркастично, когато са подали ръка, много вероятно е да са получавали информация как са децата от сина си и да са чакали някакъв сигнал, че и от нейна страна са добре дошли.

# 43
Обиждаха ме, чужда съм била...
права ли съм да не искам никакви контакти със зълва ми?

Някои цели семейства са отвтратилени и няма да приемат никоя за снаха. Това трябва да го знаеш. Не зависи от теб. Злобни и гадни към всекиго.

За зълвата - не си права. Може да се пречупиш и да станете близки. Наранена си, но трябва да си по-голямата.

Пък маминка защо не се сърди на отрочето, а на снахата? Толкова си е възпитала синчето, та не смее да й каже за коя ще се жени. Явно той "си знае стоката", преценил е, че няма да я приемат по една или друга причина, и е искал да е тук, когато разберат за намерения им, за да не я "нападат", докато е сама в БГ. А може и просто да е искал такова важно нещо да го съобщи очи в очи.

Точно така, Афродита.

Нали не си представяте да крием действията си от любящи, подкрепящи и уважаващи ни родители?!!!

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 16:40 от tainichka

# 44
А аз да питам, като не искаш тази жена да е част от живота ТИ (защото няма как да не е част от живота на мъжа ти), защо настояваш той да говори с нея в твое присъствие? Това не увеличава ли нейното участие в твоя живот?

Общи условия

Активация на акаунт