Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 620
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ние вече се опитваме с пълзенето, и обогатихме речника си с оше една дума. Казва мама,тата,баба,амам като види вдене и бау като види кучето.
Ехааа твоето момче направо говори.
Моето е на жестомимичен режим 😁 Хваща си ръцете и имитира , че пие с шише и ми подвиква. Като му занеса млякото и ми ръкопляска 😂 Единствено към кучето се обръща по име вика  Му АЕ и прави жест “ела” със свиване на пръсчета.
И като яде казва “ам”
Но пък виж с лазенето ХИч го няма. Днес му се изтърколила топката и вместо да се мръдне, взел една маймуна и замахва с нея да си я прибута. Той май няма да лази.
Като ти хване ръката и веднага се изправя. Опитвах да му покажа, че това може да прави в леглото или по шкафовете, е не ще. Може пък и ръчичките да са му слаби, знам ли.

# 151
Моят е като хлебарка бърз, на няколко пъти не успявам да стигна навреме да му извадя ръката от кучешката купа, та и с гранули е захранен. Още преди да стане на 7м се изправи в кошарата и сега го прави навсякъде. Ако му местя дистанционото по масата, се придвижва, за да го достигне, иначе е на принципа от право положение-по гъз и духва на накъде.
Вече разбирам колко ужасяващи последствия може да имат 5 секунди тишина без наблюдение. Grinning
Идеи за занимания пред деня? Празниците свършиха, таткото се радва отново на социални контакти, а аз пак се чудя как да свърша домакинската работа като дори и за 1 минута не стои мирно детето.

# 152
Хихи бебоци и ние казваме мама ,баба ,ам ам и разни негови си , пълзи назад и се върти само на 360 градуса и се опитва да се  задържа  на четири крака :д пробвахме паяка наляво надясно и назад му харесва

# 153
  • София
MyDecember, това с гранулите и аз го очаквам 😂 Когато забременях и една от кучкарките в парка ме предупреди, че е заварвала дъщеря си да пие вода от купата на кучето и да му яде кренвирша 😁
Ние преди години изнесохме една огромна палма в коридора на блока, защото каката се завираше в пръстта.
Ей такива забави предстоят 😁
А да ви питам нещо не мн забавно- гледахте ли вече за ясли? През 2009 беше бейбибум, но пък имаше 20-30 блока по-малко в нашия квартал 🙄, а яслите са си същия брой. Каката някога я приеха съвсем легално и на ясла, и на градина. Но сега съм доста притеснена. На работа не ми се връща, но няма как да стоя вкъщи с 380 лв

# 154
  • София
Аз мисля да остана две години и половина вкъщи, но така или иначе за ясла не се тревожа, защото баткото ми го приеха миналата година и малкия ще има допълнителна точка, така че със сигурност ще го вземат и него като му дойде времето. Поне тоя въпрос ми е отпаднал като тревога.

# 155
Мисля вече да започна да се интересувам. Искам да го пусна на 2-2 и половина, но тук във Варна също е трудно.. А ще започвам магистратура и мога да съм вкъщи, но и детето има нужда от деца и контакти все пак. Сякаш не съм се замисляла още така дълбоко, с таткото искаме като стане на 2 и нещо да работим за 2ро, а иде ли малкия на ясла/градина, ще ни носи вируси. Това е неизбежно така или иначе..

# 156
  • София
Аз заради вирусите го държа вкъщи тая зима, докато е малко бебето. Догодина вече ще си ходи, въпреки че ще мога да го гледам, но искам да се социализира.

# 157
  • Варна
Аз съм със близнаци и всички ми казват, че няма да имам проблем, но истината е, че изтръпвам от мисълта, че ще трябва да се върна на работното си място Sad хич не ми харесва и незнам как ще ме пускат ако трябва нещо да си ги гледам децата Sad Но как се живее с 380лв 🙄 Убидно малко е!!!

# 158
  • Sofia
Аз вече се регистрирах в системата за яслите и ще кандидатстваме сега за следващия прием. Ако ни приемат септември малката ще една година 4м и мисля да поотложа малко там нали може с няколко месеца и да тръгваме, нооо дали ще ни приемат е големият въпрос...😔. Харесвам си работата както и колегите и шефа ми е супер пич, немислимо е да преживяваме с 380лв така, че като ни приемат се връщам аз Simple Smile, само да ни приемат де.

# 159
  • София
Септември с "песен" на детска, само да ни приемат. И аз разчитам на точка от батко му, но докато не го запиша ще го мисля. И кака му и батко му са тръгвали на детска на година и малко, номер три най-късно ще тръгне.

# 160
Аз заради вирусите го държа вкъщи тая зима, докато е малко бебето. Догодина вече ще си ходи, въпреки че ще мога да го гледам, но искам да се социализира.
И аз искам да се социализира, затова се надявам да я приемат на ясла. Знаете, в чужбина сме... Няма много контакти, така че нека в сред деца (ако приемат, подадени са документи, но дълго се чака)
Дано дотогава да е спряла АМ и да яде всичко, че сега е мираж 😁😁
А за работа - уви, не ме взеха на работа като казах, че съм бременна в 3ти м и съответно тепърва ще търся

# 161
Аз още миналата година попълних данните ни в сайта и следя една фейсбук група за детските градини. Малко като запролети ще си потърся и друга работа, за да не се връщам на старата. Много оптимистично, а? Grinning
В идеалния вариант до 2 години вече няма да сме в София, но ще поживеем - ще видим.

# 162
  • София
Успех!
Аз от мераци да се разкарам от София, така ми се завъртяха нещата, че си купих апартамент. Все пак тая надежда, че ще си намеря прилична работа в Бургас и ще се махна натам.

# 163
И ние имаме апартамент тук, но и окото ми няма да мигне да си вдигна чукалата, колкото и труд и пари да сме вложили... И без това ще ни умалее много скоро, а повече от едно дете в него няма как. Ей, дано на всички ни се подредят нещата!

# 164
Дано! След година като си пишем в темата за децата вече всичко да ни е както сме го искали сега. ❤

Общи условия

Активация на акаунт