Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 633
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Нашия режим е следния:
Например днес:
В 7.30 се събудиме и двамата
В 8.00 закусва попара (обича и кус-кус)
Аз прибирам, той си играе
В 10.30 си легна за предиобеден сън.
В 12 се събуди и директно обядва крем супа с сухари и жълтък около 190-200грама + бисквитка за десерт.
Излязохме на разходка, после играхме вкъщи
В 15.45 яде кисел /понякога яде кремче, понякога, каша, плод, различно/
В 16.00 заспа за следобяд, обикновено спи по 2 часа или 2 и половина. Аз сядам да уча за сесия.
В 19.30 ще яде или някаква по-лека супичка или каша. Понякога и АМ
Ще играем, ще го изкъпя, чуваме се с баща му.
22.00 Предлагам му АМ преди лягане.
 И заспива веднага след това. В повечето случаи спи през нощта, но го мъчат зъби и се събужда в последно време, мажа венеца и заспива отново. Биба ползва само, за да заспи. Изпива над 200-250мл вода от тренировъчната чаша на Авент, сам си пие.
Струва ми се, че съм изградила добър режим, не го спазвам стриктно, но той вече толкова с свикнал с него, че сам си го спазва.

Все едно чета за нас с разликата, че ние имаме едно зъбче иии нямаше промяна в поведението докато излезе надявам се и с другите да нямаме проблеми 😊

# 196
Ами, още няма нито един зъб, чакам го всеки момент да пробие и е неспокоен тези дни, имаше период от 2 дни, в който нямаше апетит, но сега всичко е наред. Радвам се да чуя, че при вас е минало леко и че режимите ни съвпадат. В началото се притеснявах дали съм изградила добър режим, но явно да. 🥰

# 197
  • Бургас
При нас режимът е следният :

5:30 - 6:00 Кърмене
10:00 - Закуска (редувам попара със сухар, попара с овесени ядки, кисело мляко с бисквити)
13:00 - Обяд (зеленчуково пюре с месо или жълтък, ако няма хранителен зеленчук вътре натрошавам сухарче или пасирам с ориз)
След обяд обикновено заспива за около час и половина - два.
16:00 - 17:00 Кърмене
20:00 - Вечеря (редувам грис с плод, плод с бисквитки, кисело мляко или чист плод)
22:00 - Кърмене (после през нощта пак суче от време на време, но то е по някакво незначително количество и го прави по-скоро за успокоение, та не го броя за хранене)

Не бързам да замествам 4то хранене, защото кърмата ми започна да намаля и ако махна междинното кърмене смятам, че съвсем ще изчезне.  Опитвам се да го слагам и към 18:00 да спи, но много се сърди и не винаги заспива. Но пък ако е спал един път през деня, вечер се отрязва от раз и нямам драми с приспиването. Педи доста ме нарежда, че все още имаме 6 хранения, и не знам дали е грешка това междинно кърмене, но аз го усещам като правилно за моето бебе, а и той не е от едричките. Даже се съмнявам до годинката да утрои рожденното тегло, но к'вото такова. Има 3 зъбчета вече, всичките излязоха без особени драми.

# 198
  • София
Рожденият ден и аз го мисля, понеже сме започнали един основен ремонт и съм заплашила детето Да празнува в новия апартамент. Лошото е, че не ми се вярва да стане 😢 Неговият рожден ден е на Великден и мисля това да ми е оправданието с клубчетата. Кръщене незнам дали е разрешено
Каката имаше 2 партита за първия си рожден ден-с родата и с 5 дечица. Но тогава всичките ми приятелки раждаха, а сега не върви 9-10 годишни да му поканя.
Кръщене й правихме на 1,5 години, Та за малкия също мисля да е друга година

# 199
Аз имам въпрос как въведохте киселото мляко и каква марка давате? Аз като питах педито дали може кисело мляко тя каза, че още е рано поне на годинка а тук чета че давате и ми стана интересно

# 200
  • София
Нашия режим много бяга. Закуската варира между 7.30 и 9. Обяда между 12 и 13. Следобедна закуска...между 3 и 6... в зависимост от това колко е спал и дали се е налагало да го доприспивам с кърмене. Вечвря между 7 и 8.30 понякога бисквити с кисело мляко, понякога само кърма. С баткоти такива чудеса нямаше..но уви сега е така. А и спането е трагедия. Я има я не някоя дрямка сутрин и после около час и половина два на обяд. Обаче ми е голям проблем липсата на биберон. Ревне ли само цицка иска няма шанс да заспи иначе...А за самото заспиване..то не е люшкане, то не е друсане през деня. Само вечвр заспува сам след като се насуче...Направо в чудо се виждам. Не съм свикнала така..баткото беше много лесен с бибата...тоя калпазанин изобщо не можах да го излъжа да я лапне.

# 201
Моят дреб има 4 хранения с мляко 200-260мл през деня и едно - през нощта. Това нощното последните две вечери не го иска. Пие мляко сутрин между 6:00 и 8:00, преди да заспи - около 14:00, следобед около 18:00 и вечер преди сън 20:30-21:30. Рядко има някакво малко количество след закуската. 3 или 4 пъти дневно предлагам твърда храна, с променлив успех. Спи само веднъж през деня, като най-оптимистично бих казала 1,5 часа, но повечето пъти е около час. През другото време е в постоянно движение.
Залъгалка никога не е смукал.

# 202
  • София
Как поне едно от децата не ми се падна заспиващо санп, спящо по цяла ввчер, играещо кротко само, ядящо всичко.
Да питам софийските мами-някоя поръчва ли частна кухня и коя?  Мисля да поръчвам, но се появинпроблема с доставката. Водя децата на училище и детска и съм в къщи след 8 и нещо. Ян Бибиян отпадат, доставката е баш в този период,  в който съм извън дома. Чудя се на Хер Бебе, те разнастят от часа, в който да съм си в къщи. Другите кухне са ми непознати о не знам дали да звъня да ги разпитвам. Имате ли впечатления за други кухни дали са добри?

# 203
Аз мисля от Ян бибиян сестра ми е много доволна от тях скоро ще се местим и има пункт (магазин за дрехи) в който оставят кухнята в 10часа и може да се вземе когато е удобно.

# 204
  • София
trikitill, аз взимам от Ян Бибиян меню “захранване”. Провери на сайта им къде има пункт около вас. Аз ходя Да си я взимам от едно магазинче, доставките освен че са супер рано, а и са още 1,5 лв отгоре.
Сега подавам документи За държавна кухня. Стискайте палци от другия месец да ядем от там. Каката обожаваше техните мамджи, а и цената е три пъти по-малко 😋
Цветелина, кисело мляко давам Верея синя. Ние такова ядеме и такова има в хладилника 😃 Пътвия път му дадох няколко лъжички след като обядва и много му хареса. После пробвах айрян, който той отказа. Сега правя за следобедна закуска понякога 3 бисквити обикновени+1/2 банан или пасирани праскови от компот+ 3 с.л. кисело мляко. Малееее умира за това. Но не му давам всеки ден, защото май е бая сладичко.

# 205
  • София
Мерси много, но нямам удобен пунк на Ян Бибиян.
Ще го мисля.

# 206
Четох добри отзиви за Българче, но нямам абсолютно никакъв опит. Малко като "бате гледа, че ми каза", ама пък може да има удобен пункт.

# 207
Да се похваля, че си имаме първото зъбче най-после.
И да се оплача...отиваме днес на консултация и казвам да погледне,че има обрив и дали е подсечено,та ни изписа стероиден крем...пита ме дали го забелвам и отговарям не,при което я гледам как хваща пишката и се готви да го забели...изкрещях "не" и стресна,което помогна да имам време да си облека на бързо детето...даде ни срок до 1 година като навърши,че после операция трябвало...
Много ме е яд,че изпуснах срока декември да я сменим,но така и не намерихме при кой друг да го запишем.Много се надявам моята лична да се съгласи да го запише при нея.

# 208
  • София
Нашия даже не му е махал памперса.
Добре, че си реагирала на време. И не се притеснявай, това са глупости с операция след една година. Ма тая тема я обсъждахме вечв, така че имаш инфо:)

# 209
Само да си измрънкам,че бях потресена.Обикновенно в такива ситуации забивам,но тоя път успях да реагирам...
Аз информацията я имам,ама не ми е ясно как лекар може да я няма...как само в България се раждат момчетата с дефект...ама айде да не почвам пак,че по тая тема мога да споря с часове.Жалко за медицината ни...

Общи условия

Активация на акаунт