Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 631
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,
От отдавна не съм писала, но се върнах на работа ноември + пътувания нагоре-надолу покрай празниците, безсънни нощи...за нищо не ми остава време.
Ние си имаме 2 зъбчета, пълзи само назад, глутен въведох на 6м, а кисело мляко и сирене на 7м. Яде хляб и седи стабилно. "Говоренето" е само мама, когато писне за нещо.
Както спеше прекрасно И дълго до 6тия месец, така сега ми разказва играта - започна да се буди на час и половина, после даже на половин...Има дни - незнам на кой свят съм.
Сутрин кърмя, после яде плод в 10ч, на обяд към 1-2ч пюре с месо, към 4ч изцедена кърма от предния ден, за вечеря каша с плод и при заспиване  кърмя пак (+ 300 пъти през нощта,  но то не е за ядене, а за да запуша устата Joy )
И така...оцелявам все още, въпреки че и в работата е стрес....Sleeping

# 181
Ти си машина.В този график,който описа къде намираш време и за работа...аз едвам смогвам да си измия очите.Като е кротък моя взема,че се поглезя(ако съм смогнала да свърша всичко де,или пък ми е писнало и съм зарязала всичко)та глезенето ми е да си измия очите и да взема да се нареша...Та,ако никой не се сеща да те похвали,имаш едно браво от мен,че аз на твоето темпо не бих смогнала...хич.

# 182
  • Варна
Момичета, в голям филм съм. Искам да организирам рождения ден на близначенцата ми от сега, защото е на 22 май - точно по баловете Sad но не мога да си харесам заведение (във Варна) което да става за възрастни, да има музика, но и да става за деца, защото гостите ще са с деца от 2 до 12 г. Sad
Също се чудя дали да правим и кращене,,,, 😂 сън не спя!

# 183
Момичета, в голям филм съм. Искам да организирам рождения ден на близначенцата ми от сега, защото е на 22 май - точно по баловете Sad но не мога да си харесам заведение (във Варна) което да става за възрастни, да има музика, но и да става за деца, защото гостите ще са с деца от 2 до 12 г. Sad
Също се чудя дали да правим и кращене,,,, 😂 сън не спя!

И моят син е на 22-ри Simple Smile

Според мен, направете и Кръщене. С каката така направихме на първия рожден ден. За да не мислиш и организираш 2 различни празника.

Бяхме поръчали голяма торта, на която пишеше честит рожден ден и честито Свето Кръщение! Имаше малки ангелчета за украса, символизиращи Кръщенето, а цветът на тортата беше същият като роклята, с която я облече кръстницата. Беше суматоха, но беше чудесно, че не си го причини 2 пъти Simple Smile

# 184
  • Sofia
Аз родих на 23 и съм пред същия проблем и също вече мисля за рождения ден и заведения. Ние сме решили да правим РД и кръщене поотделно, понеже роднините ни не са в София, а на 500км и заради това че е 23 ще е мн трудно да направим двете неща наведнъж. Освен това аз лично много държа кръщенето да е манастир и затова ще го направим юни месец, хем да е по-топло, хем да е някъде в средата на България на някой манастир Wink. И да така стават два големи поведа в рамките на два месеца, но нищо....повече поводи, повече празници Wink.

# 185
  • София
Рожденния ден ще е вкъщи. Ще поканя няколко майки с деца, а кръщене...някога.

# 186
Ако не се случи нещо непредвидено, рожден ден смятам да правим на някоя хижа в планината. Дано само се вредим от Георгьовци.

# 187
  • София
Моя вече е кръстен. С първото дете организирах РД, клубове, с номер две решихме, че когато направи 4 тогава ще има клубове. Реално с номер 3 ще е по същия начин. Празнуваме им РД в къщи по семейно, има си подаръци детето, няма дандании. Сега някой ще ми се разсърдят, но наистина за мен е безмислено харчене на пари, детето не си играе с гостите, радва се на подаръците само, така че му организираме повече подаръци. След 4-5г вече по осъзнат е за тях празника, повече емоции и даже някакви спомени остават.

# 188
  • София
Абсолютно подкрепям.

# 189
Адриана я кръстихме седмица преди да стане на два месеца. Само първа ръка рода от двете страни ( общо 15 човека ) и кръстниците, почерпката беше вкъщи на двора.

За рдто й ( 29.05 ) съм решила при добро време да си направим градинско парти с приятели и отделно с родата. Ако е кофти времето само с родата вкъщи.

Дворът ни е хубав и е за предпочитане пред това да се бутаме в затворени заведения и да има излишна какафония, при условие че това дете няма идея какво става. Както някой по-горе беше писал клубчета и подобни чак на 4-5, за да има адекватна представа, че тя е рожденичка и тн.

Евала обаче на всички, които от сега планират за тогава. Аз за момента само море края на юни запазих в Гърция. Да стискате палци до тогава да спре да реве в колата, че иначе дъъъъълъъъъг път ни чака 😁😁😁

# 190
  • София
Успех с реването. Баткото ми се детелв в колата докато навърши 2. Тоя младеж върви по неговите стъпки.

# 191
За рд до май месец има време. Не го й мисля особено, в чужбина сме.Нито ще ходим по заведения, нито роднини ще дойдат.
Тук е модерно в топло време из паркове, открити пространства и съм ЗА.

Само прибиране след няколко месеца до БГ планираме.

Момичета, на 8м почти какъв е режима на бебчетата ви (да зная, че всяко е различно). Ето при нас не върви особено захранването...😐
Но пък ми е интересно да сверя часовника, по колко АМ пийват, хапват и спят на 8м 🎀

# 192
Ние сме на 8м това е нашия режим
В 8.30 попара
12ч зеленчуково пюре или месно
15:30 каша плодова с бисквити или грис
19ч АМ 180мл
22ч АМ 180мл иии си лягаме и спим до сутринта 😊

# 193
Относно спането между всяко хранене спи по един час слагам го в леглото пускам му музикалната играчката и сам си заспива биберон не използваме тъй като още в началото не го иска и това си е..

# 194
Нашия режим е следния:
Например днес:
В 7.30 се събудиме и двамата
В 8.00 закусва попара (обича и кус-кус)
Аз прибирам, той си играе
В 10.30 си легна за предиобеден сън.
В 12 се събуди и директно обядва крем супа с сухари и жълтък около 190-200грама + бисквитка за десерт.
Излязохме на разходка, после играхме вкъщи
В 15.45 яде кисел /понякога яде кремче, понякога, каша, плод, различно/
В 16.00 заспа за следобяд, обикновено спи по 2 часа или 2 и половина. Аз сядам да уча за сесия.
В 19.30 ще яде или някаква по-лека супичка или каша. Понякога и АМ
Ще играем, ще го изкъпя, чуваме се с баща му.
22.00 Предлагам му АМ преди лягане.
 И заспива веднага след това. В повечето случаи спи през нощта, но го мъчат зъби и се събужда в последно време, мажа венеца и заспива отново. Биба ползва само, за да заспи. Изпива над 200-250мл вода от тренировъчната чаша на Авент, сам си пие.
Струва ми се, че съм изградила добър режим, не го спазвам стриктно, но той вече толкова с свикнал с него, че сам си го спазва.

Общи условия

Активация на акаунт