Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 160
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! От каква възраст, според вас, може да се спре предлагането на адаптирано мляко след хранене, независимо от изяденото количество? Не включвам мляко за заспиване следобед и вечер, по-скоро след закуските. На път сме да се избием с мъжа ми, който настоява да не давам мляко след всяко ядене, "за да се научел да яде". Не вярвам на тази идиотска теория, но ми се ще да намаля малко изкуствената храна и захарите от нея.

# 646
  • София
Аз въобще не давам мляко след като е ял. Ако се храни добре и изяжда например една супа, защо му е и Ам?
Мляко давам само вечер за лека нощ. А и мисля, че му е навик, а не нужда. Дори имам вече 3 вечери, в които заспива и преди млякото.
Ние отпразнувахме първия рожден ден 🎂🥳🥰 Не беше както си го представяхме, но винаги гледам от добрата страна 😁 спестих си организации, нерви и 1000 лв.
Пращам ви виртуална почерпка 🥂

# 647
Честит да е рожденика и да има весело детство, изпълнено с любов и безгрижие!
Мда, "ако се храни". Ама нашият не яде. На практика е само на мляко. Твърдата храна е няколко хапки, ако изобщо яде. И не е период, защото вече 6 месеца откакто дадох за пръв път оная злополучна тиква, все е така. Яде на 19.12. за пръв път и после веднъж през февруари и началото на април.

# 648
  • София
Честито на рожденника! Мляко на баткото спрях да давам на годинка, като го отбих...с тоя мишок ще се кърмим до първи клас...
Да го похваля, господина проходи преди два дни и вече е бая стабилен. Освен това прояде. Край на пюретата, яде от нашата храна!

# 649
Честито и от мен 🎉 Много да ви радва, здрав и много обичан да е ❤️
Дитмейд - какво прояде от вашата храна, може ли малко примери какво даваш вече. (че и сз се измъчвам с пюретата и даже св чудя дали да нв пробвам с готовите менюра на Хипп за 12м, нищо, че е на 11м) пробно да видя дали ще яде манджички

# 650
  • София
Дробсарма (с пилешки дробчета), супа топчета, спанак с ориз и коприва. Тия дни ще правя мусака пък да видим. Филии с яйце и кайма му е любимо.

# 651
Честит рожденик и от мен Simple Smile да е жив и здрав !
Enter Sandman аз също не бих дала мляко,но това е лично мое мнение. Аз примерно бих го пробвала няколко дена само на твърда храна,колкото яде толкова. Ако ревне ,че е гладен пак бих предложила твърда храна. Мляко бих дала в изключителни случаи,вече ако няма на къде. За няколко дена няма да му стане нищо да го пробваш иначе ,ако продължиш си мисля ,че трудно ще свикне с твърдата храна. Той знае ,че ще му дадеш мляко и няма да я яде. Но ти най-добре си познаваш детето. Пак казвам това е лично мое мнение ,в никакъв случай не ангажирам никой. Успех!
Моето дете само вечер пие мляко. От 4 дена спря да пие и посреднощите.
Относно рождения ден и ние си го представяхме по друг начин ,но ситуацията налага друго. Вкъщи само тримата 🤷♀ Няма как .

# 652
Здравейте, явно рожден ден всички ще празнуваме у дома. Та дайте някакви идейки за украсата? Вече съм приготвила разни неща, балони. И за подарък още не сме решили, гледах детските кухни. Имахме  друг план рожден ден и кръщенка в едно, ноо уви, ще е след карантината. Също така какво давате за закуска и следобедна закуска, пък и завечеря? Мисля, че имаме нужда от разнообразяване. А, и хранят ли се бебоците ви нощем. Ние не можем да птлажем това нощно хранене и това си е. И буденето постоянно с рев, кошмарни са ни все още нощите.

# 653
  • София
Ние спим прекрасно нощем, стига да дам поне три пъти да суче.

# 654
  • София
Благодаря за поздравите 😁
Украса не съм правила, имаше 1 балон. Даже след това се сетих, че имам надпис за стената от каката, ама забравила съм 🤷♀
От нашата храна съм давала: супа топчета, пилешка, зеленчукова супа, мусака, руло Стефани , пиле с ориз, пиле с картофи, спагети Болонезе. Всичко мачкам с тва за пюре и то става едро, но подходящо.
Аз също съм на мнение, че докато ти отказва едно, а му предлагаш друго, детето ще знае, че има избор. Те са много умни и бързо се научават да ни манипулират. Молила съм се и съм настоявала за ядене на каката само ако е била болна и отпаднала.
Нощем не яде от половин година.

# 655
  • София
При нас първата половин година не ядеше нощем. Сега е чудо на чудесата. Предполагам, ако имаше биба щеше да е по-добре...поне при баткото имаше значение бибата. Сега се опитвам да го откажа от приспиването със сукане. Той всъщност само за приспиване суче.

# 656
Стига да позволи времето, вече съм си харесала няколко полянки в Западен парк и смятам да си направим пикник 4-мата с кучето за рождения ден. Ако вали или е студено, ще си караме по обичайния план през деня. За вкъщи май ще взема някой и друг балон и нещо друго за украса, ако намеря подходящо. Също така смятам да правя торта, която да може да яде и самият рожденик.

# 657
  • София
Къде ги намери тия полянки. Преди извънредното положение се опитах да ида в парка, то всичко е разкопано и зарязано. С количката само мостчето успях да мина и се върнах.

# 658
Парка съм го кръстосвала две години като кучето беше бебе и бяхме на квартира в Света Троица. Знам всяка тревичка Grinning Много места има, но с количката ще е трудно да се ходи. Напоследък влизаме от Люлин срещу Кауфланд, директно в гората.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 22:31 от Enter Sandman

# 659
Момичета, дайте да изпишем тази коледна тема, то Великден мина 😂
Давайтв съвети как да научим да пият от чаша и от кога, кое какво умее за 11 /12м
Как научихте да се хранят с лъжичка, виличка и каквото се сетите 😁😘

Общи условия

Активация на акаунт