Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 090
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Моя човек пие от чаша, ако аз му я държа. Доста по-адекватно от баткото на същата възраст. Не съм давала сам да пие, че не ми се преоблича, като стане по-топло ще дам. По същата причина не давам и да се храни сам. Също така нямам и време да го чакам (моя гешка). Записах го в сайта за кандидатстване за ясла от септември, но не съм решила дали ще го пускам. При всички положения ще е приет, но всичко зависи как се развива кризата. Ако мъжа ми е на рбота, аз няма да се връщам, но ако не е - ще се върна. Ако реша, че искам трето бебе също ще се върна, за да си вдигна малко майчинството. Но до септември има много време. Важното е да имам избор.

# 661
И аз още не давам сам да се храни , той се цапа ужасно много понякога а камо ли да му дам сам .. :д иначе му давам лъжичка да държи да я слага в купата .
Мами какво им готвите за обяд и вечеря изчерпвам се вече .. Simple Smile

# 662
Преди време си водех онлайн дневник в една тема "Кой какво хапва днес". Те са цяла поредица и има много идеи. Докато аз пишех, основно се отчитаха за по-големи деца, но няма особено значение. Вече всичко може да се предлага с известно изменение в съставките, ако се налага такова.
Като се изчерпам от идеи, гледам менютата на частните кухни.

# 663
  • Варна
Има ли стандарт за учене да се хранят сами 😝 т.е горе - долу кога се прави? Какво се гледа? И за чашката също 😁 Аз моите ги арестувам в столчетата, защото дори и бързите блюда ни отнемат по примерно 40мин 🙄 Инъче им слагам по таблите парченца мекички плодчета или бисквитки да си хапват самички. Всеки ден изаждат по 1 банан 😀🤣

# 664
  • Бургас
Малкия тези дни много активно се опитва да се храни сам с лъжичка, обааааче хич не му се отдава .... реално ако успее да загребе нещо си го изсипва или в скута или на главата. Лошото е, че настоява той да държи лъжичката и ако аз тръгна да го храня се сърди, а на мен ми писна да търкам пода, пердето, столчето, косата му или себе си, ако е успял да ме уцели. Добре си ми беше като си го хранех аз.

# 665
  • София
На баткото му давах една лъжичка за него и една за мен. Този няма интерес.

# 666
Все говорим за килограмите на децата и за това как се развиват те. Те са на първо място ,но кажете вие как сте с възстановяването на тялото. Сваляте ,качвате или? Знам има много майки и със секцио ,възстановихте ли се вече?
Конкретно аз имам още да свалям,но имам голям напредък,също така всеки ден тренирам вкъщи ,основно корема. Вече влизам в старите си дънки ,но все още трудно ги закопчавам 😄
Да свършва вече тази коледна тема 😆

# 667
  • Варна
Веднага отговарям, тъй като тези дни точни това ме вълнува. Аз както знаете имах многоплодна бременност. Качих около 16-17 кг и то само на корем напред!!! Бях единствената на света сигурно, която се молеше да ми се разшири таза, за да влязат там бебоците, а не да ми затиснат бъбрека и той да спре да функционира от тежестта или когато в последните дни не можех да дишам, защото едното бебче си полегна на белия ми дроб, който при раждането блокира и остана в застой,,,,, чудна картинка 🤪 Та в резултат от това тези дни съм с поставена диагноза пъпна херния, защото корема ми е все едно в 5ти месец Sad и най-вероятно ще трябва операция 😭Може би трябва да призная, че никога не съм тренирала за повече от максимум месец и съм била винаги слаба, но с леко коремче 😝💞
При мен физически нямам никакви промени, аз и докато бях бременна съм си купила само 2 блузки, инъче надолу грам не мръднах. Психически обаче е друго. Ако някой иска да заведем разговора в тази насока мога да се включа там 🙄😁🤣😂

# 668
Бебка е чудесно на кг, а майка й трябва да сваля. Качих 18 кг, в болницата свалих 6. От месец февруари започнах диета и от тогава досега свалих още 6 кг. Целта ми е още 6 кг и ще съм много доволна.

# 669
  • София
Аз качих само 10, остава м да сваля 3. Дрехите ми стават, но се усещам, че ги има тия три отгоре. Корема ми сутрин е добре, но вечер съм като бременна в 5 месец. Заради изолацията нямам много движение и положението се влошава. Нямам никакво време  за упражнения. Май имам малко диастаза, но и за това не съм се погрижила. Все се надявам да замина за морето и там да се вкарвам във форма.

# 670
Аз съм друго клише. Не качих много по време на бременността, като родих коремът ми спихна все едно никога не съм била бременна. Още сутринта след раждането като идваха да ми махат тампоните заради стоте шева, се учудиха. На изписването бях със дрехи от преди да забременея. После обаче започнах 6-месечна борба за кърменето, ядях само храни, които уж увеличават кърмата и се тъпках с всякакви хомеопатии и медикаменти за същото, отделно емоционално приех всичко много трудно. Качих още 7кг.
Към днешна дата съм на килограмите, с които излязох от болницата - 7 над теглото, на което се харесвам, разпределени "хубаво", та да се чувствам дебела навсякъде. Влизам в повечето си дрехи, но не се харесвам и тъкмо днес смятам да започна тази прехвалена кето диета. Основният проблем е, че не намирам никакви сили да тренирам нещо, а с диета само нищо няма да направя. Дори и да отслабна, пак ще съм отпусната. Надявам се малкото да започне да спи вечер, за да мога през деня да се чувствам човек и да направя нещо по въпроса.

Последна редакция: нд, 26 апр 2020, 09:23 от Enter Sandman

# 671
С кг съм много доволна, свалих всичко, което качих дори и повече. Дънките от преди да забременея са ми широки чак бе мога да повярвам, а не спзвам кой знае какъв режим, но правя упраженения всеки ден от два месеца насам. Усещам лек дискомфорт на операцията от коремните преси. А си хапвам почти всичко, но в малки количества. Имам и гадни стрийки останали, ужас. Сега тежа около 52кг. Забременях 55.

# 672
  • София
Аз се страхувам да правя преси, заради тая диастаза (колкото и малка да е). Ще трябва първо нея да оправя.

# 673
  • Бургас
Аз качих 17кг за цялата бременност и до Коледа ги свалих всичките. След празниците качих 2-3 и Февруари забременях отново сега съм +4кг и много стресирана, че този път ще кача повече от 20кг с тази смотана карантина.

# 674
  • Sofia
Мале мами, като ви чета чак ме е срам да напиша моите 😒. Аз преди да забременея бях на Кето режим и тъкмо бях достигнала желаните кг. За цялата бременност качих 27кг, от които 9 оставих в болницата. Вече почти година оттогава ми остават да сваля още 6кг. Докато кърмих свалях, но мн бавно и от януари започнах отново кото режима и до днес вече 4месеца свалих още 5кг. Както казах остават ми 6кг и си бях сложила срок до годинката на детето да ги сваля, но пустата карантина пречи Simple Smile. Упражнения нямам мн време да правя, но два пъти на ден правя планк заради корема и почти вече го няма Wink, иначе бях секцио.

Общи условия

Активация на акаунт