Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 186
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Не че съм капацитет, но да "вдигна крак" като жабата. Споменавала съм за авокадото, но едва ли има нещо, което не си пробвала от храните. Пие ли достатъчно течности? Зехтин, тахани, разни олиа добавяш ли в храната? Иначе аз бих консултирала с лекар промяна на марката адаптирано мляко, както и подходящи пробиотици.

# 631
Нашият режим е :
Събужда се към 7:30 - 8
Закусва към 8:30 попара,кус кус ( и аз мисля да включа и юфката )
После играем излизаме в двора държим се за ръце да вървим .
12- 12:30 обядва  супа ( зеленчукова , пилешка , крем супа му правя ) или зеленчуци плюс месо или жълтък.
В 13:30 заспива до към 16 най късно .
16-16:15  си хапва овесени ядки , плодово пюренце с бисквита , кисело мляко , каша (мюсли или млечна ), грис халва съм давала
19;30 още си е на кърма ще я спирам тези дни и да си яде супички
И в 22 давам да цока и си заспива .

# 632
Не че съм капацитет, но да "вдигна крак" като жабата. Споменавала съм за авокадото, но едва ли има нещо, което не си пробвала от храните. Пие ли достатъчно течности? Зехтин, тахани, разни олиа добавяш ли в храната? Иначе аз бих консултирала с лекар промяна на марката адаптирано мляко, както и подходящи пробиотици.
Рапично нс зеленчукови пюрета добавям по 1 л. А за плодове и зеленчуци - без киви, другите съм давала. 😕 НЕ пие достатъчно, не иска вода. БлевитЛ изпива по 20, 30мл. Сок ми каза педиатърката само дом. Приготвен от ябълка с вода.
Хипп Комфорт, каза да си го даваме и това беше...
Благодаря ви, момичета, че се включвате със съвети 💐

# 633
  • Sofia
Ох да се оплача....сега вечерта малката падна и си удари главата Sad направо всичко ми се преобърна. Беше се хванала за секцията и се изправи, оставих я с баща и да приготвям за къпане нещата и само чувам туп и рев след това. Паднала назад и се удари. На ламината отгоре имам килимче за игра, уж изолиращо и сравнително омекотява, но все пак се чу яко туп. Поплака си, но бързо се успокои. Изкъпахме я не забелязах нищо нестандартно, но после не си изпи млякото цялото преди лягане. Сега спи. Как да следя за сънливост и други симптоми като си е вечер и тя си спи....Естествено се чувствам ужасно виновна и се чудя дали да не ги вдигам двамата с баща и да ходим на снимка до спешното.

# 634
Следи за повръщане, дезориентация. Най-вероятно няма нищо, те са гумени Grinning Моят на 2м. и 3 с. се изръси от дивана като се обърна на пръв път. Ревах три часа и ходихме в Пирогов. Няколко дни по-късно бях на една консултация за бебеносене и жената маааалко ми се изхили, каза "ама то така е с първото дете". После на пет месеца падна от спалнята като пропълзя. Бях по-дзен. Оттогава съм самото спокойствие. Дишай и се подготви за идните месеци Simple Smile

# 635
  • Sofia
Благодаря засега оставам вкъщи ще изчакам до утре да я проследя. Към моме та си спинка Simple Smile. Дано всичко е наред.

# 636
Кърли, стискам палци всичко да е наред. И аз изтръпвам накъде ще падне и да не се удари. Господ да ги пази. Преди три дни пролази, много я мързеше, но сега преоткри света. Днес става на 11 месеца. Много обича да я държа и да ходим. Хапва си по 4 заместени и поне още толкова кърмения. Как са вашите сладури. Дайте да я изпишем тази тема, че ми е много коледно като гледам заглавието Simple Smile

# 637
  • Sofia
Здравейте, май всичко ще е наред. Днес си изяде закуската, засега не виждам нищо особено в поведението и. Снощи естествено не съм спала да я будя периодично да проверя, но мисля че е ок ситуацията. Ще я наблюдавам и днес как ще е все пак.
Зизу, и аз вчера си мислех същото за темата, че мн я проточихме тая коледната Wink.

# 638
  • София
Това й е първо падане на първо дете, звучи гадно, но реалността е- ще свикнеш 🤗 Тепърва ще изтръпваме от техните пребивания. Моят вчера се центрира точно в десетката на една дървена играчка. Викам на ММ “може ли да осъдим ИКЕА за тази играчка?” 😁
Моето момче се научи да слиза от спалнята. 50 на 50 му се получава. Полудявам вече с неговата смелост.
Хем имам опит от лудата му кака. Мисля съм ви споделяла, че по едно време ме беше страх да ходя в Пирогов. Обърна си крака ( на батут в мол) и й сложиха шина точно 6 ДНи след като й махнаха гипса от ръката. Счупи си лакът докато правеше цигански колелета вкъщи. Сега се кротна де. Но следващите 5-6 г. ще ни създават такива емоции
Да са здрави дечицата, а ние психически 😘

# 639
  • Варна
Kokoj, ти поне имаш опит 😁😂 ние първескините се впечетляваме от всичко 😝
Моичките имат вече по 1-2 падания от спалнята по време на пропълзяването. От тогава сме само на пода и съм се родила 🤣
За сведение моите и двамата вече вървят супер уверено, падат само по дупе  и дори се изправят ба крака без да се подпирам никъде 😍 Големи са ми бързаци. Много е весело вкъщи и добре, че проходиха точно сега за да заякнат и като ни дадат да излизаме направо ги пускам на площадките.
Инъче режима ни на ядене и спане е като при вас. Имат си 1 дрямка от 10 до 11 и 1 сън за красота от 14 до 16 😂 Ядат от държавната кухня, която за мое щастие е повече от отлична тук във Варна ♥️ купувам само плодови пюрета и съм 6 Simple Smile
След 10тина дни навършват 11 месеца.
Поздрави и бъдете здрави 💕

# 640
  • София
Niki, ти с 2 броя търчащи в различни посоки направо ти се възхищавам. А и на момичетата с по 2-3 г разлика 🤪
Вашата държавна кухня работи ли? На мен това ядене ми е най- голямата драма. Тъкмо са закусили и трябва да мисля обяд. Е сега варя един картоф и ще му добавя 2 парчета тиква, малко масло и сол. Това ще му е обяда. За вечеря просто не знам.
На големите съм обещала спагети , сигурно ще му надробя и на него 🤷♀

# 641
  • Sofia
В София държавната кухня не работи. Първите две седмици от извънредното таткото ни беше вкъщи и готвеше какви ли не глезотийки на малката (той е главен готвач) и тя мн ги харесваше. Сега обаче се върна на работа и моите боламачи не ги иска 😂. Сега взимам частна кухня и си хапва всички и има мн хубаво разнообразие, а и имам за три хранения Wink.

# 642
И аз се възхищавам, Ники!
Аз съм с едно дете. Опитвам да жонглирам с работа, лекции,проекти, занимания за малкия и готвене. Мъжът ми пътува по корабите и още го няма, това много ми тежи... да се върне и ние се местим във Варна, заедно. 💙

# 643
  • София
С падането, дай Боже да нямате нашия опит. Дано и мойто второто е по-спокойно... Баткото се скъсваше да, пада от креват, диевамн и какво ли не ( бебето само веднъж до сега). Баткото на годинка си разби носа в ръба на едно легло и има белег, на две падна с тротинетката и си разби устата. От това падане имаме два мъртви предни зъба, разцепена устна..мислех че белег няма да има, но на пипане се усеща. На две и половина и прасна челото и е като Хари Потър с три шева централно... Има и белег на брадата от тротинетката пак... Направо не знам как ще го опазя това дете. А е толкова послушен и спокоен...просто е малко кьопав милия... Та мен вече паданията не ме впечатляват много.
 Ние имаме голям напредък с пюретата. Вече не пасирам нищо. Днес обядва ориз с коприва и спанак + както го бях направила за нас с всички подправки, без сол. Хареса му!

# 644
Здравейте и от мен Simple Smile
Нашият режим е следния :
9.00-9.30 попара;макарони;филйки с яйце и   сирене; баница ,според зависи вече
12.30 обядва супа с месо или с жълтък,аз не всеки път му давам вече
16.30-17.00 следобедна закуска кисел,плод или бисквитки ,каквото дойде
19.30 яде банан ,всеки ден ,много ги обича,даже ако не са големи и втори иска 😄
21.00 АМ и заспива
Някой път се буди межди 03.00-04.00 да пие АМ ,но някой път не. Спи до към 8.30-09.00 . Следобедния съм е от към 13.00 най много час и половина,някой път и 30-40 мин .
Върви вече смело и на вън,става сам без да се държи за нещо.
Относно удрянето на главата при нас все някъде ще я закачи 🤷♀ Даже като е в леглото си ,макар и да има повивалници все си я удря в даските 🙈 вече си мисля ,че нарочно го прави 🙉
Днес бяхме на преглед при педито . Цели 11.500 тежи . Имахме и ваксина да видим как ще реагира.
Храната почти всичко му готвя аз и яде от нашата храна ,с много малко сол готвя . Отдавна вече не пасирам ,нямаме проблеми с парченцата. На 11 месеца и 8 дни е.
Разхвърля всичко,вади от шкафовете дрехи и каквото набаря 🤷♀ Лудница общо взето 😄

Общи условия

Активация на акаунт