Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 187
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, какъв е режима, колко заместени и ако може примерно меню за деня на 11м (почти е малката)

# 616
Пламен е на 11месеца и 6дни.
Примерно днес ще кажа как беше при нас:
7.00 се събуди и закусва попара
Правих му тоалет, играхме, бяхме в двора малко.
11.00 обядва пилешко с моркови и ориз и му дадох мус от тези на Гербер.
В 1.30 легна да спи и спа до 13.10
В 14.30 яде СЗ, която му направих докато спеше: Нишесте, брашно от рожков и банани.
Играхме, разходихме се и т.н.
Сега в 17.10 го сложих да дремне за час някъде и в 18.30 ще вечеря картофена крем супичка със сухари.
Ще играем пак, ще го къпя и в 21.30 ще му предложа АМ, колкото пие - пие и ляга. През нощта, ако се събуди пие вода.
Отделно през деня пие около 300мл вода. Готвя му изцяло аз, всички рецепти си ги записвам. Вчера менюто беше: Закусва мляко с бисквитки и банан, обядва спаначена супа застроена и ябълка за десерт, СЗ - пшеничен грис с фурми и вечерята беше червена леща.
Не знам колко ние добър режима, но от мнооого време е такъв и не се променя. Евентуално да спи само веднъж за 3 часа накуп. Ако някой мисли, че не съм направила режима правилно, да ми сподели, защото не съм сигурна.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 18:06 от Autumn magic*

# 617
  • София
На 11 месеца и три дни:
Ставане в 7, игра до към 8.30 (в 6.30 е сукал). Закуска към 8.30, днес беше филия с яйце и сирене препечена. Игра до към 10. Сън от 10 до 11. Игра на балкона до към 12, после вътре. Обяд (днес не го изяде) пилешка супа със сухарчета. Игра до към 14. Сън до 16. И пак игра, в 17 следобедна закуска, днес беше банан. После игра, към 19.30 ще вечеря кус кус. Обикновено давам кисело мляко с бисквити за вечеря или баница, но днес имам кус кус.  Също така много суче около спанетата. Освен това яденето е кошмар и взе да ми писва да се правя на маймуна, за да яде и го оставям да прави каквото иска и да яде когато иска.

# 618
11м и 8дни
Днес, след ужасна вечер, в която игра от 23:00 до 2:30: Стана в 9, обикаля си из пръснатите снощи играчки и цирикаше един гумен кокал на кучето, в 10 му беше готова баничката (сирене, яйце, заквасена сметана) - не яде, към 10:45 пи АМ и дивя из къщи. Около 12:45 сложих супа топчета с телешка кайма - за първи път правя, доста успешна - боде с вилица топчетата и хапна 3-4бр., от другото - няколко лъжици. Пи АМ и заспа в 14:00. Стана в 15:30, опитах се да му дам ягодов крем с грис - не искаше, пи АМ и излязохме да разходим кучето. Откакто сме се върнали разхвърля негови и кучешки играчки и цялата покъщнина, рови наесякъде и т.н. обичайните занимания. Изяде една оризовка. Подготвила съм една червена леща с печени чушки за вечеря, макар да нямам кой знае какви очаквания и смятам, че към 21:00-21:30 ще пие АМ и ще заспи. Дано тази вечер спи! Яде веднъж вечер.
За утре яденето ще е същата баница, агнешко с лапад, плодове (много ги мрази) и супа топчета или леща... или печени зеленчуци - ще видим.  
Идните дни ще правя млечна баница с юфка, нахут със зеленчуци, спаначена каша с яйце, "шоко" десерт, качамак с чедър, картофени кюфтета и крем супа от тиквички.

# 619
  • София
Като ти чета менюто се чувствам все едно съм го оставила мойто да яде каквото намери Simple Smile

# 620
Да, бе. Аз имам само едно дете. Ако бяха две с малка разлика, щяха да са основно на банани и печени зеленчуци.

# 621
  • София
Aaa ditmade, и аз се засрамих какво яде 😁
11 м+ 22 дни
В 9:30-10:00 попара
13:30 Супа( картоф, морков фиде) + яйце или + половин бурканче месо (хип или плазмон)
17:00 - каша и плод
20:00 супа
Към 22:30 150 мл АМ. Две вечери заспива и без мляко
Спи преди и следобед. Играта му е вкъщи само през последния месец. На балкона ми изсипва щипките, а вътре предимно рови по шкафовете.

# 622
  • София
Опитвам се уж, ма пусто те от злоядо по-злоядо. Най-противния момент в ежедневието ми е храненето...да се опитам да набутам нещо в устите им. То едното до две годинки ядеше само банани...сега включихме и доматена супа ВСЕКИ БОЖИ ДЕН.  На мен ми се повдига като я видя, той си я яде Joy Мслкото още не съм му открила цаката и пробвам...ма то ще се окаже по-голям киселяк и от батко си. Добре, че ММ яде всичко поне Simple Smile

# 623
Благодаря ви момичета, пфи мен менюто е сложно (постоянно имс запек-ориз не трабва, моркови, картофи, бананк не трябва)
Иначе все още е на АМ рано сутрин и вечер.
Та се чудя вече каксо да предлагам... Някоя мама спомена доматена супа, май ще пробвам 🎀
С парчета имамд проблем, не иска още да дъвче. С чашата със сламка съшата работа... Трудно, дави се 😕

# 624
И при нас с парчетата един ден - добре, на следващия не. Фурмите влияят добре на запека, както и червената леща поне при сина ми. Сините сливи, тиквата, също. Чашата със сламка я ползва от около месец, в началото беше трудно, но сега няма проблем..
Нямаме проблеми с яденето, освен като никнат зъби, тогава отказва ядене. Но иначе ми доставя голямо удоволствие да му готвя такива по-интересни неща.

# 625
  • София
Ако знам, че ще яде и аз с удоволствие ще готвя, но като знам че още като го сложа на столчето ще вземе да се суче и да се дърпа...

# 626
  • Sofia
При на режима е така:
Ставане към 7:30-8, закуска в 08:30
Давам кус кус, попара, юфка, овесени ядки или мляко с бисквитки и банан
Обяд 12:30-13 днес яде заешка супа и сухар
16-16:30 СЗ, давам кисел, каша, плодове с бисквитки, някакво коремче с нишесте или кис.мл /АМ с бисквитки.
19:30 вечеря някаква супа, леща, пилешка, зеленчукова, ориз....
21-21:30 АМ и заспива.

# 627
  • София
bella_mi,  питала ли си педито да смените млякото. Има АМ, които влияят и на акането. Моето дете пие такова - frizoVom. То има рошкови в него. То е до 12 м. ма аз мисля да си му го давам до към 18 и да спирам с млякото . Преди ти писах и за чай Блевит. Прова ли с него? Този постоянен запек може в един момент да започне и да я страх да ака, че ще боли дупето.

# 628
bella_mi,  питала ли си педито да смените млякото. Има АМ, които влияят и на акането. Моето дете пие такова - frizoVom. То има рошкови в него. То е до 12 м. ма аз мисля да си му го давам до към 18 и да спирам с млякото . Преди ти писах и за чай Блевит. Прова ли с него? Този постоянен запек може в един момент да започне и да я страх да ака, че ще боли дупето.
Питах, давам хипп комфорт - казс да си продължавам с него, изписа сироп лактулоза, но няма особен ефект.
От храните много още не давам заради коремчето. Нс своя глава вече давам Бигая и чая Блевит Л давам (но пие много малко)

# 629
  • София
Пробвай с домати, киноа, кокосово масло. За киви не знам дали може вече да се дава, но може и с него да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт