Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 615
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Супер сте! Моя още се мръщи на парчетата. Коричка гризка, но има ли парче в пюрето, то са едни физиономии едно чудо...

# 106
Четох, че ако се почне с пюре първо, има вероятност да се обърка и да не хареса после парчета и дъвчене, затова много се чудих, но реших да пробвам директно сварени зеленчуци. При нас имаше голям успех до сега, но според мен си зависи и от детето. Моят проявява отдавна много голям интерес към храната, но има дечица, не са така.

# 107
Здравейте момичета, не сме писали отдавна. Как са бебоците, моя маник ще ме побърка. Никакво спане през ноща не мигва, само плаче. Дали е от зъбите с тоя зъби няма спирка, още го мъчат нищо не излиза края на 8ми месец вече ужас, кога ли ще излезе зъбче не се знае.
Ох и ние продължаваме да мрънкаме вечер понякога през час , чакаме го този зъб ... И ние сега на 6 правим 8 месеца и още няма зъбче ,но пък казват колкото по късно толкова по здрави ,но ще ни разкажат играта ..

# 108
И при моето момче няма зъбче. На 8ми прави 8месеца, чак започвам да се притеснявам. Вече стои стабилен, но пък не пълзи? А за зъбите.. постоянно хленчене и мрънкане, дори и на сън.

# 109
  • София

На мен ми казаха днес белодробна инфекция, ама без да изпишат  лечение 😐😐😐
[/quote]

Моля те дай още инфо-какво, кой, къде? Това звучи доста притеснително. Не искам да плаша, но белодробна инфекция без лечение 🤔 Моят във вторник го слушаха и беше с чисто гърди, в четвъртък вече беше с бронхеолит. При малките много бързо се развиват. Вече 10 дни правя инхалации, АБ го спрях на 7-я ден, щото се опъпчи целия.
Ако имаш възможност както е писала и cheburita помисли за второ мнение

# 110
Весели празници и от мен!
Относно парчетата - моето дете яде и пюрета, и постоянно иска да дъвче нещо, ако види друг да яде. Вие приготвяли ли сте нещо за даване между храненетата? Опитах едни бисквити с тиква, но станаха прекалено твърди. Искам да й приготвям нещо, а не да яде само хляб.. Давам и готови бисквити понякога, но ми се ще да е нещо без толкова захар и консерванти.

# 111
И при моето момче няма зъбче. На 8ми прави 8месеца, чак започвам да се притеснявам. Вече стои стабилен, но пък не пълзи? А за зъбите.. постоянно хленчене и мрънкане, дори и на сън.

Autumn magic ние сме по същия начин. Също на 8ми правим и ние 8 месеца, и моята е стабилна, но не пълзи. И зъбите са ни мъка, връзка, реве,не спи..
Успокоих се, че не сме само ние така

# 112
  • Варна
Здравейте и Честита Нова година!!!
Моите бебчовци чак на 22 ще направят 8 месеца. Вече си пълзят яко, даже девойката се изправя хваната за дивана/масата/и други Simple Smile Пюретата трябва да са много фино смлени инъче направо им се гади 🙄 Незнам как ще проядат нещо с бучици изобщо,,,,, Зъби няма!!! Слюнки, дъвчене, лапане, хленчене - колкото си щеш Simple Smile Имам един въпрос Sad една приятелка като ме видя да пововам юнака ми каза, че трябва вече бубата му да се е била забелила Sad И също да съм я слагала в памперса вирната нагоре. Тя има двама сина. Вие така ли правите?

# 113
За много години, мами. За "слагането" нагоре - да. За забелването педиатърката каза след 6 тия месец. Сега уж подръпвам кожичката, но мисля, че няма резултат.... Страх ме е да дърпам силно или рязко

# 114
  • София
Нищо не замелвам и нищо не подреждам.  Има много информация по темата и всеки взима най-правилното според него решение. Само да спомена, че в една друга тема, една мама от Англия каза, че там даже не са чували за забелване, което за мен е крайно показателно.
Забелване се налага само при фимоза. На тази възраст пениса на бебето е предназначен само за пишкане и, ако извършва тази функция, няма нужда от намеса. По мое мнение и по мнение на нашия педиатър, това е излишен, в голяма част от случаите травмиращ детето акт с доста чести нежелани последици. Все пак всеки има право на мнение и решение за това как да постъпи.

Честита Нова Година!!!!! Tada

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 09:27 от ditmade

# 115
Преди две седмици педиатърката ни изпрати на уролог, защото според нея било проблем, че не сме забелвали до тогава. Ходихме при едно от "светилата" в детската урология и той го забели изцяло. Сега налагало ли се е, не е ли, аз избрах да се доверя на специалиста в крайна сметка. Поревах си два дни, че го боли и всичко мина. Месец по-рано ходихме на консултация и при професор детска хирургия в Токуда. Така ме беше посъветвала консултантката по кърмене още в началото. Той изписа кортикостероиден крем, който да мажем и да забелваме вкъщи. Отложих мазането на това нещо до втората консултация. Та и двамата лекари, с които се срещнах по въпроса, изказаха мнение, че е необходимо.
Относно поставянето нагоре - физиологично нормалното положение на пениса не е натам, колкото и да ни се иска, на жените особено.

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 09:46 от MyDecember

# 116
  • София
ЧНГ и от мен! Много здраве и щастливи мигове! Нашият парти анимъл бодува до 2, но пък си поспахме тази сутрин до 11:10 🥳
Да излея и аз акъли за пишока- на мен ми казаха (лекари) нагоре в памперса, и НЕ на забелването, защото при забелване се получават ранички по кожата, а тя кисне в ако и пишо в пампито и има Риск от инфекция. Аз лично понякога след баня го почиствам с тампонче с реванол

# 117
Здравейте мами, вие сменихте ли вече столчето за кола с по-голямо? На кой модел и марка сте се спрели?

# 118
  • София
Забелването не означава открита главичка и киснене на пишлето в ако.
И двамата съм ги забелвала, ако единия не го бях направила аз щяхме много късно да разберем за проблем, който налага оперативни намеси и колкото по рано, толкова по-добре за да не помни.
Всеки родител си решава, да или не. Пишле на никъде не слагам и без това в памперса, то си се разхожда накъдето си иска.
Моя иска да ходи, а е кашкавал още в баланса. Не иска седнал иска да го държим прав и пердаши крачките. Правинопити да лази, но повече плува.

# 119
  • София
Здравейте мами, вие сменихте ли вече столчето за кола с по-голямо? На кой модел и марка сте се спрели?
Още не сме го сменили, защото за спане в кошницата му е мн удобно, а още се побира. Столче имаме от сестра му и няма да купувам, но тогава много проучвахме. Ползваме recaro young

Общи условия

Активация на акаунт