Иде Коледата вече, лази майското човече! - Тема 3

• 22 613
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нашето е Чиполино Тракс. От баткото го имаме, много съм си доволна и ще го ползвам пак.

# 121
Моя иска да ходи, а е кашкавал още в баланса. Не иска седнал иска да го държим прав и пердаши крачките. Правинопити да лази, но повече плува.
Ние сме абсолютно същите.
За столче.. колебаем се между марките Recaro и Cybex.

# 122
По препоръка на педиатъра забелвам пишлето от около 4 тия месец  и мен ме беше страх , но лека полека се случиха нещата накрая като отидохме на преглед  тя си я дръпна докрай и вече поне всичко свърши Simple Smile

# 123
Здравейте и ЧНГ! Бъдете здрави!

За нас 31.12 ще си остане завинаги паметен ден. Адриана мина първите си сантиметри лазейки съвсем сама, за първи път вечеряхме тримата заедно без рев и мрънкане. За съжаление, това е денят и когато моята баба ни напусна, след десет дни в интензивното във ВМА с пневмония.

Тъжно започна годината, бяхме много близки, но сега се опитвам да не плача заради малкото човече. Надявам се и кърмата ми да не спре затова й спестявам следобедното хранене и я държа на гърда по много време тези дни. Правилно или не, това ме кара да се чувствам по-добре.

Столчето за кола ние сменихме през ноември, от кошницата минахме на Cybex Sirona S i-size. Това въртене на 360 градуса определено много улеснява нещата.

# 124
ЧНГ,
Момичета, на тези от вас, чиито бебета още не седят стабилно в люлка/стол за кола или в стол за хранене ги хранете с пюре и АМ съответно? 🙄🙄 И по колко време ги слагате седнали подпряни с възглавници?
П. С.
И може ли да помоля някоя от вас, която си води дневник със захранване да ми изпрати 1,2 странички на ЛС, че вече се изчерпвам откъм идеи за пюрета (домашни и купешки) 💐 (не съм въвела глутен още)

# 125
  • София
Bella-mi, и аз поради изчерпани идеи започнах да вземам кухня. Знам, че ти си в чужбина, но може да гледаш сайта на Ян Бибиян примерно на меню захранване и да крадеш идеи. Всяка манджа е описана какво има в нея. Ето такова поръчвам аз:

Меню Захранване
100% пасирано меню – пюре супа и пюре основно ястие;
подходящо за малчугани между 7 мес. – 10 мес.;
без алергени, без сол и подправки, без глутен;

Иначе, когато му готвя яде само картоф и тиква със или без месо 😜

# 126
  • София
Аз си правя миксове замразени. Лилав картоф и морков, тиквичка и пащърнак, чушка зелена и червена, батат и спанак. Общо взето така са ми. Добавям карфиол от време на време. Почти на всички добавям тиква (нея я слагам винаги прясна, защото много се харчи и не замразявам). И като отворя фризера взимам по едно кубче от каквото ми падне и добавям жълтък и тиква или месо и тиква (месото също съм сварила, пасирала и замразила). От готовите пюрета давам с грах и царевица и общо взето неща, които не са ми лесни за обработка (заради люспите).
Моя човек го почвам от утре с попара, въпреки, че много се муси и му се гади чак от парчета, ама няма на къде. Трябва да свиква. За разлика от батко му, на този давам много по-рядко да гризка и да се учи да дъвче...просто защото нямам време да го гледам дали няма да се задави и да го чистя после...лоша майка...Simple Smile

# 127
Здравейте мами, вие сменихте ли вече столчето за кола с по-голямо? На кой модел и марка сте се спрели?
Здравейте и от мен, Честита ви нова година!
Аз столчето го смених преди около 15 дена,понеже вече не искаше да се вози в него. Отесня му и иска да се оглежда,не иска назад. Аз понеже всичко ми е на Сайбекс и реших пак от тях да си взема,но се отказах ,защото сироната също е обратно на движението,пробвах м-фикс Палас,но след като го пробвах видях ,че му е много голямо още. Та в крайна сметка след 1000 вида столчета и пробивания взех Макси коси Титан, с изофикс и собствени колани ,на което много държах . За сега нещата са много добре с него освен ,че съм свикнала на завъртане с предната.
Относно менюто аз също записах детето на кухня ,но той нещо не е много очарован от нея. Някой път хапва някой път не 🤷♀ Но кухнята е само докато сме в бг .

# 128
Аз за новото столче съм в голяма чуденка.. до 18кг ли да е, до 36ли... харесала съм на cybex Juno M-Fix, Maxi-Cosi Titan, Recaro Monza Nova IS и най-ми допада Сайбекса, но мисля след седмица-две да отидем на място и да пробваме.

# 129
Момичета как правите грис на мъниците? Вчера взех искам да дам, нонсе чудя как да го приготвя? Също така какви десерти им приготвяте? Нешесте? Какво и как?

# 130
ditmade, и аз се каня да давам попара скоро и се чудя дали първо да не дам сирене и масло в зеленчуковото и отделно глутен под някаква форма /въпреки, че по празниците ръфна малко коричка хляб/ или всичко да дам наведнъж? И направо цяла порция ли ще даваш или малко по малко? И по каква рецепта? 2 сухара + масло колкото грахово зърно+сирене колкото кибритена кутийка + щипка захар /която няма да сложа сигурно/ + вода или чай? СъсипАх те от въпроси...Simple Smile

# 131
  • София
Днес дадох попара аз. Попринцип давам 2-3 сухара, масло колкото грахче, сирене като кибритена кутийка и чай. Слагам и захар в началото (днес пробвах с кокосова). Днес дадох един сухар, малко масло , малко сиренце и чай, колкото да опита. Потресе се от парчетата. Обаче аз ди пасирах (не до гладко пюре) и си го хапна и му хареса. Утре пак мисля да дам.

# 132
  • София
Момичета как правите грис на мъниците? Вчера взех искам да дам, нонсе чудя как да го приготвя? Също така какви десерти им приготвяте? Нешесте? Какво и как?
Грис както си се прави с мляко и яко захар, няма как да става за бебе. А Да го свариш само с вода и малко масло сигурно ще е супер гадно. Десерт след ядене не давам и не съм давала преди. Десертите от кухнята ги ползвах за следобедна закуска. Но този още не яде мляко и не бих му дала кремче.
Правя му каши с плодове, АМ с бисквити бебешки. Скоро мисля за кисело мляко, но чакам да минат десетина дни от пъпките от АБ
Аз вече не пасирам. С 2 зъба отдолу на 1 януари ми изяде половината пържола.Мачкам само с вилица и не се сърди.

# 133

Преди няколко дни направих грис-пудинг по рецепта на Little Cactus от форума. Ето я рецептата https://www.instagram.com/p/BthNgQID_2l/?igshid=1s0m2oecebr2f
Станаха 8 броя във формички за мъфини. Много бяха вкусни и аз  си хапнах Simple Smile

# 134
Благодаря за рецептата, днес ще пробвам така, че вчера му направих с вода леле какво мръщене падна, веднага го изхвърлих. А за нешестето някои мами казват, че правят кремчета. С какво нешесте? Някои казват, че ставало с АМ. И да се оплача, това безсъние направо е кошмар, това дете не спи, направо вървя с затворени очи, като по малък спеше, сега е накакъв кошмар, от зъби ли е не е ли незнам, още ги чакам няма нито зъб и нищо. Събужда се плаче, заспива за половин час пак се буди с рев, косата ми настръхва като го чуя. По цяла нощ едно и също, ако са от зъбите, дано скоро да излизат, че незнам. Ще си взема някакву витамини за недоспиване, то вече и кафетата не помагат. Вместо да почва да спи повече с времето, то обратното. Та оплаках се. 😁

Общи условия

Активация на акаунт