Коледата чука на вратата, ЮЛЧЕТО подарък чака под елхата! - Тема 3

• 23 305
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Весела Коледа. Да са ни здравички мъничетата и всички покрай тях.. АК 47 моя мъж днес изми всички съдове от сбирката.. майка му каза, че никога не я отменял..пък и мен за 7 години живот с него.. започнах да вярвам, че по Коледа ваистина стават чудеса.
Как са мъничетата ви, превъзбудени ли са от многото хора? В нас са баби, дядовци, прабаба, лели, чечовци, вуйчовци и е нещо страшно.. малкия започна да скача, сякаш шска да проходи и да избяга от тях, за да се скрие някъде на спокойствие Grinning

# 121
АК 47 нашата педиатърка каза след зеленчуковите, плодовите, след 6м месни после глутена и жълтъка.
Аз така и ще направя, но чакам да мине новата година да въведа плодовете ( все ми е притеснено, ако направи реакция).
Моя младеж вчера ме учуди и си заспа както всяка друга вечер. Днес отново заспа, но сега кукна и не ще в леглото, та се люляме на фотьоила, та евентуално да заспи.

# 122
  • София
Да ви питам нещо.. След като сме опитали всички ( или почти всички ) видове зеленчукови пюрета, какво правим след това? 😄😮😃

Аз дава плодови пюрета, но не съм захранила с всички зеленчуци,  а само с картоф, пащърнак, тиквички и тиква. От плодовите давах круши и последните 2 дни ябълка, но хич не ги харесва. Мисля да прескоча ден-два и да дам банан. След банана ще дам морков и после оризова каша. Месо ще дам втората половина на 6 месец ш през 7 месец (пуешко, пилешко и заешко), а жълтък- 8 или 9 месец

# 123
Весела Коледа. Да са ни здравички мъничетата и всички покрай тях.. АК 47 моя мъж днес изми всички съдове от сбирката.. майка му каза, че никога не я отменял..пък и мен за 7 години живот с него.. започнах да вярвам, че по Коледа ваистина стават чудеса.
Как са мъничетата ви, превъзбудени ли са от многото хора? В нас са баби, дядовци, прабаба, лели, чечовци, вуйчовци и е нещо страшно.. малкия започна да скача, сякаш шска да проходи и да избяга от тях, за да се скрие някъде на спокойствие Grinning

От сутринта започнахме с обикалянето при баба, дядовци, прабаби, пра дядовци, лели и тн и накрая сбирка при свекървата... Всички я гушкат премятат, то се личи че на детето не му е ок, но иди им кажи, няколко пъти повторих. Качих си я малко в нас на спокойствие да поспи и да хапне и от превъзбуда заспа в 24:00. Попринцип тя не обича много хора и шумотевица, нищо че така я свиквам... 🎅🎅

# 124
Аз съм дала - морков, тиква , броколи, пащърнак , картоф и картоф с тиквички и морков с ябълка ( от бързане ). Аз се чудя защо Мелани така бързо иска още, а то било морков с ябълка, а не с картоф 😄.. Картофа не и харесва хич. Има ли други зеленчуци които пропускам? Относно празниците - бях я облякла с Коледна рокля.. Обиколи всички за снимки, та даже и една комшийка 😄.. Ама си заспа пак в 19ч. нищо , че не и хареса..

# 125
Аз съм дала - морков, тиква , броколи, пащърнак , картоф и картоф с тиквички и морков с ябълка ( от бързане ). Аз се чудя защо Мелани така бързо иска още, а то било морков с ябълка, а не с картоф 😄.. Картофа не и харесва хич. Има ли други зеленчуци които пропускам? Относно празниците - бях я облякла с Коледна рокля.. Обиколи всички за снимки, та даже и една комшийка 😄.. Ама си заспа пак в 19ч. нищо , че не и хареса..

Може да включите и сладкия картоф,аз дадох и тиквичка. След зеленчуците ще включа ябълка и круша. Просто няма много сезонни плодове за съжаление. След това безглутеновите каши- оризова,от елда. След това жълтък и месни пюрета и така. 😌 Чак след това идва глутена. Но за съжаление ако питате 10 различни педиатъра,те ще ви кажат различни неща по повод захранването. Заради това аз съм си решила да слушам само един човек ,за да не се обърквам допълнително.

# 126
След пюретата се включват кашите, а впоследствие и месо. За жълътъка знам, че може още от 5++ да се въведе, аз така и правя. Аvlito, има готови пюрета и от кайсия, които не изглеждат зле. Днес празнично ще предложа от него. Крушата я отлагам малко, че вчера падна една смяна на памперси...

# 127
ние за Коледа има ме подарък още едно зъбче вече имаме 2 долни зъбчета и почна да се обръща от гръб по корем

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 13:08 от bubetoo95

# 128
След пюретата се включват кашите, а впоследствие и месо. За жълътъка знам, че може още от 5++ да се въведе, аз така и правя. Аvlito, има готови пюрета и от кайсия, които не изглеждат зле. Днес празнично ще предложа от него. Крушата я отлагам малко, че вчера падна една смяна на памперси...

Аз съм въвела морков и тиква, въвеждам картоф и почвам жълтък, като след това ще включа още зеленчуци. През ден по четвърт жълтък май се давало, ама пак ще питам баба му, че не съм сигурна- тя е педиатър. След това смятам да дам месо (ще е на 6,5 месеца), безглутенови каши и чак тогава може би плодове. Наистина няма строги правила, с малки изключения (примерно прясно мляко в чистата му форма чак след годинка, никакъв мед поне до годинка, сол също...и някои други такива определени храни)

# 129
Чудничко защо има в тези каши за 4+ глутен? От кога започва да се дава?

# 130
Не би трябвало каши за 4++ да съдържат глутен, той се въвежда някъде към 8-ми, 9-ти месец, като се започва с овесена каша, т. к. има най-ниско съдържание на глутен.

# 131

Аз съм въвела морков и тиква, въвеждам картоф и почвам жълтък, като след това ще включа още зеленчуци. През ден по четвърт жълтък май се давало, ама пак ще питам баба му, че не съм сигурна- тя е педиатър. След това смятам да дам месо (ще е на 6,5 месеца), безглутенови каши и чак тогава може би плодове. Наистина няма строги правила, с малки изключения (примерно прясно мляко в чистата му форма чак след годинка, никакъв мед поне до годинка, сол също...и някои други такива определени храни)

Аз мисля да въведа няколко плода,защото мисля да слагам в кашите,тъй като май много не се долюбват иначе. 😊

# 132
Не би трябвало каши за 4++ да съдържат глутен, той се въвежда някъде към 8-ми, 9-ти месец, като се започва с овесена каша, т. к. има най-ниско съдържание на глутен.
факт.. и за това се обърках малко

# 133
Хм, честно казано за пръв път виждам такава опция. Явно наистина трябва много внимателно да се чете и при въвеждане на нова храна, да е съгласувано с педиатър. Нашата изрично каза да давам само безглутенови каши засега.

# 134
Хм, честно казано за пръв път виждам такава опция. Явно наистина трябва много внимателно да се чете и при въвеждане на нова храна, да е съгласувано с педиатър. Нашата изрично каза да давам само безглутенови каши засега.
точно за това ми стана много интересно.. как объркват хората..аз още не съм започнала захранване, днес правим 5 месеца и след нова година започвам.. харесах си някои пюренца и ще си порйчвам, че нямам време за пазаруване по магазини

Общи условия

Активация на акаунт